Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida hastasıyım. Engel oranımı düşürtürsem hak kaybına uğrar mıyım?

Kibrit

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Spina Bifida yım , çoğu hastaya göre en iyi türlerinden birisiyim normal bir insan gibiyim ama tak var sadece , onun haricinde normal destek alamadan yüreye biliyorum , kafada büyüme yok allahıma şükür .

Engel oranımı düşürtmek istiyorum araba kullana biliyorum , hayatıma devam etmek istiyorum ama bazı engellerim var , eğer engelli oranımı düşürtürsem birşeyleri kayıp edermiyim , TAK almak için sigortam vs düşer mi bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz.

Şuanda engelli raporum var ehliyet alabilir miyim? alırsam nasıl alabilirim.
Alırsam yola çıkarsam polis çevirdiğinde bir sıkıntı yaşarmıyım.

Bende aynı hastalığa sahibim ve de dediğiniz gibi desteksiz yürüyorum, koşuyorum. Dışarıdan gören kimse engelli olduğumu anlamıyor fakat hastalığın tanısı olduğundan rapor oranınızı düşüremezsiniz. Ehliyet alma konusunda ise bir sıkıntı yok 6 yıldır B sınıfı ehliyetim var ve araba kullanıyorum.

Kibrit

sakatlık oranı cetveli'ne göre TAK yapmak bile kendi başına %40 üzeri rapor almayı sağlar. Merak etmeyin:

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu
Belli oranda istemli kontrol var, 'urgency' veya ara kaçırma oluyor: %10
Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma: %25
Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok: %40
Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok: %60

Spina bifidayım, yürüme zorluğum var. Ne oran alabilirim?

11 Yaşında iken almıştım 2017 de yenilenmesi ile gereken kanun çıkmış yeni haberim oldu.

Yürüme zorluğum var, az bişey ayakta durabiliyorum spina bifida hastasıyım , katataer kullanıyorum tahminen yüzde kaç engel oranım olur?

Üst Alt