Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK ve Bağkur karışık primlerim var. %57 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

hayalcyy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Nisan 2006 bağkur başlangıç ve 2 yıl 7 aylık hizmet süresi var.
SGK 2009 girişli olup şuan güncel 2800 prim günüm var.
1984 doğumluyum.
Yüzde 57 sürekli vergi muafiyeti raporum bulunmaktadır.
Şuan bagkurum SGK'ya eklenmedi.

Ben emekli olmak istediğim zaman hizmet başlangıç tarihi bagkur mu yoksa SGK hizmet başlangıcı mı dikkate alınacak?
İkincisi sgknin tablosunda 2008 ve öncesi 3 derece 20 yıl 4400 gün prim şartı, 2008 sonrası 3 dereceden 18 yıl gün prim sayısı daha düşük olarak gözükmektedir. Sanki burada bir haksızlık olduğunu düşünüyorum yoksa ben mi yanlış değerlendiriyorum.

Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler

hayalcyy

Bağkur girişi temel alınacak ve emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız. Tabii defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı kazanmış olmanız da şart.

(gün/Nisan/2006 +) 19 yıl sigortalılık zamanı ve (ssk+bağkur vs. toplamda) 4240 primle erken emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Yok eğer Bağkur'a geçer ve 1261 gün Bağkur öderseniz, o zaman emeklilik için bağkur statüsüne tabi olursunuz. Onun şartları da aşağıdaki tabloda olduğu gibidir. Ki bence makul olan budur.

(gün/Nisan/2006 +) 16 yıl sigortalılık süresi 4320 gün

bagkur.PNG

Üst Alt