Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'ya geçmiş olsam illa ki vergi indirim için 3,5 yıl ssk'lı mı olmam gerekiyor?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
4 Haziran 2015 güncel:

Bugün öğrendim yüzde 71 bağkurdan subat ayı 2016 başından konturollü emeklilik raporum onaylandı ankaradan 5510,28 maddeden bağkdur memurları şaşırdı kaldı sen mümkün değil emekli olamazsın ne insanlar geliyor sol kolu sağ baçağı veya yatalak olan hastalar var emeklilik olamıyor bende dedimki arkadaşım sen ne yapacan sen burada benim paramla maaş alan insansın malülen emeklilik ret kararımı itiraz ederek nerdeyse memurlarla ciddi kavga ederek dilekçemi kabul ettirdim 28 maddeden dilekçe yazarak emekliliğim yüzde 71 konturollü onaylandı arkadaşlar

ben bağkur esnafıyım malülen emeklilik başvurdum ret geld
i ysk itiraz ettim oradanda ret geldiğinde 10 yıllık bağkurluyum eyer ssk geçersem askerlik saydırabilirmiyim yoksa mecbur 3,5 yıl bir yerde çalışmam gerekiyormu

2 çi soru : eyer bağkur malülen ret kararı ret gelirse ssk geçip tekrar hastaneye sevk alabilirmiyim daha önçe almışınız bağkurdan bu sefer veremem diye bilirlermi

3 çu soru ben 2 aylık ağır uyku apnesi ısıtıçılı nemlendiriçi cpap çihazı ömür boyu kulanacak diye rapor verdiler ssk beni hastaneye sevk ederse bu uyku apnesi raporu geçerlimidir ömür boyu kulalanlar için yoksa tekrar uyku apnesi için tekrar muhane olupda rapor çıkaracakmıyım saygılarımla

4 çü soru ssk dan sevk isterken hastaneye handisi uygun vergi indirimi yoksa vucut foksuyon kaybımı iş güçümü bu konular karışık olunça bilgi almak istiyorum

( benim görüşüm eyer yüzde 60 olması gerekiyor 60 olmasada 50 üzeri ama sonuna kadar uğraçam pes etmeyecem )

Malulen emeklilik için enaz 60 is gücü kaybı 10yil 1800 pirim gerekli o rahatsızlıklara o oranda rapor vermeleri zor SGK ya geçip istediğiniz zaman vergi indirimi ne müracaat ede bilirsiniz 3.5 sene diye bir şey yok askerliği de ödeyip pirime yila ekletirsiniz sgkya geçerseniz istediğiniz zaman vergi indirimi için bas vurup hastaneye sevk ala bilirsiniz

allakasi arkadaşım 3,5 sene bir şey yok ne anlamına geliyor
benim bildiğim kadarıyla bağkur esnaflıkdan çıkıp ssk geçersen son 3,5 yıl yatırılıp vergi indirim emeklisi olursun dediler ama benimde ilk ssk 17 gün başlangıçım yıl1996 1999 dan sonra 2015 yılına kadar bağkurluyum ssk dan vergi indirim %40 %49 vergi indirim emekli olmak istiyorum
ssk son 3,5 yıl şartı yokmuu ssk dan onu öğrenmek istiyorum

allakasi arkadaşımız malulen emekli olableceğinizi düşünüp yanıt vermiş. Onun için son 3.5 yıl diye bir şart aranmaz demiş. Ama sizin maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak bir işgücü kaybınız yok sanırım?

SSK (4a) statüsünde emekli olabilmek için son 2520 primin fazlasının 4a statüsünde olması lazım.

