Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Staj Sigortası ve Engelli Emekliliği arasındaki ilişki..?

Mehtap3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
staj sigortam 1998 ilk prim ödeme tarihim 2004

20 sene 4400 gün şartına bağlıyım. Bana göre 1998+20 sene =2018 de emekli olmalıyım. Çünkü şart 20 sene sigorta süresi diyor prim ödeme şartı koymuyor. Normal emeklilikte evet prim ödemesi yapmazsan sgk başlangıcı olarak kabül etmiyor
ama engellilerde sadece sigortalılk süresi oldugu için hangisini baz almak lazım

1998 mi ? 2004 mü ?

SGK biraz baştan savma cevaplar veriyor gibi alo 170 i aradım papagan gibi dinlemeden hep aynı seyi söylüyorlar

Sigorta başlangıç tarihi için Engellilere ayrı bir uygulama yok, bu durumda sizin 2004 yılı baz alınacaktır.

Benim merak ettiğim 1998 tarihinin hiç bir önemi yok mu ? sonucta yaş hesaplarken kabül edilmiyor olabilir ama bu yaş ya da prim hesaplaması değil sadece kaç senedir sgk lısn hesabı

ama ilk sgk numarası verilen tarih 1998 - (Prim ödensin ya da ödenmesin) sonuçta sgk sistemine girdiğiniz tarihi baz almak mantıklı değil mi ?

eger sizin sigorta girişinde bir gun bile ödenmiş piriminiz var ise 1998 girişli olursunuz. ama sigorta piriminiz yatmamış olarak gözüküyorsa o zaman farklı

Dediğiniz gibi sadece SGK numaranızı kullanıyorsunuz, SGK nın mantığı bu şekilde (Yönetmeliği)

Mehtap3434 Hanım size kendimden örnek vereyim.

Stajım 1996. ilk sigortalı çalışmam 1998 oda 3,5 ay kadar falan ordan askere gittim. Ondan sonra 2000 de başladı tekrar. SGK ya emeklilik için başvurduğumda 1998 yılı baz alındı. Bende sizin gibi sordum neden dedim staj kabul edilmiyor diye geçiştirdiler.

Umarım faydalı olur bu bilgi size.

O sigorta sadece sağlık güvencesi için yapılmıştır.Uzun vadeli emeklilik primi ödenmediği için sigortalılık başlangıcı sayılmamaktadır.

Son düzenleme:
Emeklilik hakkında

Merhaba Arkadaşlar,

02.08.2005 yılında işe başladım. engelli emeklilik şartlarına baktığımda 2.dereceden emeklilik için 20 yıl 4400 pirim günü gerekliymiş.

benim öğrenmek istediğim konu e-devlet platformunda ilk işe giriş tarihi 02.10.2000 yılı ( staj ) olarak gözükmektedir.
bu tarih başlangıç olarak sayılır mı?

herkese hayırlı günler.

Staj Maalesef Sayılmıyor. Stajdan sonraki ilk işe girişinizdeki ssk günü baz alınıyor. bende emeklilik işlemlerim de öğrendim bunu. Örnek benim 1996 ama 1998 de ilk iş başı yaptığım zaman ki primler sayılmaya başlandı.

Üst Alt