Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'ya 460 gün 9000 tl fazladan yatırılırsa emekli maaşına kaç lira ek olur?

Angara06

Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
5
3646 günden ssk dan emekli olundu 460 gün yani 9000 tl daha bağkur yatırıldı üstüne iş yeri olduğu için ssk öyle emekli etti 1654 tl maas bağladı sonradan yatırılan 460 gün 9000 tl bağkur maasa kaç lira ekstra katmıştır oturan boğa bey sorumu sordum

az önce bi arkadas yardımcı olacaktı tam yazıyodum msj gitmedi kaybettim arkadası bülent bey

Senin iş biraz karışık (anlatım) Sgk 4/A dan mı 4/B den mi emekli etti sizi.

Ertem SGK 4/A dan emekli ettiyse seni demekki 4/B (bağkur) borcunu ödedikten sonra emekli etmiş ve söylemiş olduğun 460 günlük primin 1654 Tl lik maaşının içinde haa emekli oldun sgk ya 460 günü emeklilikten sonra yatırdıysan en yakın sgk müdürlüğüne gidip maaşını tekrardan hesaplatman gerekiyor.

@serh@t emeklilikten sonra yatırmadık onu yatırınca emekli ettiler ssk 1654 tl maas bağladı ben yatırılan bağkurun maasa kaç tl bi fazlalığı olmuştur ek olark onu soruyorum

ertem

Düşük prim yatırıldığı için o primlerin maaşınıza anlamlı hiç bir etkisi olmamıştır. Emeklilik günü/primi dolduğunda hiç uzatmadan emekli olmak her zaman en avantajlısıdır. Fazla prim sadece asgari ücretin 3 kat ve üzeri yatmışsa emekli maaşına olumlu etki eder

Ertem emekli olmak için yatırman gerekiyordu yatırdın ve emekli oldun

Yatırdığın hangi primin maaşa ne kadar etkisi olduğu çok detaylı hesaplama gerektirir. Bunu sgk'daki memur bile söyleyemez kolay kolay

sgk dan maasta artış olur demişlerde ben o artışın kaç lira olduğunu merak ettim benim için çok önemli bi konu

ertem

Anlamlı hiç bir artış olmamıştır. 1 Ekim 2008'den sonra fazla prim (asgari ücretin 3 katı ve üzerinden değilse) anlamsız.

konu hassas hak meselesi 9000 tl borç alıpta yatırıldı maasına gelen eki bana ödersin dendi ömür boyu onun için bu kadar üstünde durdum benim için çok önemli

boğa agbi 20 yıl doldu ssk lısın prim yukset maas asgari ücretin iki bucuk katı..işten ayrıldın diyelim ki kamuda içsin..normal asgari bi ücretle işe basladın ordan emekli oldun..masın asgari ücrettenmi olur yoksa 20 yıllık devlet içciliğinden mi maaş hesaplanır ? yani maşım düşük asgari ücrettenmi yatar yada yuksek prim yatıyor maas ta yuksek ..böylemi yatar

ertem
Öncelikle şu sorulara cvp ver,bu borçlanmaya neden gerek duydun.Prim eksiğinmi vardı,yoksa yüksek maaş alma düşüncenmi,ayrıca
Borçlanman hangi yıllar için yapıldı,
bunlarıda yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırız.

@Mehmet005 üstüne iş yeri çıkınca 9 bin tl bağkur borcu çıktı onu borç aldık birinden yatırdık emekli oldu maası bağlandı o kişide 9 bin artı maasa aylık yansıyacak tutarı bana ver dedi durum bu 1654 tl maas bağlandı

ertem
Bu konuyu,sgk'nın emekli maaş hesaplama robotu var,oraya girerek kişisel bilgilerinizi,ve borçlanma prim yılınız ve prim mikatarınızı yazarak,ordan bir sonuç alabilirsiniz.
Once borçlanma yapmadan,hesaplayın sonra 460 borçlanma yaparak hesaplayın,aradaki fark çıkacaktır.
Kusura bakma,link'ini atmayı başaramadım.ama googleden emekli maaşı hesaplama,sgk diye sorarsanız çıkar sanırım.

ertem
Bu borçlanma 2000 tarihi öncesine yapılmışsa yaklaşık 145 lira gibi bir fazlalık oluştumuştur,yok bu borçlanma 2008 sonrasına göre yapıldiysa 100 lira gibi bir azalmaya neden olmuştur.

