Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan mı, emekli sandığından mı emekli olmalıyım?

Engelsizbiz

Aktif Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaslar

Herkese iyi Günler. Sigorta sistemiyle ilgili bilginiz varsayardım edermisiniz. Benim 1999 SSK girisim var 1980 dogumluyum. 2 yıl ssk primi var. 2010 dan beri MEB de MEMURUM MEMEUR OLARAK EMEKLİ OLURSAN EMEKLİ MAASIN SSK EMEKLILIGINE GORE YARI YARIYA DUSECEK(Emeklı sandıgında maas baglama oranları yenı 5510 ile ciddi oranda dusurulmus) ama eski ssk kanununda % 60 mıs mıs diyenler var.SSk dan emekli olmam daha yuksek emeklı maası almamı saglarmıs bu konuda bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz ne yapmam daha dogru ben ikisini birlestirmek icin müraacat ettim simdi ne yapmalıyım?

ssk dan yüksek maaşla emekli maaşı alabilmeniz için,çalışırken ssk maaşınızın da yüksek olması lazım.

4c'den (emekli sandığı) emekli olmak 4a'dan (ssk) emekli olmaktan her zaman daha iyidir diye biliyorum.

Ama evet, 2008'den sonra emekli maaşlarında düşüş olacağı da gerçek. Onun için, ne kadar erken emekli olunabiliyorsa, o kadar erken emekli olmak ve emekli aylığını almaya başlamak her zaman en avantajlısıdır.

bence sskdan olun.emekli sandığı sskdan daha az alır.bağkur da öyle en iyisi ssk.işini bilen ne yapıp edip ssk ya dönüyor.emekli sandığından emekli olanla sskdan olanlara bakın prim yatan miktarları öyle araştırın.içiniz rahat eder.

çalışan kişilerde 2.500 tl altında ücretlilerde emekliligine her ay -3 tl düşüş yansır.

Engelli Emeklilgi Hakkında Bilgi Yardım Gerekiyor?

Merhaba

Bilindiği gibi 01.10.2008 den sonra memuriyete girenlerin emekli aylıgı yarı yarıya dusuyor. Ben kendi durumumu anlatıp bilgisi olan arkadaslardan yardım rica edicem
Ben su anda 3 yıldır memur olarak calısıyorum, soylentilere gore son 3.5 yıl hangi kurumda calısılırsa ordan emekli olunuyormus bu dogrumudur? İkinci konu benim engelli emeklilik surem 11,5 yıl fiilen calısma ben bu surenin 8 yılını devlette calıstıktan sonra yani 5 yıl sonra istifa edip 3,5 yılda sigortada yani sskda çalıstıktan sonra mı emekli olmalımıyım ? Emekli maasımın ssk den dusurulmedigi soyleniyor dogrumudur? Bilgisi olan arkadaslar acıklık getirirse sevinirim cunku devlette emekli maasının yarı yarıya dusuruldugu gercek ki insanlar su anki emekli maaslarıyla gecinemiyor, cok acı bir tablo ?

Bu arada SSK GİRİS YILIM 2000 yılıdır.

ekim 2008 den sonra memur olanların emekli maaşlarında düşüş var.fakat taban aylık uygulaması var.şu an memur emekli maaşı taban aylığı 1163 tl. dir.maaşınız bu miktardan az olamaz.yani emekli maaşınız 500 tl.olarak hesaplanmış ise,maaşınız taban 1163 tl.olarak ödenir diye biliyorum.bu konuyu bilgi edinme yoluyla emekli sandığından ve devlet personel başkanlığından öğrenmek daha yararlı olur.

2008 den sonra ilk defa memur olanlar için emekli sandığı haklarından yararlanamazsınız. Maaş hesaplama oranları vs normal sgk lı gibi hesaplanır.

Amaçta buydu zaten tüm maaşları altta eşitlemek. Memurların haklarından yararlandırmamak.

