Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK hizmet tespiti davası..?

umut2135

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 1998 ve 1999 da ilk çalıştığım iş yeri ssk girişimi yapmamış 2 yıla yakın çalıştım firmada aradan 15 yıl geçti ama duyduğum kadarıyla iş mahkemesinde ssk vede iş yerine dava açılabiliniyormuş bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz acaba ilk giriş tarihi olacağı için çok önemli benim için

SSK'sız çalıştığınızı belgeleyebiliyor musunuz?
O tarihte o firmada 2 yıl çalışmış olduğunuzu belgeleyebiliyor musunuz?

Bir de dava açmadan önce avukat vekalet harcı baro harcı vs masrafları var.
Eğer davayı kazanırsanız o iş yerine ödetebilirsiniz ama kazanamazsanız bu ödemeler size kalır.
Detaylı inceleyin araştırın ve mutlaka avukata danışarak işlem yapın
Ve hepsini belgeleyebiliyor olmanız gerekiyor. ( İşe giriş sözleşmesi yada işten ayrılırken imzaladığınız sözleşme yada maaş bordroları)
Ayrıca işten ayrılırken bu firmayla ilgili hak ve alacağım kalmadı gibilerinden bir şey imzalattılar mı?

Cevabınız için teşekürler gül hanım yazdıklarınızı benimde az ćok bilgim var benim merak ettiğim yaşadığım olay 1998 oldu o yüzden zaman aşımı olmuş ola bilir bu tür davalarda 5 yıl mış zaman aşımı ancak iş mahkemesinde ki hâkim mağdur tarafı haklı bulup karar vere biliyormuş bende kararsız kaldım dava açıp açmama konusunda.

umut2135

Ben de 5 yıllık süre sınırlaması var diye biliyorum. Eğer işe giriş resmi olarak kayda geçmişse ve/fakat prim yatmamışsa, o zaman zaman aşımı olmuyor.

bakın ben daha geçen hafta avukatla görüştüm ve her görüştüğüm avukat başka bir şeyler sdöyledi sırf davayı almak için en sonunda tecrübeli bir avukat buldum size şöyle diyeyim
ben 1999 yılında girdiğim iş yeri beni 2004 itibaren sigortalı yaptı bu iş yerinden nisan 2013 de ayrıldım daha iyi anlatabilmek için 2013 den itibaren 5 yıl süre ile dava açma hakkım var ama hizmetler son on seneyi kapsadığından nisan 2013 den geriye dönük nisan 2003 den sonrasını çalıştığımı belgelip alabilirim

şayet eğer durum şöyle olsamış bu iş yeri 1999 işe girdiğimde giriş yapıpı sonra çıkış yapıpı işte 5 yıl yada 6 yıl ödemedi sonra başlattı durum böyle olsamış sigortasız olan sürenin hepsinin ispatlayıp alabiliyormuşum durum bu arkadaş

Üst Alt