Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida ile Cinsel Yaşam..?

loveandlive

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin olmamakla birlikte, birşeyler danışmak, sormak istiyorum.

Uzun zamandır merak ettiğim fakat sormaya çekindiğim bir soruyu sizlere iletiyorum. Spina Bifida hastalarındaki his kaybından dolayı evlendiğinde herhangi bir sıkıntı yaşanır mı? Zevk alma durumu nasıl olur o bölge hissedilmediği için zevk alabilir mi? Bunun tıbbi olarak bir çözümü bir çaresi var mıdır? Nasıl bir yol izlenmesi gerekir? (Yanlış bir kelime-cümle kullandıysam özür diliyorum, konu tekrar uygun biçimde düzenlenebilir.)

Teşekkür ederim.

loveandlive

Doğrudan his olmadığı için alışılageldiği şekilde zevk alınmaz. Ama zevk sadece o değil ki! Omurilik felci olmanın sevişmekten zevk almaya dair olumsuz etkisi %10'dur bence. İddiamdır, omurilik felci olduğu için sevişmekten zevk almadığını düşünen birisi omurilik felci olmasaydı da ondan bi cacık olmazdı! Kişilik meselesi...

Sakın yanlış anlaşılma olmasın.
Gayem edepsizlik yapmak değil.
Ki düşün nasıl bir psikolojik baskı varsa böyle bir ön açıklama gereği duyuyorum.
Sevmek suç,
Sevilmek suç,
Sevişmek suç,
Cinsellik en doğal bir ihtiyaç ve var oluş sebebi iken ,
Konuşmak suç.
İnsanı mutlu eden şeyler konuşulamazken;
Üzen şeyler pek rahat konuşulabilmekte.
Biz mutlu olmayı
Biz mutlu olanı
Sevmiyoruz muyuz?
Sevemiyor muyuz?
( Bütün bunları bana ''Cacık'' kelimesi yazdırdı :))
Bu da demek oluyor ki; Bu şuurda olduğumuz sürece genel anlamda bizden bi cacık olmaz gibi :)

Üst Alt