Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı bir işe girsem evde bakım maaşım kesilir mi?

umutyılmazzz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba SSK lı 1200 tl gelirli bir işe girsem evde bakım maaşımın kesilme durumu varmıdır?

İkamet'de yaşayan kişi sayısı 2.

İlginiz için teşekkürler.

1200/2= 600 tl kişi başı geliriniz olur.. bakım maaşı gelir kriteri 572 tl.. bu kriteri aşacağı için kesilir..

ssk lı ve 1200 tl getirisi olan bir işe giriyorsanız evde bakım maaşına ihtiyacınız kalmadığı anlamına gelir bırakın kesilsin ve ihtiyacı olan başka insanlar alsın o yardımı bukadar aç gözlü olmayın ..

Burada şahsımın nasıl biri olduğunu sormadığım için şahsımla alakalı yorum hakkına sahip değilsiniz

İSTANBUL'da yaşıyorum kira fiyatları nasıl dillere destan 500 800 arası

Minimum değer diyelim 500
Faturalar 300
Yiyecek minimum 200 diyim ama aç kalırsanız 200
EKMEK 1 LİRADAN GÜNDE 2 TANEDEN 60 LİRA
TOPLAM=1060 TL

1200-1060 = 140 TL
GEL DE GEÇİN HİÇMİ KIYAFET İHTİYACIN YADA ACİL İHTİYAÇLARIN OLMAYACAK. İNSAN GİBİ BİR BARDAK ÇAYDAMI İÇMEYELİM?

başka insanlar alıyor zaten sizde alın umut bey helal hoş olsun

şahsınıza değil söylemim bu durumun arayışında olan tüm insanlara aynı söylemde bulunuyorum bana söylermisiniz acaba evde bakım yardımı yapılmamış olsa idi ne yapacaktınız ? o parada tüğü bitmemiş yetimin hakkı var eğer siz ben yerim diyosanız afiyet olsun .

Bende evde bakım. Maaşı alıyordum kendi isteyimle ssk lı oldum ve gunler sonra benden devlet ödedigi parayı faiziyle geri aldı SAYGILARLA maaşta kesildi

ssk lı bi işe girerseniz otomatik olarak kesilir.

alanlar var burda forumda okudum sizinki 67m karambole gelmiş;)

1 yıllı aşkın hem çalışıyorum SGK lı olarak hem benim adıma annem bakım aylığı alıyor, kişi başına düşen geliri 572 tl yi geçmediiği sürece kanuni olarak hiç bir sıkıntı yok...

Uyumsuz nesne sana gelince kimin hak edip etmediğine sen karar veremezsin ön yargılı konuşup insanların canını sıkma... devlet sosyal bir düzende olsa inan kimse bu bakım aylığının peşine düşmez ....

Evde bakım maaşı alan kişi işe başladığında ne yapmalı?

Merhabalar Ben %95 Engelliyim ve sgk kapsamında bir işe girdim. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına veya ilçe sosyal yardımlar müdürlüklerine ne gibi başvurular yapmalıyım? Ayrıca evimizde 2 kişiyiz Annem ve ben aldığım ücret 1342 TL,maaşım kesilirmi ? ve belki buradaki konuyla alakalı değil ama vergi indiriminde I.derece engellinin maaşına yansayacak olan rakam nedir?

Yardımlarınız için Teşekkürler.
Sevgiyle kalın...

Üst Alt