Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan malülen emekliyim. Özel sektörde tekrar çalışırsam maaşım kesilir mi?

Konular
46
Reaksiyonlar
60
merhaba arkadaşlar...

ben 3 yıl önce aort koartasyonu ameliyatı sırasında omurilik felci geçirdim...2 yıl öncede SSK'dan malülen emekli oldum...ancak SSK bana 2 yılda bir sağlık kontrolünde geçecek şekilde malülen emeklilik kararı verdi...bu sene haziran ayındada hastaneye kontrole gideceğim...sağlığımda pek bir düzelme olmadı...yani hala yürüyemiyorum...benim sormak istediğim şu;

1-bu 2 yılda bir sağlık kontrollü emekliliği nasıl daimi malülen emekliliğe çevirebilirim?
2-ayrıca bana özel bir şirketten masa başı iş teklifi geldi...ben bu işi kabul edersem malülen emekliliğim iptal olurmu,maaşım kesilirmi?

şimdiden bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim....

1-Sizin yapacağınız hiç bir şey yok SSK ne zaman derki kontrol muayenesine gerek yok dedi mi? Daimi olarak malulen emekli olmuş olursunuz.
2-Malulen emekli bireyler çalışmaya başladığı anda (sisteme çalışan olarak giriş yapıldığı an)emekli maaşı anında kesilir.

Üst Alt