Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SSK girişinden sonra engelli oldum. Malulen emekli olabilir miyim?
Erken emeklilik için en az %40 vergi indirimi almalısınız.İlk sigortalı olduğunuz tarih yeterli ise emekli olursunuz.Malulen emeklilik farklıdır vergi indirimi almanıza gerek yok, en az %60 tek sakatlıktan almanız lazım, bildiğim kadarı ile
Yusuf;
Sen ssk ya malulen emekli olmak istediğini belirt kurum seni yetkili hastaneye sevk eder %60 ve üzeri bir rapor alır isen malulen emekli olursun malulen emekli olamaz isen vergi ind.hakkı alarak erken emekli olursun..
erken emekli hesabı yapabilmemiz için
İlk ssk lı oluş tarihi:
doğum tarihi:
gün ay yıl olarak vermen gerekli..
hocam çok teşekürederim
sizin dediğinizi yaptım hastaneyesevk ettiler %62yi onayladı sgk kurumu kabul etmedi
sgk kurumunun kendi heyeti varmiş neyapacağımı şaşırdım
ssk girişim 01.03.1976
şimdi vergi indirimine müracat etim sonucu bekliyorum
vergi ind.hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz ve 600 gün eksiğiniz olur bu 600 günü askerlik borçlanması yaparak giderebilirsiniz... Tabiki askerlik borçlanması yapabilmeniz için askerlik yapmış olmanız şart..
teşekürler hocam askerliğimi onbaşı olarak 20 ay tam olarak yaptım dediğinizgibi maliyenin raporunu bekliyorum göndereli 40gün oldu inşallah yakın zamanda gelir busitede bulunan arkadaşlara selamlarımı sunarım
hocam sana birsorumdaha olacak 2002de bir iş kazası geçirdim işkazası olduğu için %23özürle malülen emekli edildim şimdi 156tl maaş almak tayım bu rakam döğrumudur şu an çalışıyorum vepirimlerim düzgün yatıyor
Malulen emekli maaşı değil o aldığın para sürekli iş görmezlik geliri iş görmezlik geliri nasıl hesaplanıyor inan ki bilmiyorum ama az olduğunu düşünüyor isen sgk ya dilekçe ile müracaat et..
Malulen emekli olabilmek için kullanılan cetvel: maluliyet cetveli
Erken Yaşlılık Emekliliğinden yararlanabilmek için kullanılan cetvel: sakatlık oranı cetveli (bu cetvele göre %40 ve üzeri rapora ve ona istinaden de defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi hak etmeniz şart)
ben yusuf sanlı yüzde40özürlü olarak vergi indirimi alıyorum ve3660gün pirim ödedim emekli olmakiçin sgk kurumuna müracat etim bana vergi dairesin den emekli olur belgesi istiyecez dediler boyle birşeyvarmı yardımlarınız için teşekürler
Evet SGK maliyeye soracak xx kişinin vergi indirim hakkı var mı diye onları sorun etmeyin sizin maaşınız müracaat tarihinizden itibaren birikmeye başladı emekli olunca toplu olarak alırsınız...
İlker'İn dediği gibi, eğer defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkınız varsa, sgk Maliye'ye yazıp bunu teyit eder ve diğer şartlar da tamamsa emekliliğiniz onanır.