Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Station wagon bir araba tavsiye edebilir misiniz?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Bir çok modelin station wagon modeli var sizin tavsiye edeceğiniz bir station araç var mı ? Fiyatı ÖTV düştükten sonra 40.000 tl geçmicek şekilde ?

renault clio grand tour'a bakabilirsiniz. konforlu güzel bir araç.

Bagajına akülü sandalyem sığmalı, renaulta baktım araba güzel ama bagajı sandalyemi almaz gibime geldi. Ayrıca Renault sitesidne araçların özelliklerine bakıyorum otomatik vites var manuel vites var birde mekanik vites var o ne demek acaba ?

kardeşim benim sana tavsiyen nissan qashqai motoru 1.6 yada 1.5 motor hem büyük hem rahat araba fiyatları ötv dahil 51 binden başlıyor herhalde bir bak derim dizel seçeneğide var otomatik seçeneğide

bLaCkRaCe;

Peugeot 2008 bak derim B segmenti suv olarak geçer yeni çıktı motor ve vites seçenekleri ile şu anda piyasadaki en cazip araçlardan biri. Şahsen ben almayı planlıyorum en full versiyonu 40.000 tl civarında Station vagon yerine suv tarzı yüksek bir araç alman daha iyi olur kullanım açısından ;)

ford C max bagajı buyuktur sizede hiçbi şekilde sıkıntı açmaz

Arkadaşlar teşekkürler, tavsiye ettiğiniz araçların hepsine tek tek internet üzerindenbakıcam ve hafta sonu 2 aracı görmek için bayilere gidicem. Şu an ki fikrim opel station tourer ve ford focus station. Peugeot 2008de gündemime girdi, nissan qasgahi hep beğenmişimdir ama malesef bagajı benim ihtiyacı mı karşılamıyor.

2008'in bagajı qasqai den daha küçüktür. opel'in bahsettiğiniz aracı çok yakar, alıp birde tüp taktırmakla uğraşmayın bence, seat altea dizel otomatik, bagajı da baya geniş.

Megane sport tourer, hem spor hem geniş hemde az yakar çok kaçar :)

Evet fiyat beni aşar.
loks Seat'ın bagajı akülü sandalyeyi katlamadan almaz gibime geldi.

@loks;

İndirimle 50 bin TL ye geliyor.
Otomatik dizel geniş bagajlı araba bulmak zor zaten.
Söylediğiniz arabalar zaten o civarlarda hep, ya benzinli alıcak yada 2. el engelliden engelliye alıcak.

bLaCkRaCe;
bahsettiğiniz opelin bagaj hacmi 500 lt, seat'ın bagaj hacmi ise 532 lt.

Mami Junior;
seat altea otomatik dizel, bagajı hepsinden geniş ve fiyatı 56.000 tl, indirimle 40.000 tl

Evet altea nın fiyatı uygun diğerlerine göre ama doğuş grubunun arabaları için özellikle dizel otomatikleri için 5-6 sonrası için gün veriyolar, sabrı olan alsın :)
Birde bagajın direk hacmine bakmamak lazım , kullanışlı bagaj olması, sandalyenin rahat girebilmesi gerekiyor, çünkü bazılarının hacmi büyük olmasına rağmen bagaj ağızları dar olabiliyor.

Mami Junior;

Evet aynen öyle doğuştan araç almak sabır işi :) ağzının da geniş olduğunu biliyorum ama en iyisi gidip yerinde görmek veya yakınlarda kullanan varsa ondan bilgi almak

son zamanlarda cvt diye bilinen otomatik şanzımanlar popüler olmağa başladı. ben kullanmadım. ama yakıt ekonomileri düz viteslerle aynı. Toyota'da multidrive diye geçiyor. honda jazz'da da cvt var. ilginzi çekebilir aklınızda bulunsun.

