Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SSK'lıyım ve % 89 raporum var. Evde bakım maaşı alabilir miyim?
Merahaba arakadaşlar, ssk'lıyım. %89 oranında rapor aldım, agir derecede. acaba evde bakım maşina başvursam, ssk'Lı olmam bir engel olur mu?
bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Hayır. Çünkü her şeyden önce banyo-tuvalet-yemek vb. konularda mutlak başkasının bakımına ihtiyaç duyma şartı var.
SSK'lı olmak teorik olarak engel değil. Yani, "çalışanlar evde bakım aylığı alamaz" diye bir kural yok (ya da ben bilmiyorum). Ama pratikte almak çok çok zor. Her şeyden önce bu adı üstünde "evde bakım aylığı" ve gelen heyet değerlendirme yaparak , "evet bu kişi teorik olarak bakıma muhtaç durumda, ama koşulları o kadar iyi sağlanıyor ki, çalışabiliyor bile. Demek ki bu kişi bu koşullarda bakıma muhtaç değil" diyebilir.
Bu mantığı, şuradaki genelgeye benzer genelgelerle kurabilir heyettekiler: Bakım Raporu
Merhaba
benım :%89 agır derece özürlü raporum var işe gitmiyoRUm bir şirket ssk ödüyor ailemle kalıyorum evde bakım maşina baş vurmak istıyorum alabilirmıyım....
2004 SSK GİRİŞİM VAR 2200 PİRİM OLDU MALULEN EMEKLI OLBİLİRMIYIM..
Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsan ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 380 TL'yi aşmıyorsa bakım ücreti için sosyal hizmetlere başvurabilirsin tabi.
Sigortalı olman ya da emekli olman halinde gelirinin olması sorun olmaz. Önemli olan gelir durumunun mevzuata uygun olması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Fakat gelir durumun uygun olsa bile bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun değilsen bakım ücreti alamazsın. O yüzden bakıma muhtaçlık kriterleri dikkatle incele ve bu kriterlere uygun oldugunu düşünüyorsan il/ilçe sosyal hizmetlere başvur ablam:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Ayrıca emeklilik için: Emeklilik