Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spontan pnömotoraks (akciğer sönmesi) askerliğe engel mi?

takigs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben ilki 2007 yılında , ikincisi kasım 2013 de olmak üzere iki defa spontan pnömotoraks hastalığı geçirdim. Sağ akciğerimdeki bül (hava keseciklerinden dolayı). ikisinde de tüp torakostami ile tedavi gördüm. Doktorum ikinci defa tekrar ettiği için üçüncüsüne de % 60-70 yakalnırsın, ozaman da akciğeri açıp ameliyat yaparız dedi. Şuan da iyiyim son tomografim de iyi şimdilik ameliyat olmana gerek yok dedi doktor ama şehir merkezinden uzakta bir hayat sürme, denizde dibe dalış yapma yayla vs gibi yerlerde uzun süreli bulunma dedi. sinsi bir hastalık nezaman nerede tekrarlayacağı belli olmuyor. askerlik kanununda baktım diyor ki '' cerrahi müdahaleye rağmen ( tüp torakostami hariç) tekrarlayan pnömotorakslar'' da kişi askerlikten direk muaf tutuluyor.. Tüm bu durumlardan dolayı acaba ben de askerlikten muaf olabilir miyim?

Merhaba,

Askerlik yönetmeliği şöyle diyor;

Madde 49 – (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) (Değişik: 6/12/2004-2004/8202 K.) 1. Faaliyet belirtileri bulunmayan kostodiafragmatik sinüs kapalılığı, fonksiyon bozukluğu yapmamış
şeridi ya da lokalize bir sahadaki plevra kalınlaşmaları, fissüritler (tüberküloz etyolojili olanlar hariç).
2. Tedavi edilmiş spontan pnomotorakslar

[-]Bu durumda askerden muaf oluyorsunuz.[/-]

49. maddenin A diliminde yer alması demek askerliğe elverişlidir demek değilmi? maddelerin A dilimine girenler elverişlidir, B ve D dilimine girenler değildir, C dilimine girenlerin ertelenir diyor kanun, ben mi yanlış yorumluyorum?

Özür diliyorum yanlışlık olmuş.
Söylediğiniz doğrudur.

A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar,
B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar toplanmıştır.
C dilimlerinde; A, B, D dilimlerinde toplanan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumları belirtilmiştir.

Merhaba,

Bende 2 kez spontan olarak yaşadım bu rahatsızlığı ilkinde kaburgalar arasından hortum taktılar, ikincisinde Vats denilen kamera yöntemi ile ameliyat geçirdim. Muafiyet konusunda kafamı kurcalayan iki şey var yönetmelikte; iyileşmiş hastalıklar A dilimi olarak görünüyor fakat doku bozukluğuna yol açmış ve sonuç itibari ile bir parça alınmış işe kişi ampute sayılmaz mı? bence bu konunun tek çözümü ameliyat evrakları ve raporlar ile askerlik şubesinden sevk isteyip durumu tekrar kontrol ettirmek...

Pnömotoraks

Ben, 30 Ocak'ta 20 yaşına girecek bir üniversite öğrenci bir genç kardeşinizim. 2017 ve 2018 olmak üzere 2 yıl üst üste sol akciğer sönmesi geçirdim. İlk sönme de tüp takıldı ve 12 gün yattım. Yaklaşık 1 sene sonra tekrarladı bu sefer ameliyat edildim sol tarafı karıncalı,uyuşuk hissediyorum maalesef. 3 yıldan beri genetik kontrollerim devam ediyor. 6 ayda bir ekokardiyografi çekiliyor ve sürekli kesinlikle ağır kaldırmamam gerektiği söyleniyor. Tozlu ortamlarda bulunmam sakıncalı, darbelerden kaçınmam gerektiği söyleniyor. Askerlikten muaf olur muyum ? Yoksa alınır mıyım ?

Tüp takıldığına dair rapor, ve ameliyat edildiğime dair epikriz raporu mevcut ben de. Genetik raporum, eko raporlarım hepsi bende dosyada tutuyorum güncel olarak sürekli.

Bu konuda güncel bilgisi olan var mı?

Üst Alt