Bildiğim kadarıyla vites ile alakası yok, tam otomatik vites ile triponik vites yada multisonik vites veya cvt hepsini kullandım: Yakıt ile alakası yok. Sadece konfor ile alakalıdır...
Yakıt tasarrufuna gelince aracın model ve motoru ile alakalıdır. Audi A3 ile ford fiesta aynı vites olsa bile aynı oranda yakıt yakmaz.

Dün Ford ve Opel bayilerine gittim ancak iki yerdede station wagon modeller yoktu ve çok tutulmadıklarını söylediler. Zaten Ford Focus Station imkansızlaştı çünkü station olmayan bir focus'un içine geçip baktım araba bana bunaltıcı ve dar geldi hele birde aparatlı hali olsa araca hiç binemicem.

Renault bayisine gittiğimde Grand Scenic ve Megane Sport Tourer modellerini inceledim. Megane Sport Tourer Privelege 1.6 motor station wagon 2012 model sıfır. Neredeyse tamamen full aracın fiyatı 47 bin olarak söylendi bana. Aracın bagajına akülü sandalyeyi katlamadan sığdırmak mesele olacağı olacağı için direk Grand Scenic'i inceledim.Grand Scenic sadece metalik boya farkı ile 52,500 sunroof eklendiğin zaman 55,000. Ek masrafları hesap ettiğimiz zaman kaba taslak bir fiyat çıkardığım zaman 57,500-58,500 TL gibi bir fiyat çıkıyor ki buda beni aşıyor.
Açıkcası aracın geniş yüksek olması tam bir ferahlık duygusu uyandırıyor insanda, sunroof seçeneği eklenmiş bir aracın içine bindim ve yarım saat kadar inceleme fırsatı buldum gerçekten de bagaj kapasitesi, gerektiğin de 7 koltuklu olabilmesi ve en önemliside 1,5 motor-dizel oluşu aracı cezbedici kılıyor. Ancak maddi sınırım bir yere kadar olduğu için Grand Scenic sahibi olabileceğimi sanmıyorum her ne kadar beğenmiş ve ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir araç olsada.

Ford ve Renault dışında Seat aradık SW bulamadık, Opel'e uğradık gene SW bulamadık. Hyundai'ye uğradık hemde hiç aklımızda yokken ama gene SW bulamadık.
En son Hyundai i30 inceledik araç gerçekten de çok hoş, dizel-otomatik ve station wagon olan modelide var. i30 CW. Yakın tüketimi açısından cimri sayılabilir. Station modelini göremediğimiz için bagajına bakma fırsatım olmadı.

Vel hasıl bir kaç bayii dolaştım kafam öncekinden daha karışık hale geldi.
Renault Grand Scenic'in fiyatı 48-49 bin tlyi geçmemiş olsaydı herhalde kafamda bu işi bitirmiş olacaktım ve ilk fırsatta gidip aracıma kavuşacaktım. Şu an ki düşüncemiz gelecek hafta sonu Seat ve Opel bayilerine gidip SW modelleri incelemek olacak. Kararımızı öyle vereceğiz.

Ben birşey soracağım pek konumuz değil ama engelli birey h sınıfı ehliyet aldığında manuel vites araç kullanabiliyor mu

grand scenic gibi mpv araçlarda koltuk biraz daha yüksek olduğundan tekerlekli sandalyeden araca geçiş zor olabiliyor. dikkatinize....

ismayıl koltuk ayarı ve uzaklığı bence çok iyidi ve kendim zorlanmadan geçebildim, bu transfer konusun da sadece Hyundai i30'da çok zorlandım işin tuhafı da i30'u çok beğendim. Fiyat iş görebilirlik ve transfer konusunda nedense bir araç tutturamadım ne yapacağımı iyice şaşırmış durumdayım. Yani bu böyle giderse SUV tarzı bir araca dönebilir fikrim. Oda büyük ihtimal dizel ve otomatik seçeneği ile Peugeot 2008 olabilir.

Üst Alt