Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK primlerim yatırılmamış! Ne yapabilirim?

boracan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Benim 2 tane sorum olacak, daha önce buna benzer soru sormuşlardır ama bana yardımcı olursanız memnun olurum

1-1988 yılında özel bir şirkette işe başladım 2,5 yıl çalıştım ve bana sigorta kartı verildi ama o yıllarda bunu denetlemek hiç aklıma gelmedi sonra baktık ki hiç pirim yatırmamışlar.Bu durumda ne yapmam lazım.

2- SSK çalışanıyım. normal günümü doldurduğumda çalıştığım şirket beni hemen emekli edebilir mi, yoksa ben istediğim zaman mı emekli olurum?

Şimdiden teşekkür ederim.

1. 1988 yılında çalıştıgınız şirkette çalıştıgınızı belgeleyebilirseniz İş mahkemesine dava acabilirsiniz.....

2. İstediginiz zaman emekli olabilirsiniz ama neden hemen emekli olmak varken çalışasın tamamen kendi fikrim emekli oun ve takrar çalışmaya başalayın...

Belgelemek derken, çalıştığım arkadaşlarım var ançak buşekilde belgeleyebilirim

Evet şahit de olur.
O döneme ait ücret bordrosu,vizite kağıdı vs gibi bir belge de bulmaya çalışın yine de.
2,5 yıl az bişey değil.

Çalıştığınız döneme ait şahit bulabilirseniz veya imzalı bir belge varsa ssk ya başvurabilirsiniz

herdem;

SSK o konuda birşey yapamaz,dava açılması gerekir.

aslında bulundugunuz ilin ssk bölge servisine şikayet ettiginiz zaman işyerini sizin çalıp çalışmadıgınıza incelemek için denetlemeye geliyorlar ve ondan sonra yasal süreç başlıyor 1988 yılıda çok eski tarih oldugu için 5 yılllık zaman aşımı nı geçmiş bu durumda çalıştıgınızı ya şahitlerle isbat edeceksiniz yada maaaş bodrosuyla yapacak başka bişi yok gibi

SSK müşettişlerine başvurulursa yardımcı oluyorlar yol gösteriyorlar

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Ozaman maaş bordrosuda yoktu ama beraber çalıştığım arkadaşlarım var onları şahit gösterip mahkeme açacağım.

boracan 5 yıllık zaman süresi var unutma biraz ugraşırsın belki

Üst Alt