Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Staj sigortam giriş sayılmıyor, malulen emekli olamıyorum!?

erkan_888

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar canımı sıkan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum
%80 engelli raporum var hastalanmadan önce yani malul sayılmadan önce çalıştığım iş yerinden çıraklık okuluna gönderilip sigortam başlatıldı ama prim olarak göstermiyormuş ve o yüzden malulen emekli olamıyorum sigorta sicil numaram var ama prim göstermiyo 1 gün prim gösterse 5-6 ay sonra emekliyim ama şimdi bağkurluyum yaklaşık olarak 10 sene sonra ancak emekli olabiliyormuşum sonuçta hastalanmadan önce çalışıyordum ve bana ssk dan ssk sicil numarası verildi ama o çalıştığım zamanlar çıraklık eğitimi aldığım için prim olarak sayılmıyormuş bunun başka bi yolu yokmu ya 1 günle yılları kaybetmiş durumdayım adaletmi bu ya :(

Staj sigortasında kişileri emekli eden sigorta kollarına prim ödenmediğinden emeklilik açısından başlangıç sayılmıyor. Emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. İlk prim ödeme tarihinden itibaren emeklilik hesabınızı yapabilirsiniz.

senin durumunda olan o kadar insan varkii..

TÜRKİYE nin en önemli sorunlarından biri:STAJ MAĞDURLARI

Ya yokmu bunun başka bi yolu ne bilim dilekçe yazsak ilgili yerlere o bir gün yüzünden yıllarca prim ödemek ve beklemek çok ağırına gidiyo insanın

Maalesef dediğiniz gibi bir işlem yok, Örnek ben; Endüstri meslek lisesi mezunuyum ve staj sigorta girişim 1995 ama ilk prim ödeme 1997 ve ilk ssk girişim 1997 yılı sayılıyor.

araştırdım diğer arkadaşın dediği gibi bu konuda baya mağdur olan insan varmış Staj Mağdurları bu sitede bu staj mağdurlarının birleştiği ve bazı milletvekillerinin bu konuyla ilgili kanun teklifi verdiklerini öğrendim umarım bu haksızlık biran önce kalkar ordadan

Üst Alt