Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSk'lı eş ile evlenirsem aynı evde yaşadığım kardeşimin 2022 maaşı kesilir mi?

dayicim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
iyi günler.! arkadaşlar..
2022 ile ilgili sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim..
biz 4 kişilik bir aileyiz baba vefat etmiştir. anne ve 3 erkek kardeşiz
2022 engelli olan kardeşim 21 yaşında % 74 engelli rapor ile aylık almakta
annem de devletin vakıf aracılığı ile verdiği dul aylık olarak 250 tl maaş var
başka da hanede hiç bir gelir yoktur. menkul veya gayrımenkul hiç bir gelir yok.
şimdi sorum şu : ben 28 yaşındayım ve ailem ile yaşıyorum hastayım çalışamıyorum.
tek gelirimiz kardeşimin engelli maaşı ile annemin aldığı dul aylık olduğu için
ben evleneceğim önümüzde ki ay inşallah evleneceğim kişi ssk lı olarak çalışıyor ve asgari ücret almakta
evlendiğimde eşim bizim ile ikamet edeceğinden dolayı kardeşimin ve annemin aldığı aylıklara bir sakıncası olur mu.?

s.n Kalem ,
melek abla yetiş ne olursun bana yardımcı ol.!

dayicim ailede 2022 geliri ve annenizin aldığı ücretten başka gelir yoksa kesilmez eşiniz sizinle aynı evde yaşadığında. Sizin raporunuz var mı rahatsızlığınız nedir ?

s.n ahmetkilic öncelikle teşekkürler.
benim engelli raporum yok rahatsızlığım astım dan dolayı rapor vermediler
kardeşimin ve annemin maaşları dışında hiçbir gelirimiz yok evleneceğim kişi 1300 tl asgari ücret alıyor.
aynı evde ikamet edeceğimizden dolayı kesilir mi kesilmez mi diğer aylıklarımız?

dayicim ablacığım öncelikle hayırlı olsun. sana ömür boyu mutluluklar diliyorum:)

hanede zaten 4 kişisiniz. evlenince de 5 kişi olacaksınız. alınan 2022 aylıgı gelire dahil edilmez. annenin Vakıf aracılıgıyla 2 ayda bir aldığı eşi vefat etmiş kadınlara ödenen dul aylıgı ile eşinin maaşı gelire dahil edilir. bu durumda da hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL (2016 yılı için geçerlidir bu miktar) altında. evlenince eşinin aldığı aylıktan dolayı kardeşinin 2022 aylıgı kesilmez, rahat ol:)

2022 aylıgı ancak hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi (2016 yılı için geçerli) geçtiğinde kesilebilir. sizde böyle bir durum yok.

S.n Kalem,
Melek ablacım! çok teşekkür ederim.. aklımdan çıkmıyordu bu düşünceler içimi rahatlattın saoL.!
zaten tam 1300 tl almıyor ki evleneceğim kişi ssk da gözüken tutar o şekilde devlete göre
asgari ücret yha sözde :) 900 tl falan eline zor geçiyor abla,
herşey için çok teşekkür ederim. ablacım! sen, iyilik meleğisin! benim için..
sana bugüne kadar çok soru sordum başını çok ağrıttım.. :)
emin ol bir daha birşey sormamaya çalışacağım hem evleniyorum benden kurtuluyorsun artık. :)
herşey için minnetarım sana abla şükranlarımı sunarım.. kendinize çok iyi bakın hoşçakalın.!

Üst Alt