Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida, Preferik Arter, Venöz yetmezliği ve Buerger hastasıymışım. Askerlik..?

İnstrument

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.
Ben çeşitli sağlık sorunlarım nedeniyle artık bir rapor almam gerektiğini düşündüğümden buradayım. Bilmediğim bir çok şey var ve bunlara cevap arıyorum.
30 yaşında bir erkeğim. Ortaokul yıllarımda belimden ağrı çektiğim için sık sık hastanelerdeydim ve Sipina Bifida tanısı kondu. Çok ileri derecede değil. Çok sık bir şekilde bel ağrısı çekiyorum. Ve idrar problemim var. Çok sıkışıp patlasam da bir süre yapamıyorum, yaptığımda da bitti sanıp çıkıyorum, aslında bitmemiş ve akmaya devam etmiş. Ama ben aktığını hissetmiyorum. Bu yüzden tuvaletlerde geçirdiğim süre çok fazla. Emin olana kadar çıkamıyorum.

Geçtiğimiz 2014 yazında bana kronik astım teşhisi kondu. Zaman zaman yürürken tıkanma yaşıyorum. Durup dinlendiğimde devam edebiliyorum. Çok sıcaklarda da tıkanıyorum. Havasız ortam ve sigara, mangal dumanı gibi etkenlerden de etkilenip nefes kesilmesi yaşıyorum.

Ve bu ay bambaşka bir tanı kondu. Preferik Arter, Venöz yetmezliği ve Buerger hastasıymışım. Ben bu hastalığın belirtilerini çok evvelden hissediyordum fakat bacaklarımdaki ağrının nedeninin belimdeki rahatsızlıktan ve 2 tane fıtıktan kaynaklandığını söyledikleri için bu kadar ciddi olabileceğini, başka bir hastalığın belirtisi olabileceğini aklımdan bile geçirmemiştim. Şubat ayının başında sol ayak baş parmağımda tırnak batması oluşmuştu ve tırnak revizyonuyla tırnağımın sadece batan kısmı kesilip alındı, kesilen yere de dikiş atıldı. Operasyondan bir kaç saat sonra ben anlayamadığım şekilde şiddetli bir ağrı çekmeye başladım. Şubatın 6'sından beri iyileşmeyen bir yara oluştu. Hala da iyileşmiyor. Şimdilik Hiperbarik Oksijen tedavisi görüyorum. Düzelme görülmediği için armağıma amputasyon yapılacak.
Bu hastalık sebebiyle Ecopirin, Pletal gibi ilaçları ömür boyu alacağım.

Şimdi sormak istediğklerimi rahatsızlıklarımı anlatınca az çok anlamışsınızdır. Ben henüz öğrenciliğimi de devam ettirdiğimden askere de gitmedim. Bu durum askerliğimi nasıl etkiler? Bu hastalıklarla iş göremez raporu gibi bir şey alabilir miyim? Ya da ne yapmalıyım?

İnstrument

bu rahatsızlıkalrınızla askerlik yapamaz raporu verir size askeri hastane elinizde epikirz raporlarınız olsun askerliğinizi tescil ettirniz sanırım tescil süresi bitiminde askerlik şubesine gidip askerlik yapar yapamaz diye sağlık kuruluna giriyorsunuz

Teşekkürler cevap için. Konu Askerlik işlemleri bölümüne taşınmış ama benim merak ettiğim şey sadece askerlik durumu değil. Ona zaten mecburen her vatandaş gibi muayeneye gideceğim. Askeri hastane onayı olmayan hiç bir doktor raporunu, epikrizini kabul etmediklerini, ne rahatsızlık ve şikayet varsa kendilerinin muayene ederek tanı koyduklarını biliyorum.
Ben bu hastalıklar sebebiyle askerliğini yapmış ya da yapamamış kişilerin bilgilerine başvurmak istedim.

Bir de bu hastalıklarla engelli sayılır mıyım onu öğrenmek istedim. Hastalıkların derecesini nasıl öğrenebilirim, bu dereceyle yüzde kaç engelli olduğumu nasıl öğrenebilirim gibi soruların cevaplarını arıyorum. İlk mesajımda da biraz eksik anlatmışım kendimi şimdi onu farkettim.

"Askerliğe elverişli değildir" raporuyla sonlandı muayenelerim. askerlik şubesine verdim ve dün itibariyle askerlik yükümlülüğüm kalmadı.
Şimdi engelli oranımı öğrenmeye geldi sıra.

Üst Alt