Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK malulen emeklilik başvuru formu var mı?

HAKANBULENTKUTLU

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Malulen emeklilik icin basvuru yapacam SGK ya, bana basvuru dilekcesinin matbuu bir ornegini gonderebilirmisiniz lutfen,

tesekkur ederim

saygilarimla

umarım işine yarar?

öncelikle merhaba arkadaşım.bende malulen emeklilik için 2008 ocak ayında başvurmuştum.ve adli yollarla hakkımı aramaya devam ediyorum.inşallah senin ki bu kadar uzun sürmez diyerekten istemiş olduğun dilekçeyi sana ulaştırmak istiyorum...

TC
SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI

Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü ...........İl Müdürlüğü

Halen .............Sigorta Sicil Numarası ile .........................iş yerinde çalışmaktayım. ...../..../..... tarihinde ayrıldım.

Çalışamayacak durumda bulunduğumdan Kurumunuz Sağlık tesislerinden birine sevkimin yapılarak,Maluliyetimin tespitini ve malul sayılmam halinde tarafıma Maluliyet yönünden aylık bağlanmasını arz ederim.
TARİH: ...../..../.....
İMZA

AÇIK ADRESİM: AÇIK HÜVVİYETİM:
...................... Adı Soyadı:............
............................ Baba Adı:...............
.............................. Ana Adı:.................
............................. Doğum Yeri:.............
TEL: Doğum Tarihi:............
TC kimlik no:.............
Nüfusa kay.old.yer:il-ilçe
Mah.veya köy..........Kütük no:..........Cilt no:.... Sayfa no......
ilk sigortalı işe giriş tarihi:........

Birde dilekçene nufus cüzdanı fotokopini ekle....

istenen ek belgeler:
1)vukuatlı nufus kayıt örneği veya nufus cüzdan fotokopisi
2)ikametgah
3)askerlik süresini gösterir belge.(askerlikten benim gibi muaf olmuşsan neden muaf olduğuna dair o zaman verilen raporu istiyorlar)
4)ilk işe giriş sağlık raporu.varsa mutlaka bu raporla almış olduğu vergi indirim belgenide ekle.
5)tedavi görülen iilk hastaneden epikriz temini

Arkadas cok sagol verdigin bilgiler icin valla cok yardimci oldun ve cok makbule gecti,,Kafamda bir iki soruda daha var onlari da cevaplarsan cok sevinirim , simdiden cok tesekkur ederim

1 nci sorum Dilekcemin arkasina askerlik yaparken rahatsizlandigim icin GATA nin verdigi askerligini tamamlayamaz raporu var. Orjinal raporun fotokopisini eklesem olurmu yoksa noterden asli gibidir mi yaptirmam gerekiyor,
2 nci sorum : ben 1982 de ise basladim ilk ise ilk ise girerken aldigim saglik raporunu nerden bulacam bu nu temin etmem sart mi ? Bulamaz isem problem olur mu?

3 ncu ve son sorum : [FONT=Verdana]tedavi görülen ilk hastaneden epikriz temini ? demissin epikriz temini ne demek anlamadim > Ben askerlik yaparken rahatsilandim ilk defa ve askeri hastanenin verdigi rapor var elimde hastaligimla ilgili olarak[/FONT]

Malulen emeklilikte askerlik zamanında aldığınz raporun hiç bir anlamı yok. Maluliyetinizi güncel bir raporla belgelemek zorundasınız...

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz yıl?
İlk sigortalı olduğunuzda hangi oranda işgücü kaybınız vardı?
Şu anda hangi oranda işgücü kaybınız var?
Ödediğiniz sigorta primleriniz kaç gün?

1)orjinal raporun fotokopisini ekle.yalnız dediğin gibi aslı gibidir diye onaylat.orjinal rapor sende ise noterden bu işi yaptırabilirsin.eger yok ise benim gibi en yakın askerlik şubesinde bu işlemi yaptırabilirsin.(sayın oturanboğa ben askerlikten muaf olduğum için istemişlerdi.o yüzden onuda yazdım.)

2)üzgünüm bu soruya tam bir yanıt veremeyeceğim.

