Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Staj başlangıcı emeklilik senesine dahil edilir mi?

Konular
71
Reaksiyonlar
61
Arkadaşlar Merhaba,
1999 yılında Staj yaparak ssk numaramı aldım.2000 senesinde 18 yaşını doldurdum 2004 senesinde ise tam sigortalı oldum.Özür oranım % 45
Emeklilik Hesaplama yaparken hangi tarihi baz almalıyım ?

2004 ü baz alacaksınız. Ayrıca 45% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanmalısınız ki erken emekli olabilesiniz..

ben emeklı olurken sataj tarıhım 1993 başlangıç oldu . 10 yıl ssk suresı için .

biraz detay verebilir misiniz ? ilk sgiortalılık tarihiniz neydi ne stajıydı vs

Benimde staj 1997 , sigorta yatis 2002 simdi diyorumki keske 1997 de 1 aylikta olsa sigorta yatirilsaymisti. 5 sene kayip olustu.ilk sigorta baslangici gecerliymis.

malesf bende öyle düşünüyorum o yüzden ne olursa olsun coluk cocuk varsa 18 yasında hatta daha erken olabiliyorsa daha erken ssk lı etmek gerek biz mağdur olduk onlar olmasın

Emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde ya da emekliliğin hesaplanmasında staj statüsündeki sigortalılığını hiç bir etkisi olmaz. Staj bu açıdan yok hükmündedir. Bir sigortalılık halinin emeklilikte değer kazanması için o sigortalılığın TAM primle yatırılmış olması lazım.

slm arkadaşlar, benim 16 yaşında staj sigortam oldu. 1998 de 18 yaşımda normal sigortam başladı. 3911 günüm d raporum var izmit ssk dan bir memur staj başlangıcımdan itibaren ssk başlar 16 yıl 4 aydan emekli olucan dedi bir başka memur 17 yıldan olucan 18 yaşındaki sigortan geçerli olacak dedi. .hatta memur ile şef tartışmaya başladı. olmadı biz bunu müdüre soralım dediler ..2/8/2014 de başvurun dediler... nasip kısmet..2015 de olur diye düşünüyorum ...keşke 18 yaş öncesi kabul görse ..sevgiler..

Üst Alt