Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lıyım. Yurt dışı borçlanmamı yaptım. Son 7 ay yüksek SSK primi ödersem maaşım..?

mustafaguven_55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamün aleyküm saygıdeğer kardeşim,

Bu sorum ile amacım 6-7 ay sonra ssk dan yurtdışı dahil 5150 gün ile emekli edecekleri için ve 1982 dede 3 yıl civarı almanyada çalıştığım için ve yurtdışı borçlanmayı günlük yüksek miktardan ödendiğinde emekli maaşı yüksekliğini bayağı etkilediğini gözlemlediğim için maaşımı yükseltebilmek için yapabileceğim bir hamle var mı ve önerdiğiniz hamle ile maaşım yaklaşık kaç lira civarında artabilir onu öğrenmek istiyorum.

Ve kafamdaki bazı soruların yaklaşık anlayabilmem açısından aşağıdaki sorularımı emekli maaşımda en az 50 TL ile 100 TL arası bir emekli maaşı artış çalışması için sorduğumu göz önüne alınız.
Yani sorularımı yüzde olarak değilde yaklaşık 50 TL ile 100 TL arası fark eder diye açıklarsanız gelen cevabınıza göre kafamda yaklaşık bir cevap bulmuş olurum.
Fazlamı ödemeliyim getirisi nedir. Kafamda tüm sorularım netleşmiş olur. Kendi kararımı kendim vermiş olurum. 50-100 TL arası bir maaş yüksekliği için yapılan 5000 tl-10000 tl arası yüksek prim ödemenin geri dönüp dönmeyeceği hesabını yapmıyorum. O kararı kendim vermek istiyorum.

-- 05-12-1963 Samsun doğumluyum
-- bir işte çalışmaktayım şuan ve son 3.5 yıldır ssk ödüyor işletme.
-- 06-12-2010 tarihinde emekliliğe hak kazanıyorum

01-08-1982 den - 31-03-1985 e kadar almanya da 960 gün mesleki eğitim mecburi sigortalık primim olduğu. + 3 ay işsizlik sigortası yazıyordu. Türkiyede 23-11-2007 de SSK ya (yani 2 sene 8 ay) yurtdışı borçlanma yaptım.
960 gün 3.5 dolar = 3360 dolar. Bu paranın yarısını ödedim. Diğer yarısını da ödeyeceğim

Sizden cevaplanmanızı rica ettiğim sorularım:

1. soru: Yurtdışı borçlanma hakkımı bir dilekçe ile durdurup Tamamını Baştan Yüksek ödeme hakkım var mı—3360 1.5 katı borçlanırsm (yani 3.5 dolar yerine günlük 40TL nin %32 si 15TL civarı yani aylık 450TL)** Böyle bir durumdaEmekli maaşımAylık TL olarak yaklaşık kaç lira fark eder-yaklaşık 30TL ile 60TL arası gibi bir belirtme yaparsanız kafamdaki sorulara net cevap bulmuş olurum. yüzde ile belirtmeyiniz. 2007 öncesi borçlanma yapmış olmam dahamı avantajlı idi.Yoksaşuan yeni borçlanma yaparsam emekli maaşım düşükmü bağlanır.

2. soru: veya almanyada çalışma süremin yarısını ödemiştim.sadece kalan diğer yarısını bir dilekçe ile durdurup Yüksek ödeme hakkım var mı? Böyle bir durumda Emekli maaşım Aylık TL olarak yaklaşık kaç lira fark eder-yaklaşık 30 TL ile 60 TL arası gibi bir belirtme yaparsanız kafamdaki sorulara net cevap bulmuş olurum. yüzde ile belirtmeyiniz. Yoksa şuan bir bölümünü yeni borçlanma yapacağım için emekli maaşım düşükmü bağlanır.

