Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spina Bifidanın evlilikte (doğum vb.) etkisi ne olabilir?

carso

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben istanbuldan engin
hocam bir kız arkadaşım var ve ciddi düşünüyorum. ailesi kızın geçirdiği hastalığı yüzünden sorun olacağını düşünüyor. Omurga açıklıgı (spina bifida) ve skolyoz ( omuga egrılıgı) kız arkadaşım 23 yaşında 40 kilo 1.50 boyunda doğuştan spina bifida omurga eriliği var 5 yaşında ilk amelıyat oldu ve almanyada yürümeye başladı orda ilk amelıyatını oldu.
9 yaşındada sırtında amelıyat oldu komple alçılı uzun zaman geçirdi en sonda 16 yaşında oldu omurga eriliği durdu platın var demişti. Ama spina bifida yüzünden belden aşağısı çok zayıf kendısı zaten zayıf sağ bacağında aksama var.
Ailemde bundan çok korktugu ve ilerkı dönemlerde tamamen belden dolayı yatalak olabılır diyorlar kendı aileside ev işi yapamaz diyor tabıkı agır iş yapmayacak, ama doğumu kaldıramayabılır ailem öyle dedi. kendi doktoruda sezaryanla doğum olur ancak demiş.

Ne olur hocam yalvarıyorum bana gerçeklerı gösterın ilerkı zamanlarda nelerle karşılaşırım. Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum, bu arada özürlülük raporunda babasının memur oldugundan süreklı tayını var izmirde yaşıyorken izmirde %65 antalyada %45 verilmiştir.

bende sp'li bırıyım carso, cocuk sahıbı olamama ıhtımalın sevdıgım dedıgın kışıden ayrılmana sebep mı? arkadasının dr nun sezaryanla dogum olur demesıne pek ınanmıs gorunmuyorsun... bence sen en iyisi o doktora gıdıp arkadasınla bırlıkte gorusun merak ettıgın herseyı kendın sorup cevabını sen al....

benı anlamıyorsunuzkı ilerkı durumdan önlem almak amacım ve ailesinin karışmasından bahsettım

ailesı karısmasın ne demek oluyo anlamıyorum... sen aılem onu der bunu der dıyorsun da kıza gelınce neden sorun oluyo...? oyle kolaysa sen aılenden vazgec sen aılenı karıstırma ısın ıcıne...olaya tek taraflı bakıyorsun

Sevgili carso kardeşim lafı eğip bükmeden direk konuşacağım beni yanlış anlama arkadaşlar lütfen sizde yanlış anlamayın Benim carso,ya şiddetle tavsiyem o kızcağızla sakın evlenme mutlu olamaz ve mutlu edemezsin en iyisimi yolun başındayken vazgeç...

BaSKaN53;

ne yazıkkı öle yaptık ama çok ağır oldu ben onu halen sevıyorum oda benı ama annesı en ufak bir sorun olursa benden bilecek sen yaptın diyecek mesela doğum oldu masada kalsa allah korusun dahada kötü olsa sen yaptın dese ben nediycem nerde bilebilirimkı kesın olsa yapmam derim ama bilemiyorum tabı bu vebal almak istemıyorum sadece

İnşallah bahsi geçen bayanın karşına daha cesur daha ne istediğini bilen bir insan evladı çıkarda o da bu hayatta yuvasını kurup çoluk çocuğa karışıp mutlu olabilir.. Anne baba kardeş sevgisi bi tarafa hayat arkadaşının sevgisi şefkati sabrı anlayışı bi tarafa.. carso yolun başında "başaramayacağını" görmüş olman ve bitirmen güzel olmuş..

bilmiyorum içim yanıyo arkadaşlar onu bu yüzden bırakmış gibi görünüyorum oysa sebep başka ama allah biliyor

carso sende haklısın bi yerde ama sen erkeksin ya yani karşında sorunlu olan bi bayan var sen ona cesaret veremedikten sonra böyle korktukdan sonra o ne yapsın.. İşin kötü tarafı o bayan bunu hep yaşayacak..Evet umut ediyorum onu bi insan olarak değerlendirecek insanlık değerlerine göre değer verip sevecek bağrına basacak biri olacaktır olmalı daha doğrusu.. Ya şöyle olursa ya böyle olursa dememek lazım aşk demiyorum kesinlikle aşk geçer ama sevgi seni anlayan senin anladığın sevdiğin biri ise bu korkular yüzünden bırakmamak lazım..

Sendeki eksiklikler onda ondaki eksiklikler sende varsa birbirinizi tamamladığınıza ciddi ciddi inanıyorsanız ayrılık niye?

Ne denir ki...
Bende sipina bifidalıyım ne evlenmekten ne de doğum yapmaktan korkum var masada kalırım gibisinden...
Sen ne kendine güvenebilmiş ne de kız arkadaşına güven aşılayabilmişsin...
Umarım hakkınızda hayırlısı olur ve o arkadaş onu taşıyabilecek ve mutlu olabilecek biriyle evlenir...

arkadaşlar onun annesı demesıne kadar ben herşeye hazırdım amaki olası bir durumda ben olamadım yanında başına bişey gelirse ve annen senın yüzünden oldu derse ben o zaman ne yaparım düşünüyomusunuz canımdan çok sevdıgım eşimemı yanayım aldıgım hakkamı üstelik herşeyi yapmama ragmen

