Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan Bağkur'a geçiş yaparsam yeniden rapor almam gerekir mi?

MUSADM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben de bir şey soracağım ben şişli etfalden özür durumu için rapor aldım ve deftardalığı götürdüm vergi indirim için %52 geldi raporum .Şuan da ssk lı olarak çalışıyorum
şimdi şunu merak ediyorum ben bağkura geçeceğim bir süre sonra ve 5 yıl bağkur ödeyince emeklilik hakkı kazanıyorum , böyle bir durumda tekrar rapor çıkarmam gerekecek mi bağkur için yoksa bu deftardarlıktan gelen rapor yeterli mi.

Bir de benim sgkdan aldığım raporun üstüne kalemle yeni özür oranımı yazmışlar ve geri göndermişler başka bir rapor veya bir şey almama gerek var mı deftardarlıktan.

Ayrıca, 1999 ssk girişliyim. 2900 günüm var. %52 özür geldi deftardalrıktan bağkura geçince 2015 yılında emekli olur muyum.

teşekkür ederim
çok sağolun

Bağkur'dan emekli olacaksanız, elde etmiş olduğunuz vergi indirim hakkının emekliliğinize hiç bir katkısı olmaz (emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yeni rapor almak zorunda kalırsınız). Dahası emeklilik şartlarınız da tümden değişir...

SSK'dan emekli olursanız: yeniden rapor istenmez. (gün/ay/1999 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekliliği hak edersiniz.
Bağkur'dan emekli olursanız: emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor istenir, alacağınız rapor oranına göre emekliliğiniz belirlenir: a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primle; b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle emekliliği hak eder.

Üst Alt