Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lı olursam Evde Bakım aylığı kesilir mi?

elest

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
evdeki kişi basına dusen para 180 tl sınırın cok altındayım ssk yaptırmak ıcın schekten bılgı almayı dusundum ssk kaytım olursa o anda maasın kesılcegını soledıler.ben konyada yasıyorum bu konyaya has bır durum mu her ıl farklı kırıter mı uyguluyo form sıtesınde calısıp maas alan kısı sayısı cok.sheck in bırıncı kırıterı 400 tl gelır durumu ıkıncısı ssk imiş mudurle gorustuk yardmmcı olursanız sevınırım.ssk yaptırayım mı...

Kardeş bence ssk lı olmak maaşın kesilmesine sebeb olmamalı burdaki mantık alış olduğun bakım maaşının bir miktarı ile ssk pirimini yaırmak başka bir şey değil bence sorun olmamalı ancak bu işi iyice öğrenmeden yapma buna bir kanuni cevap bulmak gerek

Sigortalı olmanız bakım aylıgında engel değildir. Çalışmaya başlamanız ancak gelir kriterleri ve bakıma muhtaçlık kriterleri açısından değerlendirilir.
Kişi başına düşen aylık miktar 400 TL'yi geçmiorsa bu açıdan sorun yok:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bakıma muhtaçlık kriterlerine halen uyuyorsanız ve çalışıyorken de bakıma muhtaçlığınız devam ediorsa bu açıdan da sorun olmaz.
Ancak siz çalışmaya başladıktan sonra çalışmaya başladıgınızı en geç 1 ay içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirmekle yukumlusunuz. Bu aşamadan sonra çalışmaya başladıgınız için durumunuzun degerlendirilmesine yeniden ihtiyaç duyulur. Çünkü bakım ücreti bakıcınıza 7 gün 24 saatlik bakımınızı üstlendiği için veriliyor. Bakım hizmetinin siz çalışırken verilip verilemeyeceğini ve bakıma muhtaçlıgınızı tesbit ve incelemek lüzumunu duyacaklardır. Bu yüzden siz çalışmaya başladıktan sonra durumunuz Heyet tarafından yeniden değerlendirmeye tabidir.
Bakım Hizmetlerini Değerlendirme Heyeti siz çalışıyorken de bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun oldugunuz yonunde onay verirse aylıgınız devam ettirilir.
Bu konudaki nihai karar Heyet'e aittir.

Üst Alt