Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan emekli maaşı bağlandıktan sonra Bağkur borç çıkarırsa maaş ile ilgili durum.?

istanbuldaben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Çalışıp emekli olduk çok şükür. Bundan sonrasında işim bitti demeyin. Bitmiyor valla.

Konu ile ilgili olarak başıma gelen olayı sizlerle paylaşıp desteğinizi istemek sanırım en doğru hareket olacaktır.

3. Derece vergi indirimi, 16 yıl ve 4660 gün ile emekli oldum. Sürekli olarak 4A'lı olarak çalışırken basit usulde de bir iş kurdum kendime. Sigortalılığım hep 4a'lı olarak devame etmekte idi. 2010 Yılında iş değiştirdim. Arada 5 gün boşluğum oldu. Gel zaman git zaman emekliliğim doldu, tahsis talebe başvurup maaşımı bağlattım. Akabinde 4a emeklisi olarak sözleşmeli bir biçimde tekrar çalışmaya başladım. 10 ay sonunda bağkurda bir yazı geldi. 5 gün boşluğum sebebiyle zorunlu sigortalılık başlatılmış ve 6111 sayılı yasayla da 02/03/2011'e kadar prim borcum olduğu ve 1 ay içinde ödememe durumunda hakkaybı yaşayabileceğim bildirildi. Bende borcu ödedim.

Şimdi almakta olduğum emekli maaşımın bundan ne şekilde etkileneceğini bilememekteyim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirler mi?

Sevgi ve saygıyla kalın:)

Ödeyeceksiniz kurtuluş yok bence hemen bağ-kur ile görüşmeye başlayın Emekli maaşınızın kesilme riski var gibi ....

Borcu ödedim. Onda sıkıntı yok zaten. Bundan sonra süreçte ne yapılması gerektiği konusunda bilgim yok. Bağkurla görüştüm ayrıca bizim konu ile ilgili söyleyebileceğimiz bir şey söz konusu değil diyorlar. Ve Alo 170'e danıştım konu ile ilgili, onlarda cevap veremedi?

2011 eylül veya ekim ayıda olabilir kanun değişti ...
ondan öncesinde 30 gün standart olmalıydı eksik olunca direk bağkura geçiyo geriye dönük pirim bağkur olarak tahakkuk ediyor du
itiraz dilekçesi vericeksiniz 2011 de kanun değişikliği nedeniyle eksik günler de olsa 4a lı kabul edilir .
sadece eksik olan gün kadar tahsil edilir .
ssk il müdürlüğüne itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor hemen işçi lehine olan 2011 deki kanundan faydalanmak istiyorum diye

Bağ-kur borcunuzu ödediyseniz ssk ya müracaat edin. Dilekçe ile deyin ki,
Emekli olduktan sonra tarafıma bağ-kur borcu tahakkuk ettirildi ve bende ödedim (ek-1) dekont ektedir.Hizmet birleştirmesi yaparak emekli maaşımın tekrar hesaplanmasını rica ederim.

Merhaba Arkadaşlar,

Kusura bakmayın yazmaya fırsatım olmadı. Aynen officer arkadaşımın belirtiği gibi yaptım. Borcu ödeyip ödendi belgesi ile maaşı bağlattığım Müdürlüğe dilekçe verdim. Yeniden maaş hesabı yaptılar. Bu arada çakışan SSK günlerim maaş hesabında göz ardı edilerek Bağkur günlerim ile hesap yapıldı.
Çakışan SSK'lı günler için %14 çalışan prim tutarının iadesi için o dönemde primlerimin yatırıldığı müdürlüğe dilekçe verdim. (muhtemelen prim tutarı tarafıma iade edilecek.)
Durum budur.

Bu durumda işin özeü SGK bir elimden aldığını diğer elime verdi desem yeridir. İnşallah başınıza böyle bir hadise gelmez, çok sıkıldım ve ciddi bunaldım:)

Üst Alt