Bağkur'dan da % 40 ve üzeri rapora karşılık serkan Yaşlılık emekliliği mümkün. Aşağıdaki tabloya göre sigortalılık süresi ve prim gün sayısı şartları tamamsa, malulen emeklilik için red kararından sonra sigorta müdürlüğüne gidip "başvurumu 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre Yaşlılık emekliliği olarak işleme alın" diye dilekçe vermelisiniz.

bagkur.PNG

Eğer bağkur statüsünde emeklilik değil de defterdarlıktan sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliği isterseniz, son 2520 primin fazlasının ssk (4a) olması şartı ile emeklilik için şu tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

oturan boğa ben ret kararı geleni itiraz ettim edeli 20 gün ysk oldu peki sizin dediğiniz gibi nasıl düzeltecem [FONT=sans-serif]müdürlüğüne gidip "başvurumu [/FONT]5510[FONT=sans-serif] sayılı yasanın 28. maddesine göre Yaşlılık emekliliği olarak işleme alın" diye dilekçe vermelisiniz. dedin ama peki bu dediğin şartlarımla bağkurdan emekli olabilirmiyim 5510 28 maddelik [/FONT]

dogan3200
doğum tarihinizi ve sigorta başlangıç yılınızı yeniden verir misiniz?

[FONT=sans-serif]KKELEBEKK [/FONT]1977 doğum tarihi 1996 yılında ssk başlangıçım 17 gün..? 1999 dan buyana bağkur esnflık devam ediyor 2015 hala devam esnaflık

dogan3200 4 bin 680 günden fazla priminiz vardır o halde yanlış hesaplamadıysam, bu durumda 18 yılı da doldurmuşsunuz. Bağkur'dan emeklilik için geriye kalan tek şart, kuruma emeklilik başvurusu yaptığınız da sizi sevkedecekleri olan hastaneden alacağınız rapor oranının en az % 40 olması yeterlidir.

[FONT=sans-serif]ısparta sdü tıp fakültesi heyeti girdim heyetde soru sormadan dışarıya çık dediler seni çağıracaz dedi ve ikinçi çağırışında sen git senin işin bitti biz dosyalarına biz gönderecez ssk dedi ısparta ssk da antalyaya gönderdi antalyada ret geldi peki ısparta tıp fakültesi oran veriyormuu acaba meçburyeti varmıdır [/FONT][FONT=sans-serif]hastaneden alacağınız rapor oranının en az % 40 olması yeterlidir.demişin ısparta hastanesimi demek isdedin ben bağkurdan malülen emekli başvurmuştum oda %60 gerekiyormuş bağkurdan % 40 için diyorum [/FONT]

Ben bağkur'dan yaşlılık emekliliği için yaptım yukarıdaki açıklamayı.

dogan3200,
Malulen emeklilik ile yaşlılık emekliliğiçok farklı şeyler. Siz malulen emekli olamamışsınız şimdi 5510/28 kanunundan faydalanarak yaşlılık emekliliği için müracaat edin. Yaşlılık emekliliği için %40 ve üzeri rapor yeterlidir.

ilker bey ben sskdan 3buçuk yılı dolrmak için ssk ödyorum ama benim prim fazlam bağkur sizce sskyamı devam etmeyelim yoksa bağkurdanmı yapmalıyım

ersin_67,
Bağ-kur ile uğraşmak ölüm 3,5 yılı doldurmanıza az zaman kaldı ise devam edin..