ABLACIM çok acı çekıyorum ne yapmalıyım daha tam olarak ayrılmadık bile ama kim görsek hep aynısını söyluyor yapamassın diyorlar onada yardım etceksın bu kolay değil annesıde demeıştı o sana degıl sen ona bakıcaksın muhtemelen bir gun bıkarsın dedı ve diyolarda ama bu hastalık ne kötüymüş allah düşmana vermesın siz evlimisiniz

peki siz evlimisiniz size sorsam benı yanlış anlamassanız tabı

carso kardeşim sana bir kaç sorum olacak 1-Sen özürlümüsün? 2-Kızın annesimi, sana benim kızım,İş yapamaz,Çocuk doğuramaz, bakamaz, sen ona bakacaksın diyor.? 3-Bir de çocuk çocuk deyip duruyorsun bakalım çocuğunuz olacakmı Bakalım sen sağlıklımısın bu ayrı bir konu ama. Yukarıda sormuşsun siz evlimisiniz diye evet ben evliyim ve sana şiddetle tavsiye ediyorum sakın evlenme kızıda kendinide yakma Ben sende o kızı taşıyacak kapasiteyi göremedim kardeşim Ağır bir yüktür sorumluluk ister sabır güç metanet iman Allah korkusu merhamet vs. ne dersen de bunlardan birisi içinde eksikse,ki sen bu konuda çok eksiksin sakınha sakın evleneyim deme Bu sana abi tavsiyem olsun. Hoşçakal

baskan53;

BEN KALEM ARKADAŞIMA DEMİŞTİM BAYAN OLDUGU İÇİN ONA SORMAK İSTEDİM YAŞAYAN O BENİ ANLAR DİYE EKSİĞİMİ GÖRÜR DİYE

neden benı kımse anlamaz anlamıyorum annesının ağzına bakaraktan iş yapan bir kimse biz ailem allah şaittir elhamdullah musluman ve kul hakkından korkan bi kimselerız dikkat etmesem ki okuduysanız vebal almak istemıyorum dıyorum sorun her zaman bende olur zaten hiç düşünmeyin neden böyle konuşuyorum diye

1ben özürlü değilim onu taşıyabılırım
2 annesı iş yapamaz daha çok sen bakarsın dedi
3 kimsenın sağlık garantısı olamaz ben olaccakları bilerekten girmek istedim

ama ailesi tarafınddan kumanda edilmesini kaldıramam

Carso, yaşanmadan bilinmiyor bir takım şeyler... Satırlarında onu ne kadar sevdiğini anlayabiliyorum ben... Ama anlamaktan öteye geçemiyorum... Sorun şu şekilde çözülür diyecek kadar tecrübem olsaydı keşke... Allah yardımcınız olsun...

Öte yandan bazı arkadaşların çözüm üretmekten çok Carso'nun üzerine geldiğini görüyorum.Yanan yüreğe körük olmayın Allah aşkına...

omurilik sıvısında artış olmadıkça arkadaşının durumu kötüleşmez merak etme

Arkadaşlar bende bir spina bifida özürlüsüyüm kız arkadşım var ve gayette ciddi düşünüyoruz çok seviliyorum ve çok seviyorum doktorum bana yuva kurmaktan korkma artık hayata atıl dedi sol ayağımda kaça çıkığından dolayı yürümem aksıyor artı spina bifidaya bağlı olarak böbrek ve tansiyon rahatsızlıklarım var bunların hepsini kız arkadşım biliyor.şuan ben kendim kimseye bağla olmadan kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabiliyorum fakan bu rahatsızlık belli yaştan sonra ilerleme gösterirmi ?hani yatalak falan kalırmıyım ? eğer çok kötü duruma düşeceğimi biliyor olsam hiç ama hiç devam edip kız arkadşımıda benimle birlikte üzmek istemem...bu rahatsızlıkta olanlar lütfen cevap yazabilirmi ? özellikle evli arkadaşlar yazarsa çok sevinirm...

Ben de spina bifidalıyım, 30 yaşına kadar gayet güzel idare ediyordum, ama son 3-4 yıldır yürüyüşüm çok kötüleşti :( çok yavaşladı, zorlanıyorum :(

1-2 kg almışımdır en fazla.
Sanırım durumumun kötüleşmesinde ayağımda deformite oluşmasının etkisi de var. Deformiteden dolayı ayak tabanında sürekli nasır oluşuyor, bu sebeple fazla yürüyemiyorum. Yürümeyince kaslarım zayıflıyor, kaslar zayıflayınca haliyle hemen yoruluyorum yavaşlıyorum...

Spina bifidali tüm genç arkadaşlara tavsiyem egzersizi sporu hareketi asla bırakmamaları. Ben ayak tabanımda oluşan ansırlardan ötürü gerektiği kadar hareketli olamıyorum.

arkadaşım zaten ben sürekli hareketli biriyim pek olmuyor biraz fazla bi kilom var atarsam bi skıntı olmaz benim tek sorunum hani ne bilim rahatsızlıklarım artarmı hala kafamda soru işaretlerim var doktorum gayet açık konuştu ama ben hayatımdaki kişiyi üzmek istemiyorum....bana evli arkadaşlar yazarsa ve evlilikleri nasıl olduğunu yazarsa çok mutlu olurum yardımınıza ihtiyacım var....

Arkadaşlar, bu konuda deneyimlerinizi yazabilir misiniz lütfen

sp'li bir arkadaşım evlendi, kendisi 79 doğumlu. Normal doğumla bir erkek çocuk sahibi oldu. Şu an ikisi de çok sağlıklı çocuk 10 aylık. Anne SP'li baba polio'lu. :)

Arkadaşınız normal doğum yaptı ve hiç sıkıntı yaşamadı mı?
Arkadaşlar bu konuda bir uzmana danışmak istiyorum ama kime danışacağım konusunda herhangi bir fikrim yok. Bana yardımcı olurmusunuz?

Spina Bifidalı'lara sezaryenle doğum öneriliyor. Yalnız epidurel anestezi olmayacak.
Genel anestezi ile.

Üst Alt