Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina bifida meningosel rahatsızlığım var. Askerlik durumum ne olur?

eyuphrs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba bende doğuştan olan spina bifida meningosel rahatsızlığım var, uzun süre ayakta durunca bacak ağrılarım oluyor sırt üstü uzanamıyorum bazen gece üzerine yatıp uyandığım zamanlar ağrılı uyanıyorum. ani ve temas halinde irkilme gibi bir durum oluyor canım acıyor. bir keresinde halı sahada maç izlerken top değdi 3-4 dk bacaklarımı hissedemedim olduğum yerden kalkamadım. beyin omurilik sıvısı ile dolu keseye sahibim bu da baskı yaptığı zaman ağrı hissediyorum askerlik durumum ne olur onu merak ediyorum rapor halinde özel bir hastaneden tomografi çektirmiştim. raporu buraya yazıyorum size zahmet bana yol gösterir misiniz muaf olmak istiyorum işim özel sektörde düzenim yeni kuruldu hayırlısıyla bir nişanlım var askerlik önümde bir engel ve korkuyorum herşeyimin alt üst olmasından.

LOMBER MRG TETKİKİ TEKNİK: İnceleme Philips marka 1,5 tesla closed MRG cihazı ile kontrastsız olarak yapılmıştır. KLİNİK ÖN TANI: RADYOLOJİKBULGULAR: Lomber lordoz hafif düzleşmiştir. L2-3 ve L3-4 disk sinyal intensiteleri dejenerasyona sekonder hafif azalmıştır. L2-3 düzeyinde minimal diffüz bulging izlenmiştir. L3-4 düzeyinde bilateral nöral forameni hafif daraltan ve anterior epidural mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir. L4-5 düzeyinde bilateral nöral forameni hafif daraltan ve anterior epidural mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir. L5-S1 düzeyinde periferal disk kabarıklığı izlenmiştir. T10-11 düzeylerinde posterior spinal kanaldan paraspinal kas dokuları içerisine uzanım gösteren aksiyel kesitlerde yaklaşık 17x16 mm boyutta ve sagittal kesitlerde oblik vertikal uzunluğu 55 mm ölçülen meningosel ile uyumlu görünüm mevcuttur. T11 düzeyinde posteriorda orta hat kapanma defekti mevcuttur (Spina Bifida). Spinal kanal normal genişliktedir. Spinal kord T12-L1 düzeyinde konus meddularis olarak sonlanmakta olup, kauda equina sinir kökleri tabii izlenmektedir. İntradural ve intramedullar patolojik sinyal kaydedilmemiştir. SONUÇ: -Diskopati -Meningosel? -Spina Bifida ( Not: İmzasız raporlar geçersizdir. Klinik ön tanısı bilinmeyen hastaların radyolojik bulguları klinik ile uyumsuzluk gösterebileceğinden radyolojik istemlerde klinik ön tanı belirtilmesi yararlı olur ).

eyuphrs

"Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta sağlam kabul edilir"

Spina bifida eğer yürüme, ayakta durma, işeme vb. konularda sekel bırakmışsa, askerlikten muaf olursun:

"2. Hareket, his veya stabilite bozukluğu yapan spina bifida, spondilolistezis, sakralizasyon, lumbalizasyon, tamamen iyileşmiş veya aktivitesi durmuş Mall de Pott.
[...]
2. İleri derecede hareket ve his bozukluğu yapmış sakralizasyon, lumbalizasyon, spina bifida, omurganın konjenital malformasyonları, spondilolistezis ve ankilozan spondilitis."

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. bu söylediklerinizi tsk sağlık yönetmelğinden okumuş araştırmıştım. benım kafamı karıştıran durum bende bulunan rahatsızlık spina bifida occulta değil spina bifida meningosel yani dışardan gözle görülen beyin omurilik sıvısı ile dolu keseye sahibim. spina bifida occulta olmadığı için muaf tutulur muyum sizce? birde uzun süre ayakta durunca ayaklarda ağrı ve yorgunluk oluyor bunun belirlenmesi için bir test, tahlil vb. yapılıyor mu yoksa sadece sözlü olarak belirttiğim zaman bunu kabul ederler mi?

Öncelikle merhabalar şuan askerlik konusunda bakaya durumdayım. Askerlik subesine gittigimde hastaneye sevk edilmek istiyorum rahatsizim dedim. Onlarda önce aile hekimine aile hekimi de arastirma hastanesine yonlendirdi beni. Rahatsızlığım spina bifida meningosel yani sirtta doğuştan bir keseye sahibim ve kese içerisi beyin omurilik sivisi ile dolu. Sevkimin yapildigi beyin ve sinir cerrahi doktoru subeden verilen kagida TSK MAD.63 B ye gore askerliğe elverisli degildir diye yazdi imza kase yapti. Saglik kuruluna goturup evrak kaydini yaptim bana persembe günü heyete geleceksin dediler. Persembe günü gittigimde heyette ne yapacaklar? Direk beyin cerrahinin dedigine uyup elverisli degildir diyip raporu verirler mi ? Yoksa onlar da kendi branslariyla ilgili tahlil felan mi isteyecekler ?Ne diyecekler ? Ne soracaklar? Bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi? OturanBoğa birkan01 Kibrit

eyuphrs

Geçmiş olsun zaten çoktur askerliğe elverişli değil demiş.Farkli bir sonuç çıkmaz çürük raporu alırsın.Belki heyet karşınına bile cagirmazlar seni. Oktur görüşüne göre düzenlerler raporu