Ben emekli olmadım ama emekli-maasi.com sitesinden yaptığım hesaba göre aylık brüt primim 5200 TL olarak yattığında her ay için maaşımı 5 TL fazla hesaplıyor.

Bilmem size de bir faydası olur mu bu bilginin.

Paranın adı 9000 üstelik borç ama gün 460 gün düşük prim içinde gecikme zammı neye etki edecek yaştan emekli olmuş

Bu emekli olan kişi başvurusunu yaptığı zaman her şey değerlendiriliyor her şey sistemde
bu kişi ne zaman emekli olmuş eskimi 70 li yıllarmı başlangıç istemediği bağkur primi vardıda sonramı eklettirdi
ya da kayıpmıydı
bilgi eksik

ama 9 bin yatırdıgına göre bişeyde vardır biri yönlendirdi heralde bakmak lazım birilerinin işine yarar varsa
50 tl alsa yine iyi tabi yıl önemli

@ertem
bağkur primi aylığına çok fazla bir etkisi olmaz hatta hiç olmaz dahası kazancını düşürür ne kadar etkisi oldu diye sorarsan hiç olmamıştır yalnızca emekli olmaz için gereken gün şartını yerine getirmene sağlamıştır. birde sana şunu diyeyim sgk bunu hesaplayacak memur yok artık programların içinde tüm genelgeler tebliğler şartlar veriyi giriyor memur program hesaplıyor birde aylığın iyi bağlanmış ne kadar etki deme hiç etki etmemiştir fakat tahmin ediyorumki 2000 yılına kadar çalışman daha fazla senin 2000 den sonrada aylığın asgari ücret biraz daha fazlamıdı öyle düşünüyorum aylık çok iyi bağlanmış o belirttiğin bağkur günlerin inanki aylığa hiç bir etkisi yok

ben sana sgk hikayelerimi anlatsam oturur şaşar kalırsın müdüründen tut denetmene emekli servisine hepsine kadar bağkur aylık kazancı bir nispet düşürür hatta senin ödediğin günler bağkur borcun ödemiş oldun birde şöyle söyliyeyim bir zamanlar tavandan bağkur ödeyenler derece derece aylık bağlanırken şaştılar kaldılar senin aylığına yansısa yanısısa bağkur ödemen taş çatlasa 5 tl yansır

OturanBoğa anlamlı bi artış olmaz dediniz kaç lira bi artış olmuştur sizce bunu kesinlikle öğrenmem lazım

Gelen aylık çizelgene baksana ozaman sgk dan alamadığın bilgiyi bize soruyorsun bende sana çok büyük artış olmaz dedim en fazla 5 tl etki eder aylığına dedim bunu söyledim sana neden söyledim ben bir senedir uğraşıyorum denetmen servisin ile aylık kazançlarım iki katına çıktı tam 3 senenin değişmesi ile aylığıma yeniden hesaplanmasını istedim yansıyan fark 10 tl oldu 01 nisan 2014 itibaren işleyen fark dikkat et 10 tl senin için önemli ise sgk ya oturceksin resmi bir dilekçe yazacaksın şimdi burdan bir arkdaş desin sana senin aylığuına 150 tl fark etkisi oldu sen bunamı inanacaksın ya bir kere de mantıklı ol senin için önemli ise ve sen tam bir bilgi isitiyorsan alcen kalemi eline dilekçe ile bilgi isteyeceksin o öyle dedi bu böyle dedi sanada ben bin kere söylüyorum bağkur kazancı düşürür diyortum neden diyorum ben gördüm ssk ve bağkur bileştirmede aylık kazanç düşüyor

hilal72 maaş benim maaşım değil bi yakınımın burda bilen olur diye buraya sordum kısadan sonuç almak için

Üst Alt