Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SPOR AŞ. tesislerinden engellilere ücretsiz veya indirimli faydalanma hakkı veriyor

serkanser

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Spor aş sitesine girdim ve böyle bir yazı ile karşılaştım;

Engelli vatandaşlar tesislerimizden nasıl yararlanabilmektedirler?
Tesislerimizde engel oranı % 40 ve üzeri olan vatandaşlarımıza fiyat tarifemiz üzerinden %50 indirim uygulanmaktadır.
Bunun yanında şirketimiz ile, sağlık ve sosyal hizmetler daire başkanlığı özürlüler müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince, engelli vatandaşlarımız,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olarak tesislerimizden ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler. Bu uygulamadan yararlanabilmek için İSÖM ile irtibata geçerek adınıza düzenlenecek bir raporla tesislerimize başvuruda bulunabilirsiniz.

İSÖMİletişim Bilgileri:

Adres:KarabaşMektebiSk.No:24,34425Tophane-Beyoğlu/İstanbul
Telefon:90(212)4499660
Fax : +90 (212) 252 11 04

ve yakınım isömü aradı;

ZEYTİNBURNU SPOR KOMPLEKSİ VE İSÖMLE GÖRÜŞTÜM

İSÖM DE SALI GÜNÜ RAPOR GÜNÜYMÜŞ. RAPOR ALINIRSA

(benim oturduğum yere yakın spor kompleksinde)

SALI PERŞEMBE 19:00 - 20:30 ARASI YÜZME YADA FITNESS
C.TESİ PAZAR 19:00 - 20:30 ARASI YÜZME YADA FIRNESS ÜCRETSİZMİŞ

diyor yani spor AŞ'nin; engellilere ücretsiz ve indirimli olduğu doğru.. ben bunu yeni öğrendim..

bu cumartesi Silivrikapı buz patenine gideceğim oradanda bilgi almaya çalışacağım olumlu bir sonuç varsa sizlere bildireceğim.

Bilgilerinize

T.A.K kullanan bir omurilik felçlisi için idealmidir havuz ve salon, T.A.K kullanan engelliyi alırlar mı ?

İstanbul'da engelliler için havuz var mı ? Tak kullanıyorum

İstanbul'da tak kullanan omurilik felçlilerin faydalanabileceği bir havuz var mı ?

Tuzla Kafkale yi aradım. Eğer İSÖM den ücretsiz faydalanabilir raporu alınırsa ücretsiz faydalanabilirsiniz. Ancak İSÖM den raporunuzu yoksa herhangi bir devlet hastanesinden alınmış % 50 engelli raporuyla % 50 indirimli olarak faydalanabilirsiniz dedi. Yani ücretsiz için İSÖM den rapor şartmış.

SPOR AŞ tesislerinde engelli kişi ile bizzat ilgilenen ve havuza girip çıkmasını sağlayan bir uzman kişi var mı acaba ?

ben 1 sene yeşilpınar yüzme havuzuna gittim;İSÖMden önce bi yazı alıp gitmiştim.amputeyim engelliler için hiçbir olanak yoktu,ne oturaklı duş ne düz bi giriş her tarafta basamak var .girmeden önce terlik giymek gerekiyor ,duş alınıyor...protez kullnıyorum;dışarıda sandalet değiştiriyordum ,basamak çıkıyorum soyunma kabininde protezi çıkartıyorum duşa giriyorum bacağı kurulayıp protezi tekrar giyiyorum basamaak çıkıp havuza geliyorum protezi çıkarıyorum tek bacağımla zıplaya zıplaya havuzun kenarına geliyorum veeeee sonunda yüzmeye baaşlıyorum.
sonra
çıkma zamanı zıplaya zıplaya duvar dibindeki protezin yanına gidiyorum bacağımı kurulayıp protezi giyiyorum basamak in ,duş alırken çıkar , tekrar giy vs vs....
sonra kendime su protezzi yaptırdım Yeşilpınar spor aş. müdürüyle görüştüm;su protezini taşımak zor geliyor burada bir dolaba kilitleyip bıraksam yada bir odada da kalsa( o kadar çok oda var ki) cevap sorumluluk alamam dedi ve kabul etmedi.bir protezz bacağımda biride sırtımda gittim geldim.
buradan çıkarılacak esas ; AZMİME HAYRANIM..

@özçiçek;

Umarım onlarda azminize hayran kalmıştır :)

Bizim memlekette insiyatif kullanmak diye bi şey yok malasef, ya olur ya olmaz arası yoktur hiç bi zaman.

Gecenin bir vaktine koymuşlar etkinliği. 20:30 Havuzun çıkış saati, duşuydu giyinmesiydi 21:30 u bulur salondan çıkması, Kadir Topbaş alsında cebine soksun o saatleri...

valla ben memmunum; spor niyetine 2 dakikalık yakın spor kompleksinde gidip yüzüyorum çocuk havuzuda var en azından yaşadığınız stresi atmak ve terapi amaçlı gidilebilir. üstelik bilmeyenlerede öğretiyorlar. benim gittiğim yerde 3 yetkili var. herhangi bir boğulma tehlikesi yaşandığında hazır halde gözetliyorlar.. tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız için biraz zor tabii. ama örn. benim gittiğim zeytinburnu spor kompleksinde kontrol ettiğim kadarıyla tekerlekli sandalye kullananlar için kolaylık var gibi; oturduğunuz yerde olan askılıklar, duş kabinleri, basamak olmayan koridorları... bunun gibi olan birçok spor kompleksleri mevcuttur araştırmanız gerek..
18:50de giriyorum içeriye hazırlıklar, duş almalar vs. giriyorum havuza rahatlıkla yüzüyorum 21.00da bitiyor.

