Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan emeklilik için yapılması gereken işlemler..?

kiraman

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
sskdan emekliliği hakeden emekli olacak kişinin yapması gereken işlemler nelerdir? İşverenin yapması gerekenler nelerdir?
Galiba dilekçe veriliyormuş. elinde örnek dilekçe olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız seviniri.

Vergi indirim hakkını elde ettiğini varsayıyorum...

İşyerinden emeklilik talebiyle ayrılacaksın (yani sigortalılığın sonlanacak). Sonra en son çalıştığın işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksın. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapman gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örnneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli

Dilekçe örneği:
  • T.C
    ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
    SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIGI
    SİGORTA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    ………………… SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜNE
    …………………

........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. 506 sayılı kanunun Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri’nin ilgili maddelerine göre tarafıma yaşlılık / malüllük sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ederim.

…. / …. / ….

SİGORTALININ

Adı Soyadı :
    İMZASI :

Parayı almak istedigim
    Banka şubesi :

Bağlanacak aylığıma mahsuben
    Avans : ( ) istiyorum ( ) istemiyorum

EKLER
    1- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    2- Beyan ve taahhüt belgesi
    3-Fotoğraf ( 4 adet )

İKAMATGAH ADRESİM:
    TEL :

Bülent Abi
İşverenin yapması gerekenler neler?

Dilekçenize istinaden emekliliğiniz için yazılan yazı ve sigortalı hesap fişinizin doldurulması.

Muhasebeci bilir bunu... Sıradan emeklilik işlemi neyse onu yapar...

Emeklilik işlemleri ile Muhasebe değil,İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ilgilenir.

Her şirket uluslararası firma değil ki :D

Valla çoğu firmada insan kaynakları dedin mi bön bön yüzünüze bakarlar.
Genel tabir ile çoğu yerde muhasebedir bu işleri yapan :D

Yazdığım yazının uluslararası şirketle alakası yok bulnes.Daha önce Personel ve Eğitim Müdürlüğü,İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne dönüşmüştür.

konunun zamanı gecmıs ama yenı emeklılık dılekcesı verdım belkı lazım olur:
işyerınden cıkıs yazısı almanız gerekıyor
son prımlerınızı belırtır kagıdı, nufus cuzdanı fotokopisi ıle bırlıkte eklıyorsunuz
baska bısey yok. 1 aya kadar yanıt verırız dıyorlar

bu kadar

ankaradan saygılar

Şuna personel şefliği diyerek ortada bir yerde buluşalım. :)
Personel işlerine gidiyorsun onlar yazı ve henüz sigortaya aksettirilmemiş primler için hesap fişi doldurup verirler.
Hatta işini düzgün yapan ciddi bir işyerinde senin yükümlülüğünde olan evreklerı da isterler toparlar verirsin bir dosya halinde düzenleyip sana verirler kuruma vermen için.

Merhaba, Engelli emekliliği için yaş ve prim şartını doldurduğumuzda en başta yapmamız gereken SGK dan emekli olabilir yazısı almak mıdır? Şayet böyleyse yazıyı hemen verirler mi yoksa 1 kaç ay bekletiyorlar mı?

vergi indirim belgesi ile sgk ya gıttım 15 dakıkada verdıler emeklı olabılr kâğıdını

Üst Alt