Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK borcu nedeniyle malulen emeklilik maaşımdan kesinti yapılması yasal mı?

fenerbahce1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABALAR

ben 2006 yılında malülen emekli oldum bu ay emekli maaşımdan kesinti yapıldı daha
önce şirket ortaklığım olduğu için ssk prim borcumdan dolayı ssk benim maaşıma
haciz koymuş ssk kanunen benim maaşıma haciz koyabilirmi
bu konuda ne yapmam gerekiyor
lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
teşekürler

5510 Sayılı Kanun’un 93 üncü maddesinde; Bu Kanun gereğince sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri, sağlık hizmeti sunucularının genel sağlık sigortası hükümlerinin uygulanması sonucu Kurum nezdinde doğan alacakları, devir ve temlik edilemez. Gelir, aylık ve ödenekler; 88 inci maddeye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez.

YANİ SGK SİZİN PRİM BORCUNUZDAN DOLAYI MAAŞINIZA HACİZ KOYABİLİR

mahkemeye versen hacizi kaldırtırsın bilgine arz olunur

merhaba mustafa kardeş
hacizi kaldırmak için hangi yolları takip etmem gerekiyor
yardımcı olursan sevinirim

fenerbahce;

hangi mahkemenin dava konusu oldugunu bilmemekle beraber bir avukattan hukuki yardım talep edin çok bir ücret almayacaklardır.

ssk kendi alacaklarına haciz koyabilir kanunda yeri var. mahkemeye versen kaybedersin ancak devlet borçları affederse öyle kalkar....

merhabalar
ben 2007 yılında şirketi borcu ve alacağıyla devretim
ssk borcu nasıl bana çıkıyor
bu konu hakında ssk ya nasıl bir dilekçe yazmam lazım
acilen sizden bilgi bekliyorum
teşekürler

Şirket ortaklığınızı devrettiğinize dair bir belgeyi basit bir dilekçeyle kuruma verebilirsiniz.

Malesef yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Borç bitene kadar veya siz borcu kapatana kadar bu kesinti devam edecek. Babam için biz dava açtık ilk celse kaybettik. Yasa hükmü açık. Ancak 3/1 i kesiliyorsa ankara ya dilekçe gönderin ve 4/1 indirsinler kesintiyi. Babamın 3/1 kesiliyordu, dilekçe verdik ankara ya 4/1 e düşürdüler.

Ama şirket ortalığı yoksa neden sgk primlerinden sorumlu olunsun ki, anlamadım?

Sayın Bülent Bey,

Keşke sadece şirket ortaklığı olsaydı. ( Şirket A.Ş ise ) bu durumda ortaklara gidilemeyecekti. Ancak LtD şirketlerinde borç için hisse oranları dahilinde şirket ortaklarına gidilebiliyor. A.Ş ve LTD firmalarında yönetimde iseniz şirketin tüm borçlarından sorumlusunuz. A.Ş de sadece yönetimde imza yetkisi olanlara ( Yönetimde olmayan ortaklara gidilemez ), LTD ise hem yönetimde olanlara hemde hisse payları dahilinde ortaklara gidilebilir. Sorunuza gelince LTD şirketinde büyük ihtimalle ortaklığı yok ancak yönetiminde bulunmuş ki maaşa haciz uygulanmış.

Saygılar,

Üst Alt