Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'nın en yüksek emekli maaşı kaç TL?

bros

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba oturan boğa
ssk nın tavan emekli maaşı var mı ? varsa ssk nın verdiği en yüksek emekli maaşı ne kadar ?

Hımmmm ilginç bir soru.

Yani tavan emekli maaşını sordunuz direkt :)

Yani bu kadar maaş alıyorum veya prim ödüyorum emekli maaşım ne kadar olur değil de veyahut ta tavan emekli maaşı almak için ne yapmak gerekir değil de :)

Ama bende meraklandım şimdi T.C. sınırları içerisinde bizim durumda olanlarda alınabilinecek en yüksek emekli maaşı kaç YTL 'dir acaba ????

bekliyorum bulnes sadece
ülkemizde geçim çok zor şartlar el verişli değil elimden gelenin en iyisini eşime yapmak istiyorum o bunu hak ediyor fazlasıyla

Muhakkak sana hak veriyorum sadece ilginç geldiğinden öyle yazdım.Sakın yanlış bir anlam çıkartma.
Muhakkak ki herkes insanca geçinebileceği rakamı alsın.
İnşallah elinden gelen en iyisini yaparsın.

9000 prim günü ve SSK tavanında prim yatırma.

2002 de emekli olan emsal bir yöneticimize baktım 9700 gün ile olmuş matrah tavandan maaşı ise 1.200 ytl gibi maaş alıyorlar.daha yüksek varmıdır bilmiyorum..

Emekli olurken ki gerçek maaşı nedir o yöneticinin ?

Bu durumda %60 dan aşağısını alamaz ilkesine göre %60 ı 1650 YTL yapıyor. Neden 1200 YTL emekli maaşı alıyor ki.Çok ilginç.
Sanırım buna işin uzmanları daha iyi bilgi vereceklerdir.

Bulnes hayır öyle değil son 10 yılın matrahların ortalaması alınacak.Eski kanuna göre aylık bağlama oranı ilk 10 yıl için 10 * %3,5:35 + 15 yıl için 15* 2: 30 toplam %65 bağlama oranı yapıyor.Senin dediğin gibi son matrah ile %65 çarpılmıyor son 10 yılın matrahlarının ortalaması alınarak hesaplanıyor.

Ayrıca kişi 2.750 net maaş alırken SSK tavanı 1.637,92 idi.

Hımmm anladım sanırım teşekkürler,

Cahilliğimi bağışlayın, daha emakli olmama var ama merak ettim, Çok daha yüksek bir maaşı olan (diyelim son 10 veya 15 senesinin ortalaması 10 bin lira aylık brüte denk geliyorsa) 9000 gün tavan primle emekli olacaksa bu durumda 6bin500 lira civarı emekli maaşı alınabiliyor mu?

çalışırken ödenen primin tabandanmı tavandanmı yatırıldığı önemli bu durumda adam 5 000 tl maaş alır ama ssk sı asgari ücretten yatabilir.emekli olunca da 1 000 tl bile alamaz. özellikle kara yolları ve köy hizmetlerinden emekli olan ssk lılar ortalama 1 500 tl nini üzeri maaş alıyorlar.

cevap yazıp yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
henüz emekliliği yakın olmayan birisi için bu hesaplamalar biraz zor ve sanırım sistemler net veriler istediğinden neredeyse imkansız. ben sadece bir fikir edinmek istemiştim. yani yurtdisinda bazı ülkelerde emeklilikte insanlar çok iyi maaşlar alabiliyorlar. bizde de SGK sistemleri çok fazla değişime uğradı son zamanlarda. bu açıkçası emeklilikteki kazançlar açısından iyi ve olumlu mu oldu bunu anlamak zor. tabii asgari ücret sınırındakilerin refah kavramı yüksek kazançlı (ve dolayısıyla yüksek de giderleri olan) kesime göre çok farklı.
yurtdışında da yaşamış biri olarak çarpıcı bir tespitte bulunabilirim: türkiye'de insanlarımız başlarını sokacak bir ev sahibi olmak, çocuklarını iyi şartlarda okutabilmek, yaşlılıkta sağlıklarını korumak için çalışıyorlar. gelişmiş ülkelerde ise bunlar zaten sosyal güvence içerisinde olduğundan insanların motivasyonları tamamen kendilerine, ulkelerine, gelecek nesillere ek bir katkıda bulunmak, bir adım daha ileriye gitmek, insan gibi yaşamanın ötesinde "iyi" yaşamak oluyor.

çok daha iyisini hak ettiğimizi düşünerek türkiyede yaşayan herkese bir an önce "insan gibi", hemen sonrasında da "iyi ve kaliteli" bir yaşam dileklerimle.

en düşük ssk emekli aylığı 739 tl.net.

en yüksek ssk emekli maaşı 2.731.85.tl.dir.bundan daha fazla olmaz.ssk kıdem tazminatı tavanı ne ise,en yüksek ssk emekli aylığı da odur.yani 2.731.85 tl.yalnız bu aylıktan binde 6 civarında damga vergisi kesilir.zannedersem,yaklaşık 2.715 tl.ele geçer.

ssk en yüksek emekli maaşı 3 bin 4 bin 5 bin de alan vardır. benim amcamın oğlunun 7000 gün sigorta ile yakalaşık 200 bin tl üzerinde yatırıldı.7 sene sonra emekli olacak o zaman ki emeklilik şimdi olursa 9500 gün sigorta ile yaklaşık 500 bin tl üzerinde yatırıldı diyelim . ama kıdem tazminatı çok yüksek alacak emekli olurken ve birde sigorta primleri hep maaşın üzerinden 4 bin 5 bin tl yatırılır. ama yıl ilerledikçe sigorta primleri daha da çok fazla yatıyor ama rakamlar yaklaşık olarak bunlar. acaba sigorta 9500 gün ile 500 bin tl üzerinde yatırıldığında ne kadar emekli maaşı alır?

En yüksek ssk emekli aylığı 2200 tl civarı..kazançlar ve prim gün sayısı arttıkça bu miktar ona bağlı olarak daha yükselebilir.

Üst Alt