3)epikriz demek rahatsızlığına dair yapılan tedavi ve buna dair verdiğin cevaba uygun doktor raporları...inşallah hiçbir sorun yaşamazsın

Doğum tarihim : 06.02.1965
Ödediğim prim: 3443
İlk sigortalı oldugum yıl : 01.02.1982
benim hastalığım fızıksel degıl ...psıkıyatır hastalık sızofrenı.....
Hastane raporlarım var güncel

Eğer ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek derecede hastalığınız yok idiyse, ama şu anda maluliyet cetveline göre malul iseniz, hiç bir sorunla karşılaşmadan malulen emekli olursunuz.

Eğer, ilk sigortalı olduğunuzda bu hastalığınız nedeniyle maluliyet derecesinde işgücünü var idiyse, bu durumda malulen emekli olamazsınız. Ama dert etmeyin, çünkü Yaşlılık Emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için prim sayınızı 3600'e tamamlamanız yeterli (varsa askerlik borçlanması da yapabilirsiniz).

Hasılı, eğer malulen emekliliğiniz reddedilirse, bu durumda vergi indirimi için defterdarlığa başvurun.. Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde (malulen değil) işgücü kaybından dolayı erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Merhaba 2 sorum var

Birincisi ben Istanbulda oturuyorum, SSK malulen emeklilik icin SSK il mudurlugune mi muracaat etmem gerekiyor yoksa en son calistigim sirketin bagli oldugu SSK subesine mi muracaat etmem gerekiyor .? eger il mudurlugu ise nerde adres olarak Istanbulda ?

Ikincisi de, " Eğer, ilk sigortalı olduğunuzda bu hastalığınız nedeniyle maluliyet derecesinde işgücünü var idiyse, bu durumda malulen emekli olamazsınız. Ama dert etmeyin, çünkü Yaşlılık Emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için prim sayınızı 3600'e tamamlamanız yeterli (varsa askerlik borçlanması da yapabilirsiniz)." demissiniz.

Eger boyle bir durum olursa bu duruma onlar hangi asamada karar veriyorlar? hastane asamasinda mi yoksa Ankara mi karar veriyor? Eger boyle bir durum olursa ben askerlik borclanmami yaparsam hemen emekli olabilir miyim yoksa tekrar herseyi silbastan mi yapacagim?

tesekkurler

En sın çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurmanız gerek.

Malulen emeklilik başvurunuz Ankara SGK tarafından rededilir. O aşamadan sonra vergi indirim hakkı elde ederek erken emekli olabilmek için bir işyerinde 10 gün sigortalı olmalısınız. Çalışırken de defterdarlığa vergi indirimi için başvurmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Vergi indirimine başvurduğpnuzda elinizde güncel bir sağlık raporu varsa, onu kabul ederler. Etmezlerse ısrarla raporun güncel olduğunu ve kabul etmek zorunda olduklarını söyleyin...

Primlerinizi tamamlamak için askerlik borçlanmasını istediğiniz zaman yapabilirsiniz...

Merhaba bu dilekce orneginde nokta nokta yerleri ellemi doldurayim yoksa ? yoksa Bilgisayarda doldursam olur mu ?

Hiç fark etmez... Ama bilgisayarla dolduracaksanız font'u farklı ve italik olsun

Merhaba benim 3443 gunum var ve askerlik de borclannirsam + 360 gun var ...eger maluliyet basvurum reddelirse istege bagli primlerimi odesem normal emekli olabalirimiyim ?

Evet, isteğe bağlı oprim ödeyerek primlerinizi tamamlayabilir, son 7 yıl içinde en çok hangi kuruma prim ödemişseniz oradan emekli olabilirsiniz.

Oran

Merhabalar,,,

Hastaneye sevk ettikleri zaman hastanedeki doktor beni muayene sonucunda yuzde kac oraninda malulen calisamaz raporunu soylecek mi ? ya da sorsam soylermi ?

saygilarimla

Hakan Bulent Kutlu

tesekkur ederim

Yok, hastane rapora oran yazmaz. Ama insan evladı bi doktorsa, sorduğunuzda söyler tabii kaç oranında olabileceğini.

