Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida için hangi oranda rapor verilir?

venom911

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
16 Mayıs 2011 Güncel:

Hayırlısıyla raporumu bugün aldım.Oran %46 olarak verildi.

Spina Bifidalıyım. ortopedi, beyin cerrahi, noröloji ve fizik tedavi doktorları muayene etti. ama bir tek fizik tedavi doktoru tablo 3.35 ten %21 oran verdi. Beyin cerrahi doktoru spina bifida , atrofi 5 cm yazdı fakat oran vermedi, aynı şekilde noröloji ve ortopedi doktoru da bi oran yazmadı
heyette de oranı kaç yazdılara göremedim ayın 25 'inde alıcam.

çok araştırdım tablolara baktım benim spinal kord ve lezyonlarından tablo 4.1 den rapor almam gerektiğini düşünüyorum...

Sizce ne olur sonuç ?çok merak ediyorum...

Evet, ben de 4.1'e göre değerlendirilirsiniz diye düşünüyorum:

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden):
  1. HAFİF %20
    -Ayağa kalkabiliyor
    -Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor
  2. HAFİF ORTA %40
    -Ayağa kalkabiliyor
    -Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı
  3. AĞIR ORTA %60
    -Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
    -Yardım olmaksızın yürüyemiyor
  4. AĞIR %80
    -Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor

Ama diğer doktorlar bi oran yazmadı nasıl bi değerlendirme olucak düşük çıkarsa oran itiraz etsem tablo 4.1 den alabilirmiyim?

Bilemiyorum. Bana olabilir gibi geliyor.

Spina Bifidalı olup yakın zamanda rapor alan arkadaşlkarımız var mı? Lütfen raporlarınıza dair bilgileri paylaşır mısınız?

bugün raporun sonucu aldık %21 vermişler tablo 3.35 ten sağ alt peroneal paralizi diye

bende sağlık müdürlüğüne gittim itiraz ettim...

anlamadığım şey rapora başvurmadan önce askerlik için askeri hastaneye gittim ordan askerliğe elverişli değildir diye rapor aldım askeri hastane beni istanbul gata ya emg için gönderdi ama bu hastanede ne emg ne de başka bişey yaptılar halbuki benim elimde askeri hastaneden aldığım raporda spina bifida die açık açık yazıyo
askeri hastanedeki emg sonucunda diğer ayağımda da sorun olduğu söylenmişti fakat burda hiç bir şekilde ilgilenilmedi

inş bu itirazımda haklı olduğum ortaya çıkar

İtiraz etmeniz iyi olmuş. Bakalım sonuç ne olacak. Lütfen gelişmeleri bizimle paylaşmaya devam edin.

Tablo 3.35'i de bu vesileyle aktarmış olayım:

Tablo_3.35.png

Tablo_3.1.png

Bu oranları anlamakta güçlük çekiyorum parantez içinde yazanlar ne için tam olarak kavrayamadım tabloyu indirip açıklamaların hepsini okumama rağmen..

Merhaba venom911,

Ben de spina bifidalıyım, yaklaşık 11 ay önce ilk raporumu aldım, %76 oranında. Yürümem Tablo 4.1'e göre değerlendirildi, orta-hafif (eski yönetmelikte %19 idi, yeni yönetmelikte %40 oldu). Ayrıca idrar ve büyük abdest sorunlarım oldugundan diğer tablolardan da oran verildi. %50 + %39 + %19. Oranların hepsini Beyin Cerrahı Uzmanı verdi, Ortopedi ve Fizik Tedavi uzmanları uygundur diye yazdılar.

Spina Bifidanın farklı formları mevcut ve her spina bifidalıyı farklı oranlarda etkilemektedir. Bazılarından hiç bir sorun yok iken bazıları, yürüyemez, büyük/küçük abdestini hiç kontrol edemez. Bu sebeple spina bifidalıların rapor oranları cok farklı olabilmekte.

Ben rapor almadan önce iyi bir araştırma yapmıştım. Sizin Tablo 3.35 ten değil de Tablo 4.1 den değerlendirilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Büyük/küçük abdest ile ilgili sıkıntılarınız var ise mutlaka belirtmeniz gerekirdi. Sorunlarınızı cok net ve açık bir şekilde anlatmanız gerekir. Beyin Cerrahına gittiğimde ve rapor için geldiğimi söylediğimde ilk sözü: "Sana rapor veremem için senin sandalyede olman gerekir" neden geldin gibi bir tepkiyle karşılaştım. Siz de gerekirse başka bir hastaneye başvurun, doktorlar probleminizi dinlemekte bile isteksiz davranacaktır (bana öyle olmuştu) siz uygun bir uslüp ile tüm sorunlarınızı anlatmaya çalışın.
Allah sabır versin!

Tablo 4.1
Tablo_4.1.png

Teşekkürler arkadaşlar yarın tekrar başka bir hastanede heyete giricem bakalım sonuç ne olacak....

Arkadaşlar itiraz süreci hala devam etmekte doktorun emg istemesi ile raporun en az 2 ay sonra çıkıcak emg için 1 haziran a randevu verildi anlamış değilim
sağlık kurulu raporları 20 gün içinde çıkması gerektiğini burdan okudum hasta hakları birimine söyledim bizim bilgimiz yok denildi bu kadar saçmalık ben daha görmedim.

arkadaşlar yapılcak bişeyler yok mu? ben yeni mezun öğretmenim mayıs ta sınav olucak deniyor sınavı kaçırırsam 1 yılımı boşa geçirmiş olucam....

BİMER'e şikayet edin. Ve sonra 150 numaralı telefonu arayarak şikayetiniz üzerine yapılan işlemleri takip edin.

Bimer e yazdım fakat cvp gelmedi bende doktordan rica ettim özel de yaptırsam olur mu diye kabul etti.haftaya perşembe özel de emg yaptırıcam.

Arkadaşlar yarın büyük ihtimalle istediğim oranda bir rapor alıcam fakat aklıma takılan soru şu ben ilk rapora itiraz ettim ve sağlık müdürlüğü beni başka bir hastaneye gönderdi yeni hastaneden aldığım rapor geçerli mi olucak yoksa hakem hastaneye falan mı gönderilicem?

bilgilendirirseniz sevinirim.

Oran geçerli olur. Ama kurum yine "şu eksik" diye hastaneden ek birşeyler isteyebilir...

inkontinanas hastalıgı spina bifidalıy la baglantılımı idrar sorunuyla yani

Hayırlısıyla raporumu bugün aldım.Oran %46 olarak verildi.Şimdi engelli personel sınavını bekleyip öğretmen olarak atanmak kaldı geriye...

Herkese teşekkürler...

Hayırlı olsun, ataman da en ksıa sürede olur inşallah!

Üst Alt