Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK/Bağkur sigorta yaparken dışardan toplu ödeme oluyor mu?

Capricorn

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
12
Yani engelli biri ssk/bağkurda sigorta primlerini toptan ödeyebiliyor mu ? Ve bunun yolu yordamı nedir, nerelere gidilir, hangi evraklar lazımdır
bilen arkadaşlar bir yardımcı olursa sevinirim.

Toplu bir şekilde ödeme söz konusu olamaz..
Ancak erkekler için askerlik borçlanması Kadınlar içinde dogum borçlanması toplu olarak yatırılabilir..

İlker doğum borçlanması nasıl birşey anlayamadım.. Mesela benim 1996 SSK başlangıcım var. Ben o tarihten bu tarihe kadar ödenmeyen günleri toplu halde doğum yaparsam mı ödeyebiliyorum şimdi böyle birşey mi? Yada çalışan bayanların doğum izniyle mi alakalı? Merak ettim şimdi bu meseleyi..:)

Saçmaladım gibime geliyor gülene küserim valla..:):):eek: Ama öğrenmem lazım nedir bu doğum borçlanması?

Yane gülmekten mide me agrılar girdi ya :):)

SSK’LI KADINLAR

SSK’lı kadınlarda da doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik, bazı şartlara bağlı.

1) Yararlanabilecek SSK’lı Kadınlar

- 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve sigortalı olmadan önce çocuk doğuran kadınlar; borçlanmaları halinde bir çocuk için 2 yıl, 2 çocuk için 4 yıl erken emekli olabilirler.

- 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve sigortalı olduktan sonra çocuk doğuran ve doğumdan sonra iki yıl sigortalı olarak çalışmamış bulunanların, doğum borçlanması yapması halinde, sadece prim gün sayısı artar. Emekli olacakları yaş değişmez. Emeklilik için aranan yaşı dolduran prim gün eksiği olan kadınlar ise, borçlanmayla 4 yıl erken emekli olabilirler.

Aşk olsun bea niye gülersin..:eek: 96 SSK başlangıcım ve az biraz prim ödenmişliğim vardaaa..:) Acaba bir emeklilik şansım var mıdır diye merak ettimdi.. Uzun vadeli bu emeklilik meseleleri hiç bana göre değil ben iyisimi unutayım ssk'mı..:) Teşekkür ederim İlker cevabın için..:)

Üst Alt