Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı olarak çalışan kişi başka bir işte de çalışırsa..?

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak;
Bir işte ssk lı olarak çalışan bir kişi ek iş olarak başka bir işe de başlasa mesai saatlerine uygun şekilde 2 iş yeri de ayrı ayrı prim yatırabilir mi?

Her 2 işyeri de puantaj düzenler. Yani sizin çalıştığınız günleri gösterir tablo hazırlar. 2 işyeride çalıştığınız günlerin primlerini yatırır. Yani bir 13 günlük yatırır, diğeri 17 günlük gibi...

Bu şekilde 2 ayrı işyerinde çalışabilirsiniz. 2 işyerinde çalıştığınız saatlerin toplamı haftada 45 saati, ayda 30 günü geçemez.

Anladım peki özürlü eleman çalıştırma mecburiyetliği olan her iki firmada da birinde 15 gün diğerinde de 15 gün çalışsa bu kişi devlet kabul eder mi?

Sanıyorum eder.

Çünkü yasa sadece çalıştırma zorunluluğu getiriyor... Kaç gün çalıştırması gerektiğini söylemiyor.

Devlet kabul eder....ama ben emeklilik dilekçemi verirken benim günlerimi yok saydı memur....benide şirket iki iş yerinde göstermiş...birine 10 gün yatırmış ..diğerine 17 gün...17 günleri güne dahil edip....10 gün olanalrı yok saydı.....bu durumu iyice araştırısan senin faydana olur....emeklilik zamanın geldiğinde hayal kırıklı yaşama....

Puantaj yapılmadıysa bu dediğiniz olabilir. Ama 8-10 yıldır kısmi çalışmalarda puantaj verilmesi zaten zorunlu. Yani bir işyeri diğerinin çalıştırdığı günlerde sizi çalıştırdığını iddia edemez... ikisinin günleri ayrı olmalıdır.

Puantaj tablosu olduğu halde hiç bir memur günleri kabul etmemek gibi bir lükse sahip değildir. Kaç günlük prim yatırıldıysa geçerlidir. Bu şekilde birden fazla işyerinde çalışan çok sayıda insan var.

aynı anda 2 iş yerinde olamayacağımı söyledi memur....ya tam bilgisi yok..yada ssk öyle işlem yapıyor....benim günlerim toplamı zaten 30 bile tamamlamıyordu ama 10 gün olanı yok saydı....bunu yapan memur ön masadaydı....emeklilik işlemi yapan memur nasıl bir işlem yapacak onu bilemiyorum...o yüzden bu konuyu iyi araştırmak gerek....benim araştırmalarım sonucu kesin bir bilgiye ulaşamadım....

"506 sayılı Sosyal Sigortalar Yasasına göre, sigortalının birden fazla işyerinde çalışmasında bir sakınca yoktur. Yasanın 77/son maddesine göre, sigortalının Kuruma bildirelen sigorta primine esas kazanç tutarları ayrı ayrı dikkate alınacaktır. Yaşlılık aylığı hesaplamasında, Kuruma bildirilen tüm kzançları dikkate alınacaktır. Ancak SSK uygulamasında ay 30 gündür. Her iki işyerinden Kuruma bildirilen gün sayısı 30'a geçiyor ise, prim ödeme gün sayısı 30 olarak baz alınacaktır." Aynı Anda Birden Fazla İşyerinde Sigortalı Olmak

"SORU 30: Aynı anda birden fazla işyerinde çalışan bir işçinin SSK bildirimi hangi esaslar çerçevesinde yapılacaktır
Herhangi bir işçinin birden fazla işyerinde çalışması durumunda farklı işyerlerindeki çalışma süreleri ayrı bildirgelerle SSK’ya bildirilecektir.
" SIK SORULAN SORULAR

"Soru
5510 sayılı Kanuna göre birden fazla iş yerinde sigortalı olarak çalışılabilir mi?
Cevap
5510 sayılı Kanuna göre kısa ve uzun vadeli sigorta kolları uygulaması bakımından hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar sigortalı sayılmışlardır.
" Birden fazla iş yerinde SSK'lı olarak çalışılabilir mi? ~ SSK Bağ-kur Emeklilik

http://www.leventsevindihukukburosu.com/?p=1366

"Sosyal güvenlik mevzuatına göre bir işçi bir veya birkaç iş yerinde aynı anda sigortalı olabilir." http://www.selcukozturk.net/tr/index.php/makaleler/birden-fazla-isyerinde-sigortalilik/

MeTePe bunları bende okumuştum ama ssk memuru bunları kabul etmiyor....onlara bir şey söylemeye kaktığınızdada biliyorsunuz tavırlarını anında cehpe alıp işlerinizi askıya alıyorlar...yani bizden iyimi bileceksin havasındalar..ben emekliliğim konusunda bilgi almaya gittiğimde bu konuyu birde o servisteki arkadaşa soracam....o ne diyecek....

Metepe'nin verdiği bilgiler kesindir. Memeurlar işgüzarlık yapıyorsa, muhatap olmayın, şefine çıkın...

Üst Alt