Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan mı yoksa Emekli Sandığından mı emekli olacağım?

toprak1453

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
1998'de Kamu kurumunda SKK'lı işçi olarak göreve başlayıp 2007 yılında özelleştirilmesinden dolayı ayrıldım ve 2010 yılında başka bir kurumda memur olarak yeniden göreve başladım. 2014'te de %50 Engelli oldum. Emekli Sandığı (SGK) 15 yılı doldurup emekli olabilirsin dedi. Bu sene nasip olursa emekli olmayı düşünüyorum.

Sorum şu, ben şimdi SSK'lı olarak mı, yoksa Emekli Sandığı olarak mı emekli olacağım? Çünkü SKK'lı olarak emekli olursam maaşım daha iyi olabiliyor. Bazı duyumlarım SSK'lı emekli olabileceğim yönünde. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, varsa SSK'lı emekli olsam kaç para maaş alırım?

Emekli sandığı daha iyi
sgk emeklisi emekli sandığına göre az çalıştığınız son işyeri veya kurum emekli sandığı ise memur emeklisi olursunuz
yalnız kurum seni sgk 'lı çalıştırıyorsa sgk emekli olursun

SSK dedim hocam, SGK değil. Ben eski SSK'lı, şimdi Emekli Sandığıyım.

Malesef tercih hakkınız yok. Bu konuda hizmet birleştirme yapılır. Son 7 yılınız içerisinde (2520 gün) yarıdan fazla olan (1261 gün) hangi kurumda ise o kurumdan emekliliğe ayrılırsınız.

Not: bu sistemin 1 ekim 2008 den önce ilk defa sigortalı olanlar için geçerli olup;
1 ekim 2008 den sonra ilk kez sigortalı olanlar için toplam pirim günleri içerisinde en fazla hangi kurumdan hizmet almışsa o kurumdan emekli olur diye bir yazı okumuştum. Doğruluğunu bilemiyorum. SGK dan size net bilgi verirler.

toprak1453

toprak bey konularınızı takip ediyorum 2010 yılında memur olmuşsunuz 2008 sonrası memur olanlar 5510 sayılı yasaya baglı emekli hakları sizin emekliliginizde geçici 4 maddeden olmuş bu nasıl oluyor daha öncede ssk lı çalışmışsınız burasını anlamadım bilgi verirsen sevinirim

Üst Alt