Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK - Bağkur Birleştirmesi için belli bir süre önceden başvuru mu yapmak lazımmış!?

insankar

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
SSK- Bağkur hesap birleştirme için 6 ay önceden bildiri yapmak gerekiyormuş. Peki aniden belli olan özürlü emekliliğinde, yani vergi indirimimiz onaylandığında da 6 ay beklememiz mi gerek!

Bildiğim kadarıyla gerekmiyor. Ancak farklı şehirlerde çalışılmışsa gerekebilir.

6 ay beklenecek diye bir şey yok da önceden birleştirme işlemi yapılmamışsa emeklilik işlemi standart sürenin çok üzerinde zaman alır.

Önceden birleştirme yapılmadı. Birleştirme yapılmasını talep için emeklilik hakkı elde etmek üzere olmak gerek. Şuan vergi indirimim onaylanırsa bu talep hakkını elde edeceğim. Bu ne demek? Vergi indirimim geldiğinde talep bikdirimimde bulunduğum çok üzün süre beklemem mi demek? Vergi indiriminden sonra 6 ay daha mı bekleyeceğim? İstifam hangi süreçte olacak ve maaşım 6 ay sonra bağlandığında mağdur mu olacağım?..

Özürlü emekliliğinde emekli olmuş ancak ssk/bağkur birleştirmesini de yapmış arkadaşlar süreç hakkında yazabilirler mi?

Ufuk Bey, tşk açıklamanız için ancak vergi indirimi gelmeden bu talebi iletmem mümkün müdür?

Emeklilik islemleri ilden ile degisiyor kimi 15gunde kime 2ay gibi bir. aliyor bulundugum ilde sgk 20 gunde sonuclaniyormus tabii hepsi ayni ilden yatan primler icin gecerli bu sure zaten. Basvurdugunuz gunden itibaren maas birikmeye basliyor

Ben 2009'a dek Bagkurluydum.2009 sonrasi SSK'ya gectim. Toplamda 2 il, 4 sirket degistirdim. Bu birlestirme uzar diye kaygilanmaktayim.. Vergi indiriminden sonra 1 ay icinde emekli olmak isterim.

insankar
Vergi indiriminden sonra 1 ay içinde emekli olmanız çok zor hatta bana göre imkansız.
Hem bağkur hem ssk, hem de 2 farklı ilde hizmetiniz var.
Başvurduğunuz sgk, bağkurdan 4B kapsamındaki hizmetlerinizi içeren dosyayı talep edecektir.
Farklı illerdeki hizmetleriniz ister bağkur ister ssk olsun buralardan talep edilerek toplanacaktır.
Bunlar hep yazışma ile olacak ve tüm yazışmalar bitip bütün hizmetiniz tek dosyada toplandıktan sonra ancak maaş bağlama işleminiz başlayacaktır.

Peki henüz vergi indirim onaylanmadan bug0nden bu birleştirme talebini veremem değil mi? Normal emeklilikte yaş olarak 56 ya 17 yılım daha olduğu için vergi indirimim onaylanmadan sgk birleştirme talebini muhtemelen kabul etmez
İzninizle bir şey daha sormak isterim. Vergi indirim onaylandığında bu tüm hesaplama işlemleri süresince benim istifa etmiş olmam gerek midir? Birleştirme sonrası muhtemelen emeklilik onaylanır ve 4/5 ay maaşsız kalmam değil mi?
Sizi çok yorduğum için ayrıca çok teşekkür ederim...

Vergi indirimi sonrası emekliliği hak ettikten sonra 2 seçenek olabilir.
1- İşinizden ayrılmazsınız, tahsis talep yani emeklilik için değil de, tahsise hazırlık dilekçesi verirsiniz.
Ama bu süreçte emekli aylığınız bağlanmaz, sadece hizmetleriniz birleştirilir, vergi dairesine yazı yazılarak vergi indiriminiz teyit edilir, kısaca emekli aylığınız bağlanmaya hazır duruma getirilir, bu süreçte emekli aylığı birikmez.
2- İşinizden ayrılır direkt tahsis talebinde bulunursunuz yani emeklilik için başvurursunuz.
Bu durumda işten ayrıldığınız için işten geliriniz olmaz ancak başvurduğunuz tarihi izleyen ayın 1. günü itibarıyla maaşınız bağlanır ve işlem sürecinde maaşınız birikmeye başlar, maaş bağlandıktan sonra toplu çekersiniz.
Kar zarar hesabınızı yaparak buna siz karar vereceksiniz.

Çok teşekkür ederim...
Aydınlattınız beni ve bizleri...

Üst Alt