Pazartesi dananın kuyruğu kopacak ya 5510,25 madde yada 5510,28 madde

[FONT=sans-serif]Slm benim 96 yılında 17 günlük ssk başlangıçım var 99 yılında 2015 yılına halan devam etmekde bağkurluyum beni bağkur memuru malülen emeklilik sevk etmiş yüzde60 üstü rapor almam gerekiyormüş raporlarım hazırladım antaladan cevab geldi adı geçen çalışma güçünün en az %60ının kaybetmediğine karar verilmiş bende sitenize takip ettim bazı arkadaşlar [/FONT]5510[FONT=sans-serif] yasa sevk etmişler siz [/FONT]5510[FONT=sans-serif],28 madde göre dilekçe yazıp itiraz edin dedi engelli sitedeki arkadaşlar bende gittim bugün sanki haklıymış gibi bağkura ben [/FONT]5510[FONT=sans-serif],28 madee dilekçe yazıp itiraz edem dedim oradaki bayan dedki sizi [/FONT]5510[FONT=sans-serif],25 madeeye göre yapabiliriz dedi bende hayır olmaz dedim ısrarla 28 madde olacak dedim oda 25 madde diyor 28 çi madde sizi kapsamıyor 28 çi madde 2008 yılından sonra olanları kapsıyor ve sigorta başlangıç önçesi sakat olduğununuza dail rapor olması lazım dedi ben şu anda iki akar derenin azına kaldım nasıl yol izlemem gerekiyor 1977 doğumluyum 17 sene bağkurluyum askerlik saydırmadım saydırsam 18 ay 19 sene bağkurlu başlangıçımla bereber 20 yıl olacak lütfen yardımlarınızı bekliyorum çok açil batlamamış el bombası gibiyim hakklı tarafım olacak olsa bağkur res çekecem SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNDEN SONRA SAKATLI DERECEM HANGİ MADDEYE KAPSIYOR 5510 MADESİMİ 5510,25 MADDEMİ 5510,28 MADDEMİ 5510 MALÜLEN ONU BİLİYORUM YÜZDE 60 ÜSTÜ OLACAK 5510,25 MADDEDE 5510 ARATMIYOR HİÇ FARK YOK 28 MADDE PEK ANLAMADIM İÇERİĞİNE AYDINLATABİLİRMİSİNİZ BEN KENDİMÇE YÜZDE 45 İLE 55 ARASI RAHATSIZLIK RAPOR ALABİLECEMİ KANATINDEYİM İKİNÇİ RET KARARI ALMAK VE DUYMAK İSTEMİYORUM YORULDUM BAĞKUR KANUNU İŞLEYİŞİ OLUMLU CEVAB BEKLERİM EYER DİLEKÇE NASIL YAZILMASI GEREKİYORSA KANUN NASIL BENİM TARAFIMI İŞLİYORSA LÜTFEN GÖNDERİRSENİZ SEVİNİRİM SİTE YÖNETİÇİ ARKADAŞLARIM VE DİYER ARKADAŞLAR [/FONT]

Ya benim sorumu kim cevab verecek bu sitenin üyesi azmı

Slm ben bağkur çalışanıyım hala devam ediyorum 18 seneye aşkın ben görüşüme göre yüzde 40 üstu sakatlık derecem ama bağkur memuru beni 5510 25 maddeye göre hastaneye sevk etmiş antalya kurula gitti ret cevabı geldi ve oda yüzde 60 üstü sakatlık olması gerekiyormuş bende gittim bağkura neden beni 5510 25 maddeye göre hastaneye sevk ettiniz dedim siz istediniz ben yazdım ben istemedim siz gönderdiniz dedim engelliler sitesinde dolaşırken eyer ret kararı geldiğinde 5510 28 maddeye dilekçe yaz dediler bende bağkura gittim memur 5510 28 maddeye dilekçe kabul etmem 5510 25 maddeye kabul ederim diye benden dilekçe öğle kabul ederim dedi laf dalaşı oldu bende sinirlendim aradaşım 5510 28 maddeye dilekçe yazacam ister kabul ederler ister kabul etmez dedim nitekim dilekçeye yazdım 28 maddeye göre dilekçeye şu şekilde yazdım xxxxx nolu gelen ret kararı dosyamın 5510 28 maddeye göre deyerlendirilmesine arz ederim dedim ama benim dosyam ysk değil
[font=verdana]kocatepeye [/font]
hastenesine gönderecez dediler bu sefer dedi antalyadan gelen ret kararı dosyamı acaba ben doğru yoldamıyım yanlış yoldayım bilemedim yardımlarınızı çok ihtiyaçım var saygılarımla

doğru 5510 28 maddeye göre olan Ankara Kocatepeye gider ordan oran verilir %40 üzeri olursa emeklilik hakkınız olur.

