Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan faydalanıp 2022 maaşı alanlar var mı? [Soru]

lillybell

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bir sorum daha olacak.Bu sefer ki sorum arkadaşımın ablası adına.Ona da bugün maaşının bağlandığına dair belgesi gelmiş.Gerçi onlar benden 6 ay önce başvurmuşlar ama bilinmiyor işte neye göre değişiyor aylık bağlanma zamanı.Şimdi sorun şu:

Kendisi 36 yaşında ve annesiyle yaşıyor.İlaçları için annesinin ssk sından faydalanıyor.Müracaat sırasında tüm istenilen belgeleri teslim etmişler eksizsiz.Ben ona annesinin ssk sından faydalananların maaş alamadığını okuduğumu söyledim.O da o zaman haklı olarak ama neden bana bağlandı o zaman dedi.Şimdi çok merak içindeler.Bağlandığına göre sakıncası yok demek ki ben de bilemiyorum.B

Aranızda bu durumda olan ailesinin ssk karnesinden faydalanan ve aynı zamanda maaş alan var mı?Bu bir sorun yaratır mı?Yani sgk hiç bir araştırma yapmadan bu maaşı bağlamaz herhalde değil mi?Şimdi ne yapsınlar?Maaşını almasın mı?Ama hak olarak verilmiş birşeyi de alabileceğini düşünüyor.Ben her belgeyi verdim bağladılar maaşımı neden almayayım diyor.Lütfen fikir verir misiniz?En azından aynı durumda olan arkadaşlar varsa yazabilirler mi?

Evet yasa gereği Anne Babasının ssk'sından yararlananlar 2022'maaşın'dan yararlanamıyor ançak yasa böyle desede hem anne babasının ssk'sından hemde 2022'maaşından aynı anda yararlanan bir çok insan var.peki bu sorun yaratırmı?evet fark edilirse sorun yaratabilir ve aldığınız 2022'maaşı sizden faiziyle birlikte geri alnır.Bence şunu yapabilirsiniz annesinin ssk'sından yararlanmayı bir kenarı bırakıp yeşil kart'a başvurabilirsiniz yapılabilecek en mantıklı şey bu diye düşünüyorum.

Üst Alt