"bu cumartesi Silivrikapı buz patenine gideceğim oradanda bilgi almaya çalışacağım olumlu bir sonuç varsa sizlere bildireceğim.

Bilgilerinize "

bu arada silivrikapı buz pateninede bu soruyu sordum kabul etmediler.. bilirsiniz yere düşmeler sakatlanmalar mevcut.

buz patenine girmeden önce bir kağıt uzatıyorlar bana ve kağıtta yazılanlar ;

engelli olan bilmem ne, bilmem ne cihaz vs. zarar olması durumunda spor a.ş.'nin hiçbirşeyden sorumlu değildir.

isim soyisim imza... :/

"yinede ben buna riske alarak gidiyorum. seviyorum bunu yapabilmemin sevincini ve cesaretimden dolayı yapabilirim deyip herşeye, heryere başvuruyorum. hayatta hiçbirşey imkansız değildir..!"

Arkadaşlar t.a.k kullanıyorum, t.a.k yaptıktan sonra sıvı alımı az olursa kaçaklarım olmuyor. Omurilik felçlisiyim ve havuza girmek istiyorum. Yok mu bir bilgisi olan. İstanbul.

pendik uydukent civarında viaport alışveriş merkezi yakınında kurtköyde buralara yakın yüzme havuzu olan bir belediye mekanı varmıdır bildiğiniz zeytinburnundaki gibi ben zeytinburnunu biliyorum böyle bir yer varmıdır internet adresi olan yer varmıdır yakın olan yerler neresidir diye bakabileceğimiz yarımcı olabilirmisiniz teşekkürler

antalya merkezde engellilere ücretsiz havuz var mı biligisi olan

bunu internetten nasıl öğreniriz adresleri varmı bilgisi olan yokmu

ben 1 sene yeşilpınar yüzme havuzuna gittim;İSÖMden önce bi yazı alıp gitmiştim.amputeyim engelliler için hiçbir olanak yoktu,ne oturaklı duş ne düz bi giriş her tarafta basamak var .girmeden önce terlik giymek gerekiyor ,duş alınıyor...protez kullnıyorum;dışarıda sandalet değiştiriyordum ,basamak çıkıyorum soyunma kabininde protezi çıkartıyorum duşa giriyorum bacağı kurulayıp protezi tekrar giyiyorum basamaak çıkıp havuza geliyorum protezi çıkarıyorum tek bacağımla zıplaya zıplaya havuzun kenarına geliyorum veeeee sonunda yüzmeye baaşlıyorum.
sonra
çıkma zamanı zıplaya zıplaya duvar dibindeki protezin yanına gidiyorum bacağımı kurulayıp protezi giyiyorum basamak in ,duş alırken çıkar , tekrar giy vs vs....
sonra kendime su protezzi yaptırdım Yeşilpınar spor aş. müdürüyle görüştüm;su protezini taşımak zor geliyor burada bir dolaba kilitleyip bıraksam yada bir odada da kalsa( o kadar çok oda var ki) cevap sorumluluk alamam dedi ve kabul etmedi.bir protezz bacağımda biride sırtımda gittim geldim.
buradan çıkarılacak esas ; AZMİME HAYRANIM..

Süpersin :) azim soy adımız dimi :)

Benim soruma bir cevap yazacak arkadaş yokmu çok acemice bir sorumu sordum acaba

Yüzme havuzlarının engellilere uygun hale getirilmesi için başvuru yapmalısınız! arkadaşlar bu başlıkta paylaştım yaptıklarımı, sizlerde kendi şehirlerinizde başvurur yapın havuzlar bizede uyumlu hale gelsin

arkadaşlar konunun üzerinden zaman geçmiş fakat bence önemli bir konu olduğu için güncellemek istedim.
Tak kullananan arkadaşlar havuzla alakalı sorular sormuşlardı. Hastanelerden duyduğumuz kadar tak kullanan hastaları havuza almıyorlardı nedeni bakteri üremesi havuzlarda özellikle daha hızlı olup diğer hastalara da bulaşmaması. kaçak olmuyor deyip havuzdan faydalanlarda tespit edildiği ve kontrolünün sağlanamadığı içinde gerçekten kaçağı olmayanlarda havuzlardan faydalanamıyor. suistimaller olduğu için de havuza girenlerde risk almış oluyor.
bende tak kullanıyorum kaçağım olmuyor. havuzdan 1 yıl faydalandım. hem psikolojik hemde fiziksel olarak iyi geldi. insiyatifli olarak ücretsiz faydalandım fakat artık ücretli oldu. indirim yapacaklarını söylediler. takipteyim. aynı zamanda belirli saatler için ücretsiz için bastırmayı planlıyorum.

Daha önce engelliler için ücretsiz olan tesisler şimdi indirimli olmuş özelliklede yüzme.

Üst Alt