dogan3200,
Git valiliğe şikayet et. Bimere şikayet et bak nasıl yapıyorlar orada oturan yozlaşmış memur biraz okusa araştırsa ne güzel olur demi? Ama o memur akşam olsada eve gitsem derdin de hakkınızı sonuna kadar arayınız sitede 5510/28 kanununa göre emekli olan arkadaşlarımız var ..

ama şu var benim bağkur ilk sigortalık başlangıçımdan sonra hastalığım başladı 18 senelik bağkurluyum sitede dedilerki 28 maddede ne ilk nede sonradan hastalık belirtmemişler sen emeklilik hakkın var dediler 40 üstü aldınmı diye benim dosya 5510 25 maddeye göre ret geldi aynen gelen dosyamıda itiraz dilekçemede [FONT=sans-serif] xxxxx nolu gelen ret kararı dosyamın [/FONT]5510[FONT=sans-serif] 28 maddeye göre deyerlendirilmesine arz ederim dedim yani arkadaşlar bahsettim yol doğru yolmu yanlışlık varmı ve sizin görüşünüz bir ışık ve görüntü olurmuu yarverdar gidermi işlerim [/FONT]

hasan kaya bey sız bagkurla ugrasıcagınıza ssk 4a gecın 3,5 yıl prım yatırın vergı ındırımı ıcın hastalıgınız yeterlı zaten bagkurdan emeklı olmak ıcın enaz 9 ayınız gıder ozamana kadar yasarmısın olurmusun allah bılır ssk ya 3 sene oncesı gecmıs olsanız suan ıtıbarıyle emeklıydınız

Bilgisi olan yorum yazarsa sevinirim

[FONT=sans-serif]slm ben 20 yıla yakın bağkur çalışanım beni bağkur memurları hastane sevk ederken malülen [/FONT]5510[FONT=sans-serif],25 maddeye göre sevk etmişler ben nerden bilem 25 medde %60 üstü hastalıkla ilgiliymiş evraklarım ıspartadadan antalyaya skgm gitti antalyadan ret cevab geldi [/FONT]
[FONT=sans-serif]engelliler sitesinden arkadaşlarım itiraz dilekçenizi [/FONT]5510[FONT=sans-serif],28maddeye göre deyerlendirilmesi diye dilekçe yazın itirazınızı yapın dediler[/FONT]
[FONT=sans-serif]tekrar bağkura gitim 28 madde dilekçeme kabul etmediler nedeni ise ilk sevk ettiğimizde [/FONT]5510[FONT=sans-serif],25 maddeye göre sevk etmişiz itirazınısa 25 maddeye göre itiraz edebilirsiniz dedi bağkur memuru [/FONT]
[FONT=sans-serif]bende zorla ısrar ederek dilekçeme yazdırdım şöğle yazdım[/FONT]

[FONT=sans-serif]xxxx nolu RET KARARLI NOLU DOSYAMIN [/FONT]5510[FONT=sans-serif],28MADDEYE GÖRE DEYERLENDİRİLMESİNE SAYGILARIMLA ARZ EDERİM DEDİM dilekçeme ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM gönderildi [/FONT]

[FONT=sans-serif]acaba yaptığım iş doğru yoldamıyım yoksa yanlış yoldamıyım açil cevab beklerim[/FONT]

Yapılanlar şimdilik doğru: yanlış olan şu 25 maddeye göre değerlendirmelerinden yırtmak.

Söyle anlatayım: siz 28 maddeye göre değerlendirmeye alınmalıydınız. ama memurlar %60 bahane ederek 25 maddeye göre değerlendirmişler ise bu yanlışdan kurtulmak için başka kılıf uydurmuşlar. Amaçları ceza almamak...

Memuriyette bu iş; Ölmektense sıtmayı razı gösterip titretmeye zorlamak deniyor. Bir yerde yapılan hatadan kılıf bulmaya çalışmak deyimi bu..

sizin son imzaladuğınız doğru işlem: hem siz hem memur yırttınız..

