Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK sebebiyle fesh edilen aylığım artık işsiz olduğum için yeniden bağlanır mı?

Eaukkesh

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle engelliler adına bu tarz bir forum oluşturmanız bir çok yönden iyi birşey umarım daha da gelişir ve daha çok kitleye hizmet edebilirsiniz.

Sorum şu 2017 şubat ayında işe girdim 3 ay sonra maaşım ssk tespiti ile fes edildi 2017 ekim ayında işten çıktım iş bulamadığım için tekrar engelli aylığına Giresundan tekrar başvurdum fes edilen tarihten sonrası tekrar bağlanırsa ödenir mi yoksa normal mi ödenir ?

Diger sorum e-devletten baktığımda önceden başvuru ili istanbuldu şuan başvurduğum il Giresun olarak değişmiş maaş bağlanmış mı oluyor ?

Eaukkesh
işe girdiğiniz için kesilmesi normal.işten çıkmışsınız ve yenıden başvurmuşsunuz.size maaş bağlanırsa ilkez başvuru yapıyormuşsunuz gibi bağlanır şartlarınız tutuyorsa.başvuruyu nerden yaptıysanız ordan görünür.Giresun ise başvuru orası görünür.

ben de benzer bir soru soracaktım. Ancak bu yanıtla soruma cevaba bulmuş oldum. Teşekkür ederim cevap için.

Eger malulen emekli olduysaniz her ne sekilde olursa olsun maasiniz kesilir fakar malulen degilde erken emeklilikten faydalanip emekli olduysaniz sigortanizi calisan emekli olarak yapildigi taktirde maasiniz kesilmez erken emekliyseniz sizin yapmaniz gereken calistiginiz yere emekli oldugunuzu ve durumunuzu anlatmaniz

E devlette devam ediyor yaziyor mu birde rapor oranın kaç

@Eaukkesh sgk tespiti nedeniyle 2022 aylığınız fesh edilmiş, ekim ayında işten çıkmışsınız ve daha sonra 2022 aylığı için yeniden başvurmuşsunuz. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçmiyorsa başvurunuz olumlu sonuçlanmıştır. aksi durumda 2022 aylığı baglanmaz zaten.

şimdiye kadar da e-devlette aylık durumunda "devam ediyor" yazmalıydı. e-devlete bakıp tekrar kontrol edin. halen "devam ediyor" yazmıyorsa vakfı arayıp aylılığınızın baglanıp baglanmadığını öğrenmeye çalışın.

Devam ediyor yazıyor şuanda maaşımı ne zaman almaya başlarım tahminen

@Eaukkesh mart'ta alırsınız. rapor oranınız % 58 imiş.

2017 ekim'de işten çıkmışsınız. işten çıktıktan sonra hangi ayda yeniden vakfa başvurdunuz? işten çıktıktan sonraki başvuru tarihinizi bilirsem mart'ta ne kadar alabileceğinizi de hesaplarım.

işten çıktıktan sonra hangi ayda başvurduysanız, o başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödeme yapılacak size çünkü.

diyelim ki kasım 2017'de başvurdunuz. bu durumda aylık başlangıcınız 1 aralık olacak. bu durumda da mart'ta size aralık + ocak + şubat ve mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere toplam altı aylık ödeme yapılacak.

bu hesabı yapabilmem için işten çıktıktan sonra hangi ayda vakfa başvurdugunuzu bilmem gerek.

Üst Alt