Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spinal Muskuler Atrofi (SMA) 3 tipi hastasıyım. Yüzde kaç oran alabilirim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben sma 3(kas hastası) tipi rahatsızıyım ankara numune hastanesine gittim iş için rapor almak için sadece %20 rapor verdiler burdada birçok arkadaşın mesajını okudum kas hastaları %40dan başlıyormuş bu konuda bilgi verirmisiniz itiraz ettim cuma günü hacettepeye gidecegim ne olacak bilmiyorum bu konuda bilgi verebilirmisiniz

Sakatlık oranı cetvelinde periferik sinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden) tablosundan değerlendiriliyor..

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-Hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-Hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Benzer bir konu: http://www.engelliler.biz/forum/sag...iliyorum-rapor-oranim-ne-olur.html#post947762
Raporunuza yaptığınız itirazın sonucunu buraya yazar mısınız alınca..?

çok teşekkür ederim yarın büyük gün ne olacak bilmiyorum numuneeki doktorlar hakında şikayetçi oldum soruşturma açıldı haklarında sağlam insana bile %18 rapor veriyorlarmış ben biliyorum neler çektiğimi 2 yaşında kızım var eşim yardımcı oluyor elinden tutup dışarı çıkamıyorum ama doktorlar işlerine geldiği gibi davranıyorlar yarın sonucu yazarım iyi günler

Ben raporu aldım itirazım sonucu haccettepe üniversitesi %52 rapor verdi kpss94 puanımda 63 iş arıyorum ama nedense bulamıyorum işkurun verdiği tek iş temizlik 500 tl maaşla sanayi sitesinde temizlik başkada bir iş yok bimere kaç kez mesaj yazdım bi cevap alamadım işkura gidin diyorlar ben iş arıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz 3 yaşında kızım var kreşe gönderecegim mecbur işe başlarsam kreş fiyatları 500tl den başlıyor ne yapacagımı bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz iyi günler

Üst Alt