1 eylul de heyete gırecem heyet sonrası surec

Merhaba

Sızofrenı hastasıyım 1 eylül de heyete gırecem hastane heyet raporunu SSK UNKAPANI malulen emeklılık bölümüne gönderiyormus . SSK Bölge sağlılk kurulu raporu inceledikten sonra Ankara ya onaya gönderiyormus

SSK bölge sağlık kurulu heyetin verdiği raporu eğer yetersiz bulursa tekrar hastaneye yönlendiriyorlarmıs bu doğru mu?

Ayrıca ben 1 eylül de heyete girecem tahminen hastane heyetinin verdiği rapor bölge sağlık kuruluna ne kadar sürede gider ?

tesekkürler

işin çok zor arkadaşım Allah kolaylık versin ben bir yılda 5 defa heyete girdim yine yeterli olmadı şimdi 2 defa daha girecegim inan çok uğraştırıyorlar insanı haberin olsun Allah kolaylık versin sevgili kardeşim.. Saygılar.

Evet, bölge sağlık kurulu raporu değerlendirip son kararı verecek. Onaylayacağı gibi, eksik bir şey olduğunu düşünürse yeni rapor da isteyebilir, ek tetkik de.
Bu süreç ne kadar sürer bilemiyorum. Bu bölge sağlık yeni oluşturuldu. Ne hızla iş yapıyorlar bilemiyorum...

malulen emeklilik

merhaba

45 yasindayim sizofreni hastasiyim askerligimi bu nedenle tamalaya,adim malulen emeklilik icin unkapani sgl maulen emeklilik bolumne basvurdum eylul 2009 da beni erenkoy ssk psikiyatir hastanesine sevk ettiler heyete girdim heyet raporunu sgk unkapani na gonderdi sgk unkapanni da onay icin Ankara gonderdi
bugun sgk unkapani malulen emeklilik bolumunu aradim ankara nin malulen emekliliginimi onaylayip onaylamadigi hakkinda ordaki memur bana ankara bir eksik bulmus size bir universite hastanesine sevk edecez dedi....
benim anlamadigim GATA dan raporum ERENKOY den raporum var askerligimi tamamlayamamisim neden beni boyle surunduruyorlar sevk mi aliyorlar allah askina .......
3600 gunum var ..... bunla ugrasacagima istege bagli odeyip normal emeki mi olayim
ankara ne eksik bulmus olabilir universite hastanesinde tekrar heyete mi girecem

tesekuurler

Maalesef psikiyatrik konulardaki rapor işlemlerinde kurumlar insanları süründürmekten özel bir haz alıyor! İnanın bir yıldan erken rapor sonucu alana rastlamadım bugüne dek!
Ne kadar mümkün bilemiyorum ama, sabırla rapor peşinde koşmaktan başka bir yol maalesef.

Not: Maluliyetten vazgeçip vergi indirimi ile emeklilik de mümkün tabii, ama ben olsam bu aşamada kesmem süreci. Zira Maliye de bu konuda benzer ketumluklar yapacaktır. Sabır...

merhaba

Bır bılgı daha ogrenmek ıstıyorum sızden .Unkapanı Malulluk servısı Ankara nın ben saglık raporum da bır eksıklık buldugunu bu nedenle unıversıte Capa ya da Cerrahpasa hastanelerınden bırıne sevk edeceklerını soyledı Ben kendılerıne tekrar heyete mı gırecem dıye sordugumda hayır dedıler Psıkıyatır dokturna goruneceksın dedıler

Ben maluluk servısınden hastane sevk kagıdını aldıgımda Unıversıte hastanesınden polıkılınge mı gıdecem yok sa Psıkıyatır bolumune mı gıdecem bana aynı gun bakarlar mı sevk kagıdı ıle gıttıgımde

nasıl bır prosudur oluyor burda Cunku ben ıstanbul dısındayım bu nedenle

benım yerıme kardesım gıtse malulluk servısıne SGK nın ve eger aynı gun muayene olmuyor ıse randevu alsa olur mu

yoksa telefonla randevu almam mı gerekıyor

tesekkırler

Sadece ilgili doktora görünmenizi istemişlerse söyledikleri gibidir.. Evrak üzerinde yazıyor olmalı bu ayrıntı?

