Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina bifida occulta hastaligim var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

faydasiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar kısa süre önce spina bifida diye rahatsızlığım olduğunu öğrendim aslında belimde her zaman ağrı ve hassasiyet var idi ama teşhis yeni konuldu doktor röntgen de omurilik üzerine bişey yapştığını ve mr çektirmem gerektiğini söyledi bende denedim ama makina da duramadigim dan dolayı doktora gitmeyi bıraktım ve sürekli yorgunluk ellerimde de zaman zaman titreme belim de ise gün içerisinde sık sık ağrı problemi yaşıyorum boyum 178 kilom 120 kilodan olduğunu söyleyen oldu ama ağrıyı tam o bölgede hissediyorum yatmakda bile zorlandığım zamanlar oluyor acaba askerlikten muaf olurmuyum şimdiden çok teşekkür ederim

nörolojik defesit var ise el ayak ve kollarda guçsuzluk varsa idrarını ve buyuk abdestını fde kontrolunu zor sağlıyorsan kesınlıklre askerlıkten muaf olursun

Nörolojik defesit de kastın kol ve ayakta ki güç kayıpları ise evet o var hep bi yorgunluk halsizlik ve bitkinlik var ama küçük büyük abdest sorunu yaşamıyorum bide sivil de bunu belgelemem gerekiyor mu

evet bunu belgelemen gerekecek mr raporlarını dda al yanına bi de emg istenecek muhtemelen bu raporlarda spina bifidanın etkılerı var ise askerlıkrten muaf olursun faydasiz
sana uyan tsk arıza listesi 10. madde b dilimine yakın görunuyor bu da barışta askerliğe elvewrişsız anlamına gelir

Çok teşekkür ederim abi de mr cektirmekten nasıl korkuyorum bi bilsen :) bi şekilde cektiricez sanırım 2 hafta içinde hepsini halleder askerlik şubesine giderim sonucu da burdan paylaşrm inşallah

Kardeşim bende de vardı 20 yasinda ameliyat oldum belimden 4 kere ekim 2014 de ankara Etimesgut asker hastanesinde çürük verdiler muhtemel sana da verirler kafaya takma geçmiş olsun

Umarım dediğin gibi olur abim ben ameliyat olmadım hiç aile doktorumuz ve bi kaç doktor sakın ameliyat olma dediler en son gittiğim doktor ise kist olduğunu söylemişti acaba dediğin gibi olur mu çok tereddütlerim var abicim ya

faydasiz

Eğer spina bifidaya dair tanı konabiliyorsa, muaf olursun, hiç merak etme.

Tekrar merhaba. Uzun süre sonra konuyu hortlatacağım ama. Geçen süreç içerisinde dün askerlikten muaf oldum. 63-d2 maddesinden askerliğe elverişli değil raporunu verdiler.

Üst Alt