Son 3.5 yıl (1260 gün şartı için)normal ssk ödenme şablonum aşağıdaki gibi olup: son 3.5 yıl için 01-12-2006 da kalkınmada öncelikli bir işletmede ssk lı çalışmaya başladıktan sonra haziran 2009 a kadar aylık ssk primi 135 tl ile başladı 175 ile devam etti (her ay 30 gün ssk tam ödendi ve kesinlikle hiç ara verilmedi). haziran 2009 dan sonra ise

haziran 2009 –ocak 2010 arası 390 TL aylık sigorta primi ödendi.
şubat 2010 – mart 2010 –nisan 2010 maaşım 1500 TL aylık 700 TL SSK PRİMİ ÖDENDİ.
mayıs 2010 maaşım 2000TL bu ay 960 TL ssk primi ödendi ve aralık 2010 a kadar 7 ay
boyunca aylık 960TL SSK primi ödenecek..

Cevaplarsanız memnun olurum.

1. soru-çok önemli: şu an son kalan 7 ay boyunca 2 milyar maaş alacağım. Dolayısı ile benim için 1000TL aylık ssk primi ödenmekte.şu an son 6-7 ay yüksek ssk primi ödenmesi maaşımı kaç TL civarında fark ettirir. Yoksa asgari ücretten aylık 350 tl ssk primi ödense daha mı mantıklı. Yoksa Boşuna yüksek ssk primi ödemeyelimmi. Bundan sonra son 7 ay Aylık her ay 1000TLssk primi ödemeye devam edilirse Emekli maaşım Aylık TL olarak yaklaşık kaç lira fark eder- yaklaşık 30TL ile 60TL arası gibi bir belirtme yaparsanız kafamdaki sorulara kesinlikle net cevap bulmuş olurum.- yüzde ile belirtmeyiniz. TL olarak yaklaşık belirtirseniz kararımı kendi vermeme çok yardımcı olmuş olursunuz.

4. soru: 6 aralık 2010 da emekliliğim dolduktan sonra sadece 1 ay veya 2 ay veya 6 ay sizin önereceğiniz süre kadar daha ayda 8 gün en yüksekten ssk primi ödenirse faydası olurmu? Yoksa yılına geçtiğimiz için daha düşük maaş bağlanma ihtimalimi 2011 beliriyor. Faydası olursa maaşımda kaçlira fark eder.

5.soru: Veya aralık 2010 a 3-4 ay kala aylık 8 gün sigorta gösterip veya 15 gün sigorta gösterip en
yüksekten prim ödeyeyimmi,bu durumda son 3.5 yıllık SSK sürecim(1260 güne tamamlamak için) 6 ay daha uzayacaktır.daha yüksek emekli maaşı alma ihtimalim varmı. Yoksa 6 ay geç emekli olduğum için emekliliğim 2011 yılına uzayacağı için dahamı düşük maaş bağlanma ihtimali var(son yasalardan dolayı).
internette 1 yıl önce emekli olanların daha fazla maaş aldıklarını bir çok yerde okuyorum.

Değerli kardeşlerim en içten dileklerimle teşekkür eder, Cenabı allahtan her şeyin gönlünüzce olmasını diler, size ve tüm çalışma arkadaşlarınıza selamlarımı sunar, hayırlı günler, hayırlı çalışmalar dilerim.

Mustafa Güven

Yurt dışı borçlanmaya dair hiç bir bilgim yok maalesef. Yerinizde olsam bu derece spesifik bir konunun cevabı için bir profesyonelden hizmet satın alırdım. 450 TL gibi bir danışma ücreti alıyorlar sanırım, ama dediğim gibi, sorularınız amatörce yanıt verilecek düzeyde değil diye düşünüyorum: www.alitezel.com/

Teşekkür ederim Bülent bey!

Bülent bey değerli kardeşim konuyu en azından okuyup tavsiyede bulunma inceliğini gösterdiğiniz için çok teşekkür eder, selamlarımı sunar,hayırlı günler,hayırlı çalışmalar diler, cenabı allahtan herşeyi gönlünüze göre vermesini dilerim. Tekrar görüşmek üzere saygıdeğer kardeşim.

Bu sitede çok az kişinin soruları cevapsız kalır aslında. Ama işte, çok spesifik bir konu olduğu için, en azından beni aşıyor cevaplar...

Üst Alt