Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan Bağkur'a geçiş prosedürü nedir?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar işyeri açmayı planlıyorum

29.04.08de işe giriş ve ödenmiş 88 günlük primim ve %40 lık raporum var
SSK'dan Bağkur'a geçeceğim ne belge gerekli nerelere başvuracağım
Prosedür nedir?

Şu anda ssklı bir işte çalışmadığına göre ekstradan birşey yapmana gerek yok.Ekte sunduğum formu doldurup SGK bağkur müdürlüğüne veriyorsun. Bu formda arka yüzünde diğer sorularının cevabını bulabilirsin. EK8 form için İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi (en alttan ıkıncı form)

ben şu an çalışıyor görünüyorum her ay 15 günlük sigortam yatıyor işyeri açınca esnaf oluyoruz ve sanırım bağkura otomatik geçiş oluyor şahsi başvurumla beraber
ben bağkura başvuru yapmazsam halen sigortamı çalıştığımız yerden ödeyebilir miyim
SSK mı daha iyi BAĞKUR mu erken emeklilikte bağkurda 25 SSK 'da yüzde %40 olduğumdan 20 yıl yanlış bilmiyorsam
Lodos teşekkürler.

Tabii, çalışan sigortalı olmak emekli maaşı açısından her zaman daha iyidir.

Emeklilik için:
ssk (4a): 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün
bağkur (4b): 18 yıl sigortalılık ve en az 4680 gün

Oturanboğa emeklilik ile ilgili cevabı vermiş.

"ben bağkura başvuru yapmazsam halen sigortamı çalıştığımız yerden ödeyebilir miyim"

Kanunda bu konuda bir boşluk var diye düşünüyorum.İşine baktığımız bir kaç tane mükellef bağkurlu olması gerektiği halde ssk lı olarak başka bir işyerinde işçi olarak devam ediyor görünüyor.Devlet bunları neden böyle diye 10 yıldır sormadı.
Ama yeni kanun vergi dairelerine büyük yükümlülük getirdi. Vergi kaydı yaptıran mükellefi anında vergi dairesi bağkura bildiriyor. Bağkurda size bir yazı gönderip bağkurlu olduğunuzu bildiriyor. Ancak daha önceden ssk lı olduğunuz ve bu durumunuz halen devam ettiği için bağkurun bir yaptırım gücü olmadığı kanısındayım.Ve sorunuzun cevabı olarak SSk lılığınız devam edebilir.Sigortanı çalıştığın yerden ödeyebilirsin.Bu benim kişisel tesbitimdir.

Üst Alt