Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan mi yoksa emekli sandığından mı emekli olacağım?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim SSK dan 5800 günüm var.2015 yılında ekpss ile memur olarak atandım.atanmadan önce zaten emekliliği hak etmistim. şimdi emekli olmak istesem SSK dan mi yoksa emekli sandığından mı emekli olacam.memurluktan emekli olmak için belli bir süre çalışmam gerekiyor mu? Birde şimdi emekli olsam ilerleyen zamanlarda tekrar ekpss ile atanabiliyor muyuz.cevaplariniz için şimdiden teşekkürler

1261 gün memurluk olursa, memur statüsünde (4c), aksi halde ssk statüsünde (4a) emekli olacaksın.

Emeklilik sonlandığında memur olunabilir yeniden. Ama bence saçma olur tabii :)

[FONT=Tahoma]BİMER CEVABI: T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ne yapmış olduğunuz 1800047812 sayılı başvurunuz 16.01.2018 tarihinde KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Başvurunuz üzerine durumunuz incelenmiştir.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
konuyla ilgili 2829 sayılı Kanunun Madde 8 Birleştirilmiş hizmet süreleri toplamı üzerinden, ilgililere; son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde fiili hizmet süresi fazla olan kurumca, hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca, kendi mevzuatına göre aylık bağlanır ve ödenir.[/FONT]

[FONT=Tahoma]
Ancak, malullük, ölüm, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa göre yaş haddinden re'sen emekli olma (Ek ibare: 27/1/2000 - 4505/1 md.) süresi kanunla belirlenen vazifelere atanma veya seçilme ve bağlı oldukları kurumun kanunla değiştirilmesi hallerinde ilgililere hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca,kendi mevzuatına göre aylık bağlanır.[/FONT]

[FONT=Tahoma]
Bu nedenle emekliye ayrılacağınız tarih itibariyle son 7 yıl ortalaması hangi mevzuata tabi ise o mevzuat üzerinden aylık bağlanır
[/FONT]

Ben ankilozan spondilit hastasıyım 2013 yılında %64 engelli raporu aldım.2015 yılında kamuya atandım.ozel sektör ile beraber 20 yıllık çalışmam var ben şimdi emekli olmak istesem emekli sandığına tabi olarak emekli olabilir miyim.vergi indiriminden faydalaniyorum.raporum sürekli tekrar rapor alma gibi bir saçmalık la ugrastirirlar mı sizce.

1806

1261 gün kamuda çalışılmışsa 4c statüsüne emeklilik hak edilmiş demektir.
Emekli olabilmek için yeni rapor alınması şart. Vergi indirim hakkının emeklilikle bir bağı yok.

Üst Alt