Randevu için kardeşiniz gidebilir evet. Telefonla da randevu alabilirsiniz diye düşünüyorum

Acımız buyuk ,

merhaba bulent bey kardesim 1 senedir malulen emekli olmak icin ugrasiyordu SIZINDE YARDIMLARINIZLA kendisi sizofreni hastasiydi , fakat 15 gun once universite hastanesinde malulen emeklikik icin ikinci defa heyet girdikten sonra sabah a karsi fenalasarak hayatini kaybetti ben rahmetli Bulentin abisiyim onun sitesinden yaziyorum........ neden il saglik kurulu kardesimi yonlendirdikeri SSK ERENKOY PSIKIYATIR HASTANE sinin verdigi KRONIK SZOFRENI ve % 80 calisamaz raporuna ragmen kardesimi bir kez daha universite hastanesine gonderdi. ve hayete giden kardesime heyete girmeden hastane deki doktor sakinlassin diye Japonya da bile yasaklanmis bir ilaci verdi kardesim aksam fenalasti ve hayatini kaybetti....bu nerde olabillir Turkiyeden baska tansiyonu nu bile olcmeden boyle bir ilac verilir mi Allah askina ....kardesimin GATA dan raporu var askerligini yapamamis , ssk ERENKOY DEN var.. buna ragmen il Il saglik kurulu kardesimin hastaliginin kronik olup olmadigi ve tedavi edilip edilmeyecegine dair soru soruyor bir kez daha Universite hastanesine gonderiyor bu gonderis onun hayatina mal oluyor bu resmen skandal biz simdi adli tip dan gelecek otopsi sonucunu bekliyoruz acimiz buyuk.kardesim 25 senedir zaten tedavi oluyordu . Moskova dan da raporu vardi yillarca hastaneler de yatti . Bu durumda UNiversite hastanesi kardesimin calisamayacagina ve hastaligin kronik olduguna dair raporu SG K UNKAPANI na gonderdi kardesimin 3497 gunu vardi odenmis ....

Kardesimin esi yabanci uyruklu 2 de 14 ve 11 yaslarinda oglu var

1-Bu durumda kardesime malulen emeklilik maasi mi baglanacak yoksa olum ayligi mi baglanacal

2-Kardesimin esi yabanci uyrukllu ona dul ayligi baglanir mi ?

3- Cocuklarina yetim ayligi baglanir mi

Ne olur bize yol gosterin ve yardim edin......... cok saolun

selamlarim

Ali Kutlu

vEFAT EDEN BULENT KUTLU nun kardesi

Çok üzgünüm. Sabırlar diliyorum.

Ölüm aylığı mı bağlanacak yoksa malulen emeklilik sonlandırılacak mı, inanın bilemiyorum. Ama pratik açıdan aralarında bir fark yok sanırım.
Yine bildiğim kadarıyla yabancı uyrklu da olsa eşi ve çocuğu hak sahibi sayılır ve ölüm aylığından pay alır: Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Madde 64-65-66-67
Bunun için vefata dair nüfus müdürlüğünden alınacak belgelerle sigorta müdürlüğüne başvuru yapılması gerek...

Ayrıca, ben sizin yerinizde olsam, bir avukat tutar ve insanı böyle sürüm sürüm süründüren ve canını alan SGK'yı dava ederdim. AHİM'e kadar yolu var...

