Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı olarak çalışıyordum memur oldum. Prim günlerimi birleştirmeli miyim?

E®KAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
SSK lı olarak 4 yıl çalıştım 1000 in üzerinde ssk prim günüm mevcut, fakat şimdi 657 ye tabi olarak kadrolu çalışmaktayım.
bazıları ssk prim günlerini şimdi eklettir derecen ve maaşın yükselir diyorlar.
bazıları ise emekli olmadan bir yıl önce eklettir, şimdi birleştirtirsen bilmem ne kesintisi çok olur diyorlar.

Bu işin aslını bilen var mı arkadaşlar. hizmet günlerini memuriyet hayatına başlayınca mı yoksa emekli olunca mı birleştirmek uygun ve faydalı ?

Bu konu benimde aklımı kurcalıyor bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun..

ben sordum bu konuyu. adaylığın kalktığında istediğin zaman birleştirebilirsin. Şuan için çok gerekli olmadığını söylediler çünkü maaşa yansımıyormuş anca emekli olacağın vakit alacağın ikramiyeye yansıyo ayrıca tabi daha erken emekli oluyorsun. Hatta sorduğum memur 25 yıllık memurum ben bile birleştirmedim daha dedi.

bende hizmet birleştirmeyi düşünüyorum.bu konu biraz araştırmak lazım.Bu arada sınavı kazanıp memur oldukdan sonra devlet memurları için emeklilik için vergi indirimide gerekmediğini söylediler öyle bir şey varmı?

eğer memur olarak çalışıyorsanız hemen emekli olup ne yapacaksınız? çalışmak ve emeklilikten alacağınızdan fazlasını kazanmak varken, daha doğrusu çalışmak gibi güzel birşey varken neden emeklilik? hele yaş genç ise bence emekliliği hatırlamamak lazım.

Yüzde 40 raporum var benim memur olarak bende yeni atandım.
2002 de ilk sigortalı oldum ve 1000 gün primim var ödenmiş.
Şimdi 18 yılda emekli olacam memur olarak atandığımdan.
18 yıl memurluk mu yapacam yoksa 2002+18 = 2020 de mi emekli olacam.
Eğer 18 yıl memurluk yapacaksam yandım demektir. 2010 +18 = 2028 of anam of
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bu hizmet eklettirme benide ilgilendiriyor bilgisi olan yazarsa iyi olur

arkadaşlar emekliliğinize 2-3 yıl kala birleştirmeniz yararınıza olur emekli maaş ve ikramiyenize etkisi olur adaylık kalktıktan sonrada birleştirebilirsiniz ama çokta işinize yaramaz çünkü o kurumda çalıştığınız fiili günler maaş vs ye yansır

Üst Alt