Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan emeklilik için 3.5 yıl lazım dediler..?

ibrahim333

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1980 SSK girişim var , 2001 yılında bağkur girişim var , 2011 yılından sonra tekrar SSK girişim var. şu anda hala çalışıyorum. 52 yaşındayım.

ne zaman emekli olabilirim. yardım ederseniz cok sevinirim.saygılarımla.:confused::confused:

ibrahim333
Engeliniz nedir? Rapor oranınız nedir?
2011 yılından sonra tekrar SSK ya kaç gün prim ödediniz.

officer
engelli durumumuz yoktur.2011 yılından snra toplam 1497 gun prim ödedim. yalnız 2014 nisan ayında 25 gün açığım var.işten çıkmıştım.

ibrahim333

ssk+bağkur toplam prim gün sayınız nedir.
Doğum tarihiniz gün ay yıl olarak?
İlk işe giriş tarihiniz gün ay yıl olarak?
toplam ssk prim ödemem şu ? (gün olarak)
toplam bağkur ödemem şu ? (gün olarak)

officer
ssk+bağkur toplam : 4568
doğum tarihi :15.04.1962
ilk işe giriş tarihi : 05.09.1980
toplam ssk prim ödemem : 2094
toplam bağkur ödemem : 2474
(20 ay askerlik borçlanmam var)

ibrahim333,
abi sen 45 yaş 25 yıl 5000 gün prime tabisin bence sen emekli olabilirsin hemen sgk ya müracaat et derim.

officer
1 nisan 2014 den 26 nisan 2014 tarihinde 25 günlük bağkur girişim var ondan sonra tekrar ssk lıyım. bu benım emekli olabılmemı engellermı ?

SSK dan mı, bağkurdan mı emekli olacağın çok önemli. Bunu kontrol ettirip öyle müracaat edin bence.

Rodosto
SSK dan olmayı düşünüyoruz. mürecaat etmedik ama araştırma halindeyiz. daha 3 bucuk yıl olduğunu söylüyor bazıları. sizce SSK danmı yoksa BAĞKUR dan mı hangisi daha erken emekli ve hangısı daha faydama olur ve hangısın daha cok para alırım.bilginiz varsa yardımcı olursanız cok sevinirim.

ibrahim333,
17.12.2015- 7 yıl : 17.12.2008
ssk tekrar giriş tarihi: gün/ay/2011-17.12.2008: 3 yıl civarı bağ-kur
gün/ay/2011+17.12.2015: 4 yılda burası
gördüğünüz gibi ssk prim ödemesi daha fazla olduğu için ssk dan emekli olursunuz.ama ssk kıllık yapar mı bilmem bence ssk ya bir sorun Büyükşehir belediyesinin oradaki sgk size net cevap verecektir.

Maaş açısından SSK avantajlı. Son 3,5 yıldaki primlerin nereden ödendiyse ordan emekli ediyorlar. Son 3,5 yıl SSK mı diye kotrol edin.

officer
bize ilk başta bütüm borçlarınızı öderseniz 1 yıl çinde emekli olabileceğimizi söylediler bizde ödedik ve 1 nisan 2014 , 25 nisan 2014 arasında muhasebeci ssk dan çıktı göstermiş. ve 1 günlük çıkma bile olsa 3 bucuk yıl beklıyecegımızı soyledıler boyle birsey gercekten varmı ?

ibrahim333,
yeni kanun hakkında detayları yavaş yavaş okuyup bilgi sahibi oluyorum dediğiniz konuda her hangi bir bilgim yok ama öğrenmeye çalışacağım...

Rodosto
abi işte öyle bir şeyki. bizim muhasebeci 1 nısan 2014 yılında 25 gunluk çıktı göstermiş bi hatayla. bu çıkma sonucu ise 3 bucuk yıl daha beklıceksınız demısler. yanı aslında muhasebeci cıktı gostermeseydı bız su anda emeklı olabılırdık. kuralda gününün bitmesıne 2 gün kalsa bile çıktı gösterince bi 3 bucuk yıl daha bekletıyorlarmıs. bu durumda birşey yapılamazmı ?
officer
çok teşekür ederim abi yardımlarınız için. Allah razı olsun.

Önceden Bağkur mükellefiyken ssk lılıkda devam ediyorsa, ssk ya birgün ara vermen seni tekrar bağkurlu yapıyordu. (01.03.2011 e kadar).
Bu tarihten sonra yasa değişti. Çakışmalarda SSK geçerli. Durumun biraz karışık. Konuyu iyi bilen biriyle detaylı görüşün bence.

Üst Alt