[FONT=sans-serif]Mr.No [/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
user-offline.png
ACABA İTİRAZIM ORAN OLARAK GELİRMİ YANİ DİLEKCEM DİKKATİ ALIRLARMI YOKSA SİZ İLK ÖNÇE HASTANEYE 25 MADDEYE GÖRE SEVK ETMİŞİNİZ ONA GÖRE MUHANE OLMUŞUNUZ TEKRAR 28 MADDEYE GÖRE TEKAK HASTANEDEN SİL BAŞTAN MUHANE OLUN GELİN DERLERMİ SAYGILARIMLA

dogan3200

bağkur sakatlıktan dolayı tüm emeklilik başvurularını önce 25. maddeden işleme koyuyor, sonra reddediyor, sonra da 28. madde kapsamında itiraz edilince erken Yaşlılık emekliliğini onaylıyor.
Siz de itiraz etmişsiniz. Merak etmeyin, 28. madde kapsamında işleme konur ve emekliliğiniz onanır. yeniden rapor vs. istenemz...

[FONT=sans-serif]oturan boğa inşallah sizin dediğiniz gibi olur bütün itirazlarım dikkate alınır yüzde oran olarak cevab gelir emekliliğim onaylanır temelim bu ..? sizce görüşünüz kaç verirler oran ..? uyku apnesi ağır derecede ömür boyu çihaz kullanılması bebatit b taşıyıcı kilo 163 obez şeker tıp 1 çıktı nefes darlığı [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] çıktı yüzde kaç sizin veya diyer arkadaşların düşünçesi görüşleri[/FONT]

Beni yardımçı olacak arkadaş yokmuu bu kanalda yardımlarınızı ihtiyaçım varrrrrrr

arkadaşlar

ben bağkur esnafıyım
1996 17 günlük ssk
1999 da 2015 yılına kadar bağkur bağkurum
75 ay yatmadı yani 6 yılı ödenmedi

bağkura gittim bağkur hastaneye sevk etti oradaki memur 5510 yasa göre sevk etti raporlarım antalyadan ret geldi
itiraz ettim oradaki memur 5510,25 maddeye göre dilekçe vermen gerekiyor vermezsen 5510, 28 madde ısrarlıysan ben sana 28 maddeye göre sil baştan hastaneye sevk yaparım diye ısrarçı oldular
bende dedimki ya siz 5510 maddeye ret gelen raporumun itirazımın 5510,28 maddeye göre dilekçemi kabul edin

zar zor ikna oldular bende ret gelen dosyamın aynen şekilde 28 maddeye göre dilekçeyle anakara kocatepeye gitti

bu bütün yaptığım işler doğrumudur yanlışmıdır bilemedim 5510 maddeye karşılık 5510,28 dilekçem kabul olurmu acaba

saygılarımla cevab beklerim arkadaşlar

dogan3200 işlem doğrudur. O rapor 28. madde kapsamında işleme konur ve emeklilik onanır.

Ret kararı itiraz ettim yüzde 71 malülen emekli raporum konturollü süreli onaylandı

Bugün öğrendim yüzde 71 bağkurdan subat ayı 2016 başından konturollü emeklilik raporum onaylandı ankaradan 5510,28 maddeden bağkdur memurları şaşırdı kaldı sen mümkün değil emekli olamazsın ne insanlar geliyor sol kolu sağ baçağı veya yatalak olan hastalar var emeklilik olamıyor bende dedimki arkadaşım sen ne yapacan sen burada benim paramla maaş alan insansın malülen emeklilik ret kararımı itiraz ederek nerdeyse memurlarla ciddi kavga ederek dilekçemi kabul ettirdim 28 maddeden dilekçe yazarak emekliliğim yüzde 71 konturollü onaylandı arkadaşlar

Hayırlı olsun. Bağ-kur daki memurlar kanun yönetmelik okumuyor arkadaşım.

Üst Alt