Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Staj dönemindeki sigortalılığım emeklilik hesabına sayılmıyor mu?

werre

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar ben yeni üyeyim öncelikle emegi geçen herkese teşekkürler. bir forumda satajyerken sigorta girişi sayılmiyor demişti bir arkadaş o yazıyı bulamadım bi daha tekrar soracam.

ben 1990 da lisedeyken maliyede satjyer olarak çalışmaya başladım sigortamda yapıldı. toplamda 100 gün felan. sonra 1997 de bağkurum var toplamda 5 yıl 58 gün, 1201 günde sigortam var.
şimdi 19 yıl süre zarfım dolmuş sayıliyor mu sayılmiyor mu? Yani 1990 daki sigortam sayılmiyor mu? ayrıca internetten baktığımdada onu göremiyorum 1999 girişim görüniyor.

şu an çalışmiyorum işsizlik maaşı aliyorum 2 aydır vergi indirimi için maliyeye şimdimi başvurayım yoksa emeklilik gün ve pirimim dolduğu zaman mı başvurayım

saygılarımla
bir çok soru sordum umarım cevap gelir

teşekkürler

ayrıca mamulen yada yaşlılık maaşı arasında maaş farkı varmı?

1990 yılında prim yatmamış ise ilk bagkur a giriş tarihiniz (.../..../1997) baz alınır..

Vergi ind. hakkı alabilmeniz için ssklı olarak çalışıyor olmanız lazım..

sevgili ilker hocam 1201 günde sigortam var demiştim sanırım tam okuyamadınız. ne zaman emekli olurum hesaplarsanız sevinirim

Sigorta daki primleriniz baki emeklilik işlemlerinde onlarda hesaba katılır...
1990 yılında stajer olarak verilen numaraya prim yatmamış ise ilk bağkurlu oldugunuz tarih baz alınır...

1997 yılının hangi ayında bağkur lu oldunuz....
Rapor oranınız ne

bağkur girişi 17 07 1997 özürlü idaresi kartımda%64 ama tekar gönderirlerse % 40 veriyorlar çünkü kartı yani %64 dü ameliyat olmadan önce almıştım aort kapağım degişti

----------

1990 da ki numarama yatırılmış internette görülmiyor fakat 1990 15 yaşıma denk geliyor çünkü 1975 doğumluyum ilker hocam

18 yaşından önceki ve staj kapsamındaki sigorta dönemi süre açısından emeklilik hesabına dahil edilmez.
Sigorta başlangıcı, ilk sigorta priminini tam anlamıyla yattığı gündür. İster Bağ-Kur isterse de SSK...

bilen biri yardım etsin lütfen

s.a kardeşim sana detayları tek tek yaziyorum lütfen bana sanki bunlar seninmiş gibi adım adım izleyecegim yolu gösterirsen memnun olurum.

ilk giriş 05.06.1997 - 03.12.2002 bitiş toplamda 5 yıl 1 ay 28 gün bağkurum var.
sonra 01.06.1999 sigorta bu güne kadar toplam sigortamda 1499 gün.
bir işyerinde primlerimi kendim yatıriyorum aylık 1100 gösteriyorum çünkü kendim serbest iş yapiyorum.
17.07.2003 te ameliyattan önce %64 hasekiden rapor aldım (AORT KAPAK DEGİŞTİ)
27.07.2004te ameliyattan sonra ki rapor oranım %40 oldu
eski özürlü maaş kartım ve iette kartımda % 64 görüniyor

vergi indirimi için başvurmuş degilim ben şimdi ne yapmalyım adım adım anlatırsanız size minnettar olurum

NOT: size sigorta primimi ben ödemek kaydıyla bir şirkete çalışiyormuş gibi gösterdigimi yazmıştım aylık 1100 gösteriyorum bu emekligim için bir fayda sağlar mı ve ne zaman emekli olurum saygılarımla

İlk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair bir belge alarak Maliye ye (mükellef hizmetler birimine) müracaat edeceksin Maliye seni hastaneye sevk edecek hastaneden rapor alacaksın hastane raporu maliyeye yollayacak maliyede Ankara'ya ve senin iş yerine ise 45-60 gün sonra bu hakkı kazanıp kazanmadığın bildirilecek..Bence hemen vergi ind.için müracaatını yapın derim.
3.derece vergi ind.hakkı kazanır isen;
17 yıl 3920 güne tabi olacaksın
05.06.1997+17: 06.06.2014 yılında emekli olabilirsiniz..
NOT: Ssk primlerini aylık 1100 göstermek sizin emekli maaşınız yükseltir daha yüksekten ödeme imkanınız var ise daha yüksekten ödeme yapın.

çok teşekkürler iker kardeş ve oturanboğa kardeşim
ilker kardeş peki emekli olduğum zaman aylık birmilyar alabilmem için ne kadar yatırmam kafidir bunun hesabını biliyormusunuz acaba?

werre;
Bu tamamen yatırılan ssk primlerine bağlı ama şuan ödediğiniz tutar o rakamlara yaklaşık emekli maaşı almanızı sağlar diye düşünüyorum...Günümüzde bile ssk en düşük maaşı 700 tl olduğunu göz önüne alır isek sizinde tamamen tahmin 900 tl gibi bir rakam olur diyorum..

walla hayırlı hocam bugün itibari ile maliyeye başvurdum haseki hastanesine sevk aldım süreç başladı hayırlısyla sizi bilgilendirecem

Üst Alt