Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan emekli olup ÖMSS 2013 ile atananların emekliliği..?

nuriceyhun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
5877 gün bağkur 1289 gün ssk ve % 80 özürlü vergi indirimi ile 1/9/2010 da emekli oldum
12/4/2013 itibariyle ömss 2013 ile teknik hizmet sınıfında mühendis olarak kamu kurumuna yerleştirildim.

1) 8/1 ile başladım,ssk ve bağkur günlerimin 3/4 ü kamu hizmetine aktarılacağı söylendi.böylece derece ve kademem kaça ve nezaman düşer?
2)Daha önceki emekli maaşım 930 tl idi eğer kamudan emekli olursam nezaman olurum ve nekadar emekli maaşı alırım ( şu andaki brüt maaşım 3710 tl)

mühendis olarak özel sektörde harcanmışsınız.
19-20 yıl arasında çalışmışlığınız var.(19 yıl 7 ay tahminen ssk ve bağkur)
5,5 yıl çalışırsanız emekli sandığından emekli olursunuz.yalnız ssk maaşınızın kesilmesi halinde.
dereceniz 8/1 den 4/3 veya 3/1 e düşer.
bekarsanız 3000 tl.evli iseniz 3150 tl.civarında maaş alırsınız.emekli olduğunuzda da emekli maaşınız 930 tl.nin çok üzerinde olur.

çalışırken alacağınız maaşı 3.derecenin 1.kademesine göre tahmini olarak yazdım.

kamuda 10 yıl çalışırsanız(1.derece 4.kedemeden emekli olursanız)1800 tl.emekli maaşı alırsınız.

Emeklilik statümü değiştirmem gerek. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar,galiba çok büyük bir hata yaptım.% 80 özürlü vergi indirimi belgemle 20 yıla yakın gün ile 1/9/2010 da ssk dan özürlü emekli oldum.2013 ömss puanıyla 12/4/2013 te 4/1(c) memur olarak göreve başladım,emekli maaşım kesildi. Halbuki %80 özürlü raporuyla malulen emekli olabiliyormuşum,dolayısiyle memur olarak göreve başlasamda emekli maaşım kesilmeyecekti.şimdi benim bunu düzeltme imkanım varmı? Lütfen bana bir yol gösterin

Üst Alt