Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK böbrek naklinden sonra malulen emekliliği iptal ediyor mu?

birol şen

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Ssk böbrek nakli olanların emekliliğini iptal ediyor mu

Kazanılmış olan bir hakkın geri alınabileceğine ihtimal veremiyorum :confused:

Ssk dan mağlüllen emekli oldum böbrek nakli olunca ilk konturol muaynesinde emekliliğimi iptal etiler
ssk lılsrın organ naklinde emeklilikleri iptal olmuyor diye düymuştüm ? neden iptalal oldu bilen var mı

Organ nakilleri gibi durumlarda SGK, "emekli olduktan sonra organ nakli olan kişileri kontrol muayenesine çağırmayın" mealinde bir tutum takınıyor. Bu konudaki yazı:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI​

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı (Devredilen)
Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri ve Maluliyet Daire Başkanlığı​

Sayı: B.13.2.SSK.5.02.06.00/XV- 59 -38276 28.06.2006
Konu : Hemodiyaliz Hastaları ANKARA

GENEL YAZI

Bilindiği üzere, bugüne kadar kronik böbrek yetmezliği nedeni ile malulen emeklilik başvurusu olumlu sonuçlanan sigortalılara kontrol muayenesi konulmakta olup, kişinin organ nakli olması ve böbrek fonksiyonlarının normal sınırlar içerisinde olduğunun tespit edilmesi durumunda malulen emekliliği sona erdirilmekte idi.

Kronik böbrek yetmezlikli hastaların mağduriyetlerinin önlenebilmesi ve Kurum prestijinin olumsuz yönde etkilenmemesi açısından kronik böbrek yetmezliği nedeniyle çalışma gücünün 2/3 ünü kaybettiği belirlenen kişilere kontrol muayenesi konulmamasının uygun olacağının düşünüldüğü belirtilerek, konu Yönetim Kurulumuza arz edilmiş ve 25.05.2006 günlü, XV/264 sayılı Karar ile;

“Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle çalışma gücünün 2/3 ünü kaybettiği belirlenen kişilere kontrol muayenesi konulmaması” kararı alınmıştır.”

Yönetim Kurulu Kararına istinaden; daha önce kontrol muayenesi konulmuş olup, muayene işlemleri için gerek kendi başvurusunu yapan gerekse Kurumumuzca yazı ile uyarılan sigortalıların işlemlerinin iptal edilmesi ile bundan böyle kontrol muayenesi ile ilgili yazılı uyarı yapılmaması uygun görülmektedir.

Bilginizi ve gereğini rica ederiz.

Dr. Sami TÜRKOĞLU Dr. Özkan DALBAY
Sağlık İşleri Genel Müdür V. Sigorta İşleri Genel Müdür V.
Kurum Başkanı V.
Bu yazıdan sonra kurumsal olarak farklı bir karar/yazı yayınlandı mı, bilmiyorum.
Ayrıca benzer mağduriyetle karşılaşan bir arkadaşlarımız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...yenesi-ile-emeklilik-iptal-edilebilir-mi.html

Bence bu yazı doğrultusnda itiraz edilmeli.

Üst Alt