Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı engelli kamuya geçtiğinde vergi indirimi için bir şey yapmalı mı?

ozi82

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kolay gelsin, bu platforma yazamayacak durumda bir arkadaşım adına bir şey öğrenmek istiyorum.

Vergi indirimi almış ve şirketinde engelli statusunde çalışan bir arkadaşım ekpss kazandı.
Deniz kuvvetlerine Kaloriferci olarak başlayacak. Bu vergi indirimi durumu ve emeklilik durumu için herhangi bir şey yapması gerekiyor mu ?

Yoksa sadece gidip işe mi başlayacak bir yere başvurmasına ya da bilgi vermesine gerek var mı ?

2008 sonrası kamuya atananlarda emeklilik tarihinde tekrar rapor alması için hastaneye sevkedilecek o raporun şartlarına göre emekliliğine karar verilecek. S.S.K. lı iken rapor aldıysa o rapor şartları sadece özel sektörden emeklilik için geçerli diye biliyorum ama özel sektörden emeklilik için tekrar rapor almasına gerek yok o rapordaki şartlar neyse başlangıç tarihine göre o şartlardan özelden emekli olabilecek.

Merhaba sanırım tam anlatamadım, şimdi olay şu şekilde

* arkadaş %80 engelli
* özel sektörde çalışıyor
* 3000 iş günü sigortası var
* vergi indiriminden 3600 günden faydalandı. ysni bir aksilik olmazsa 600 gün sonra emekli olacak
* deniz kuvvetlerine ekpss ile memur olarak atandı.
* şimdi deniz kuvvetlerine geçecek.

sorum şu şekilde, vergi indirim belgesini kamuya vermek zorunda mı yoksa hiçbirşey yapmadan zaten 3600den emekli mi olacak.
ikinci olarak son çalıştığı yer özel sektör olduğundan hangisinin primi daha fazla ise oradan emekli oluyormuş bu doğru mu ?
yani şimdi Deniz kuvvetlrine geçse 2 sene kamuda çalışsa kamu emeklisi olabilir mi ?
bu arada 4 senedir aynı firmada özel sektörde çalışıyordu.

şimdidden teşekkür ederim.
OturanBoğa cevap verebilirsen sevinirim.

ozi82

Vergi indirim hakkı olduğunu beyan ettiğinde sakatlık indirimi maaşına uygulanır. Özel sektörde vergi dairesinden yazı alınıp verilmesi istenir, ama kamuda beyanla iş görülüyor.

İlk ssk'LI olduğu tarihe ve ilk memur olduğu tarihe göre emeklilik zamanı belirlenecek.

Anladım.Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Üst Alt