Umarım öyle olur yormazlar beni. Her ayrintiyi düşüne düşüne kafa kalmadı. Insan çekiniyor bir noktadan sonra hastalığım yüzümü aşağı indiriyor kendimi kötü ve mahçup hisseder oldum. fenerliyizz

Son düzenleme:
edit: güncelleme forumda bilgi yoğunluğu artsın diye yaşadıklarımı anlatıyorum.

son süreçte doktorum heyetten verilen kağıda TSK YÖNETMELİĞİ MADDE 63-B 'den dolayı askerliğe elverişli değildir yazdı. işin içinde çok fazla ayrıntı oldu uğraştırdılar biraz ama sonunda bugün heyet karşısına çıktım zaten bir nevi yoklama gibi birşey bütün doktorlar zaten bilgisayar başında masalarda oturuyor eline kağıdı alan kişi herhalde memur olacak ki adımı soyadımı okudu spina bifida hastası tsk 63 b den dolayı askerliğe elverişli değildir dedi bana döndü çıkabilirsin dedi çıktım yarın rapor çıkabilirmiş yarın uğrayıp raporu alıp şubenin yolunu tutacağım.

Askerlik şubesinden msb ye gönderilen sağlık kurulu raporunda değişiklik

Merhaba arkadaşlar,

askerlik şubesinin yönlendirmesiyle devlet hastanesinden Spina bifida meningosel rahatsızlığımdan dolayı TSK Yönetmeliği Madde 63-B den ''barışta askerliğe elverişli değildir sefer halinde görev alır'' kararlı sağlık kurulu raporu aldım. bunu askerlik şubesine ilettim. onlarda MSB na göndereceklerini kati raporun çıkması halinde evime posta yoluyla yollayacaklarını belirttiler.

Sorum Şu; MSB 'ye gönderilen raporumda karar değiştirirler mi? gönderilen rapora göre askerlikten muaf tutuldum. muafiyet durumum şu aşamadan sonra değişir mi? bilgisi olanlar var mı? birde ne zaman gelir rapor ve sisteme düşer mi düştüğünde askerlik durumu belgesinde ne yazar?

Askerlik şubesinden msb ye gönderilen sağlık kurulu raporunda değişiklik?

Merhaba arkadaşlar,

askerlik şubesinin yönlendirmesiyle devlet hastanesinden Spina bifida meningosel rahatsızlığımdan dolayı TSK Yönetmeliği Madde 63-B den ''barışta askerliğe elverişli değildir sefer halinde görev alır'' kararlı sağlık kurulu raporu aldım. bunu askerlik şubesine ilettim. onlarda MSB na göndereceklerini kati raporun çıkması halinde evime posta yoluyla yollayacaklarını belirttiler.

Sorum Şu; MSB 'ye gönderilen raporumda karar değiştirirler mi? gönderilen rapora göre askerlikten muaf tutuldum. muafiyet durumum şu aşamadan sonra değişir mi? bilgisi olanlar var mı? birde ne zaman gelir rapor ve sisteme düşer mi düştüğünde askerlik durumu belgesinde ne yazar?

benim de aynı şekilde sağlık kurulu ön raporu aldım şubeye teslim ettim 90 günlük bir tecil verdiler kati rapor evine gelecek dediler. bilgisi olan arkadaşlar var mı? bu aşamadan sonra işlemlerde bir sıkıntı çıkar mı? OturanBoğa Ubi

eyuphrs Kardeşim bende perşmebe verdim ön raporu benide şubata kadar tecil etti kaç günde gelir rapor sistemde ne zaman muaf görünürüz bilmiyorum bir buçuk iki aya olur gibi geliyor bana OturanBoğa daha bilgili bu konularda

Ubi kardeşim benim dün itibariyle e devlette askerlik durum sorgulamada askerlikten muaf tutulmuştur diye sisteme girilmiş. dert etme heyetten çıkan rapora itiraz gelmez işlenir.

kimse araç alamaz..en düşuk araç alanlarin. bile maaşı kesilecek..kurnazlar vakıflar yönetmeliğine maade eklediler..aldığınız aracın kasko değeri,aldığınız maaşın 170 katını gecerse engelli maaşı kesilir dedi..yani 200 liraya araç alsanız kesilir..zaten 200 liraya alacaginiz araç artik kalmadi..yazıklar olsun

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt