Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifida rahatsızlığım var. Ameliyat için yattığımda % 40 üzeri rapor alabilir..?

marsay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim bi konuyu açıklığa kovuşturmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim;
Yaklaşık 4 ay önce askerlik işlemlerini başlattım bursa asker hastanesinden istanbul gata'ya sevk verdiler ve 3-4 ay kadar gataya git gel yaptım emarlar vs ve 2 gün önce heyetten askerliğe elverişli değildir raporu verdiler ;
Teşhisde şu yazıyor raporun :1-g95.9 Spinal kord hastalıkları, tanımlanmamış (SSS'NİN VE ÖRTÜLERİNİN ORTA DERECEDE FONKSİYON BOZUKLUĞU YAPAN HASTALIĞI (THEDRED KORD)
Gatada ki doktorlar hemen ameliyat olman lazım dedi 26 yaşımdayım yedek subay aday adayıydım 3 ay öncesine kadarda sırtımdaki ufacık keseden akıntı yoktu şimdi hergün bandaj değiştiriyorum akıntıdan dolayı.Perşembe günüde ameliyat için yatış işlemlerim var Allah'ın izniyle.
Sorum şu;
Ameliyat olucağım yerde yatarken heyet işlemleri vs olurmu veya özürlü raporu alabilirmiyim (düz yolda yürürken, merdiven çıkarken ayaklarım ağrıyor ve çabuk yoruluyorum) Ameliyatdan sonra nasıl olurum artık orasını Allah biliyor.
özürlü raporu alabilirsem eğer memurluk için zorluyacağım ömss diyorlar sanırım onada yetişirmi bilmiyorum
Çok uzun oldu biliyorum fakat durum böyle abilerimden kardeşlerimden tecrübeleri ve bildikleri varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ameliyat sonrası için kaygılanmana gerek yok arkadaşım; şu andaki durumun geriye gitmeyecektir. Engellilik raporu alabilirsin ama olasılıkla yüksek oranlı olmayacaktır. Daha mutlu günler dileğiyle!..

Teşekkür ederim. % 40 olması zor o zaman

Üst Alt