Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'lıyken alınan vergi indiriminin Bağkur'da geçerli olmadığı söylendi!?

UNAL28IST

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle 1998 yılında sigortalıydım daha sonra bağkurlu esnaf olarak hayatımı devam ettirdim sonra sgk ya geçiş yaptım sgk dan vergi indirimine gittim vergi indiriminden %71 sürekli raporumu onayladılar sgk lı çalışırken bu raporu aldım emeklilik için gittiğimde bana çalışan dediki siz bağkurdan emekli olursunuz onun için yeniden hastane sevki alıp işlemleri yeniden başlatmamız lazım dedi bende hastaneden aldığım raporu GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bile kabul etmiş hastane heyeti %71 rapor vede sürekli vermişken neden yeniden rapor almam gerekli dedim ama malesef öyle dedi şimdi bu olanlar normalmidir?
1998 de ilk sigortam
sgk 417 gün
bağkur 4932 gün toplamda :5349 gün sayım sürekli %71 2.derecen raporumda var bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim konuyla ilgili bilgi toplamam gerekli ona göre yol haritası belirleyeceğim

UNAL28IST
Görevlinin dediği tamamen doğrudur.
Vergi indirimi ile emeklilik sadece sigorta başlangı 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan 4A sigortalıları için geçerlidir.

Ufukalp

kuruldan aldığım rapor evrensel değişmidir bildiğim kadarıyla raporun üstünde tüm sosyal haklar yazıyor tekrar neden rapor isteniyor?

Çünkü ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ
HAKKINDA YÖNETMELİK'in MADDE 10'da – (1) Bireyin elde edeceği sosyal haklar, hizmetler veya kazanımlar raporlar dikkate alınarak ilgili kurumlarca ayrıca belirlenir. Raporlar, tek başına hakların verilmesi için dayanak teşkil etmez. İlgili mevzuata göre diğer şartların da ayrıca sağlanması zorunludur" diye tespit edilmiştir. Dolayısıyla SGK sizi Saglik Kurulu raporu için sevk eder. Bunun için öncelikle SGK.ya önceki raporunuzla gidip emeklilik başvurusu yapmalı ve sevkinizi almalisiniz.

BAĞKUR 4/b engelli erken emeklilikte hangi hastaneye sevk yapılır_?

bağkurdan engelli 28/5 emeklilik için müracat ettim hastaneye sevk için çağrıldım acaba hangi hastaneye yönlendiriyorlar istanbul bağcılar sigortadan ? çağrıldım

bağkurdan engelli 28/5 emeklilik için müracat ettim hastaneye sevk için çağrıldım acaba hangi hastaneye yönlendiriyorlar istanbul bağcılar sigortadan ? çağrıldım hastaneye sevkimi aldım vede hastane kurula tekrar girdim ama sonucunu bana vermediler sgk biz göndereceğiz dedi peki vergi indiriminde ki gibi bu raporudamı ankaraya gönderecekler yani yeniden bir bekleyiş içinemi gireceğiz ?bilgili arakadaşlar cevap verirlerse sevinirim

Üst Alt