[SIZE="2"]Kardesim Malulen emekli olmak icin 24.06.09 tarihinde SOSYAL GUVENLIK MERKEZI Unkapani malulluk servisine muracaat etti . bu sayfa da kendisi takip ediyordu emeklilik islemlerini sizin yol gostermeniz ile Kendisnin psikiyatir rahatsizligi var di 25 senedir ( GATA dan raporu vardi askerligini yapamadigina ve as dair ) , SSK ERENKOY psikiyatir hastanesine gonderdiler kardesime % 80 calisamaz ve tedavi ile calisamaz kronik sizofreni teshisi koydu .
SGK Bolge saglik kurulu ise devletin hastanesinin verdigi rapora inanmadi kardesimi bu sefer bir universite hastanesine yonlendirdi , Marmara Universitesi Hastanesi kardesimin hastalaginin kronik olup olmadigini tesbit edecekti 09.06.2010 tarihine heyet icin gun verdiler kardesimi 1 senedir malulen emekli olmak icin surundurduler bu nedenle zaten son gunlerde sinirli idi, heyete girmeden once kendisine bir tablet verdiler sakinlessin diye aksam komaya girdi ve vefat etti .

Marmara hastanesi verdi simdi tabiki kardesime malulen calisamaz raporu ..Kardesim heyete giriyor calisamaz raporu almak icin kendisine doktor zaten dunyada sabikali ve Japonya da yasaklinmis Zyprexa adli ilaci veriyor. gece komaya giriyor Simdi soruyorum size tedavi amacli gelmeyen birine heyette verilir mi ilac ? Simdi ADLI TIP dan otopsi sonucunu bekliyoruz .

Ama biz kardesimi 45 yasinda kaybettik geriye 14 ve 11 yaslarinda 2 yetim erkek cocuk ve 1 dul kadin kaldi...( esi yabanci uyruklu )

Kardesim 16 senedir Moskova da yasiyordu . orda Rus doktorlar tedavi ediyorlardi , Turkiye den 3443 SSK ODENMIS GUNU oldigu icin malulen emekli olmak istedi .cocuklari icin ... Rus doktorlar sasirdi 10 mglik yan etkisi yuksek yeni cikmis bir ilaci nasil verdi Turk doktor tansiyonunu ve seker hastaligi olup olmadigina bakmadan bu ilaci verdi ve cinayet isledi

SGM IL SAGLIK KURULU
GATA nin raporunu
SSK ERENKOY un calisamaz raporuna
SSK ERENKOY hastanesi eski bashekimi Ozcan Eryuce nin raporuna
MOSKOVA PSIKIYATIR kliniginin
raporuna inanmadi ve kendisini universite hastanesine gonderdi belki vefat etmesiydi yine baska bir hastaneye gonderecekti ve kardesimin olumune neden oldular

iste insan hayati bu kadar ucuz Turkiye de

Bulent bey simdi bu durum da kardesim malulen emekliligi oldukten sonra hak kazandi sanirim.
benim sorum kardesimin cocuklarina olum ayligi mi vaglanacak yok sa malulen emeklilik den dogan yetim maasi mi baglanacak ?
1- esi Yabanci uyruklu esine malulen emeklilik maasi baglanir mi ?
2- 14 ve 11 yasinda 2 oglu var onlara yetim maasi baglanir mi ? ikisi de turk vatandasi ?
3- birde olum ayligi var mis ? hem olum ayligi hem de malulen emeklilik maasi mi baglanacak

Bize bir yol gosterin lutfen cok sagolun
saygilarimla

ADLI TIP OTOPSI SONUCUNA GORE
MARMARA UNIVERSITESI NDE HEYETE GIRMEDEN KARDESIME JAPONYA DA YASAKLANMIS SABIKALI ILACI VEREN DOKTORU
ILAC FIRMASINI
SG ISTANBUL IL SAGLIK KURULUNU
MAHKEMEYE VERMEK ISTIYORUZ

SAYGILARIMLA

BULENT KUTLU nun KARDESI ALI KUTLU

[/SIZE]

Ölüm aylığı ile dul-yetim aylığı aynı şeydir... Malulen emeklilik işlemi başlamış ama tamamlanmadan vefat eden kişilerin işlemleri bence sonuçlandırılır ve o bağlamda aylık bağlanır. Buna dair bir düzenleme vardır ya, ben bilmiyorum...

Yabancı uyruklu eşine aylık bağlanır mı emin değilim, ama çocuklarına kesinlikle bağlanır... Bu konuda sigorta müdürlüğüne gidip başvurularınızı yapmalısınız bi an önce...

Üst Alt