Arkadaslar merak ettigim konulara cevap alamıyorum bilgisi olan yok mu bu konuda 506 sayılı SSK da aylık baglama oranı dusurulmuyor bende 2000 girisli oldugum icin SSK dan emekli oldugumda 2008 sonrası emekli sandıgına göre aylık baglama oranı cok daha yuksekmis iki sigorta sistemindede esit prim odendigi varsayılarak bilgisi olan varsa bilgi rica ediyorum.

taban memur emekli aylığı ocak 2014 te 1308 tl.olacak.

01/07/2013 Tarihli Yasal Bilgiler ile Memur Maaş Hesabı
Aylık Glr.Vrg.Matrahı : 905.65 TL --- Emekli Sand. Kesinti Matrahı : 1,411.09 TL
Asgari Geçim İndirimi : P - 73.34 TL
Gösterge :64.12Emekli Keseneği Krm. :282.22
Ek Gösterge :0.00Lisan Tazminatı :0.00
Taban Aylığı :
1,027.50OHAL Tazminatı :0.00
Kıdem Aylığı :27.64Makam Tazminatı :0.00
Yan Ödeme :12.17Ek Tazminat :0.00
Özel Hizmet :357.45Üniversite Ödeneği :0.00
Lojman Yardımı :0.00Ün. İdari Görev Ödeneği :0.00
Aile Yardımı :0.00Ün. Eğ. Öğr. Ödeneği :0.00
Çocuk Yardımı :38.39Geliştirme Güçlüğü Ödeneği :0.00
Artış :0.00--- :0
Hakedişler Toplamı : 1,809.49
Gelir Vergisi :62.50
Damga Vergisi (7.59) :11.30
Emekli Keseneği Şhs. :225.78
Emekli Keseneği Krm. :282.22
Artış 2x :0.00
Hizmet Borçlanması :0.00
İcra :0.00
İlksan :0.00
Sendika :0.00
--- :0
Kesintiler Toplamı : 581.80

O senindedigi 1308 TL Emekli sandıgına göre emekli olan memurun 2014 taban aylıgı sorunda orda zaten 2008 den sonra girenin maas baglama oranı (Maaş Bağlama Oranı) bunun yarısı olucak yani 2008 Eylul girisli emekli oldugunda 1308 TL alıcaksa, 2008 Ekim girisli 600 TL alıcak bunun neresini tartısıyosunuz anlmadım ben bu işi, Sen BUMKO da Burokrat filanmısın!

Engel siz biz kamudaki burokratlar!

taban aylığı uygulaması kalkmayacak ama.

Engelsizbiz;
iyi tahmin ettin,bu arada 3 yıl maliyedede çalışmışlığım var.:))

2008 den sonra ilk defa memur olanlar taban aylığı uygulamasından yararlanamazlar. Daha önce memur olanların kazanılmış hakkı saklı olduğu için kaç lira maaş bağlanırsa bağlansın en düşük memur taban aylığından aşağı maaş bağlamaz.

Maaş bağlama oranları ve hesaplama yöntemi değiştiği için ( refah payı düştü, yıllık oran azaltıldı ) çalıştığın her yıl için 20-30 tl arası emekli aylığın düşecek. Ayrıca taban aylık hakkında olmadığı için sonuç ne ise o maaş bağlanacak.

O zaman son 3,5 yılı SSK da çalısıp emekli olmak gerekiyor sanırım.

Malülen emekli olmayacaksan ya da erken emekli, ha ssk dan olmuşun ha emekli sandığından aynı formüle göre maaş hesaplanıyor.

3,5 yıl sskdan yüksek prim gösterip yüksek maaş eskidendi. Şimdi tüm yılların ortalaması alınıyor, yüksek yatırdığın prim sadece kaç yıl yatırdıysan o yılları etkiler.

Erken emekli olucam onceden defterdarlık sevkiyle alınan raporum var!

Üst Alt