Dün Ford ve Opel bayilerine gittim ancak iki yerdede station wagon modeller yoktu ve çok tutulmadıklarını söylediler. Zaten Ford Focus Station imkansızlaştı çünkü station olmayan bir focus'un içine geçip baktım araba bana bunaltıcı ve dar geldi hele birde aparatlı hali olsa araca hiç binemicem.
Renault bayisine gittiğimde Grand Scenic ve Megane Sport Tourer modellerini inceledim. Megane Sport Tourer Privelege 1.6 motor station wagon 2012 model sıfır. Neredeyse tamamen full aracın fiyatı 47 bin olarak söylendi bana. Aracın bagajına akülü sandalyeyi katlamadan sığdırmak mesele olacağı olacağı için direk Grand Scenic'i inceledim.Grand Scenic sadece metalik boya farkı ile 52,500 sunroof eklendiğin zaman 55,000. Ek masrafları hesap ettiğimiz zaman kaba taslak bir fiyat çıkardığım zaman 57,500-58,500 TL gibi bir fiyat çıkıyor ki buda beni aşıyor.
Açıkcası aracın geniş yüksek olması tam bir ferahlık duygusu uyandırıyor insanda, sunroof seçeneği eklenmiş bir aracın içine bindim ve yarım saat kadar inceleme fırsatı buldum gerçekten de bagaj kapasitesi, gerektiğin de 7 koltuklu olabilmesi ve en önemliside 1,5 motor-dizel oluşu aracı cezbedici kılıyor. Ancak maddi sınırım bir yere kadar olduğu için Grand Scenic sahibi olabileceğimi sanmıyorum her ne kadar beğenmiş ve ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir araç olsada.
Ford ve Renault dışında Seat aradık SW bulamadık, Opel'e uğradık gene SW bulamadık. Hyundai'ye uğradık hemde hiç aklımızda yokken ama gene SW bulamadık.
En son Hyundai i30 inceledik araç gerçekten de çok hoş, dizel-otomatik ve station wagon olan modelide var. i30 CW. Yakın tüketimi açısından cimri sayılabilir. Station modelini göremediğimiz için bagajına bakma fırsatım olmadı.
Vel hasıl bir kaç bayii dolaştım kafam öncekinden daha karışık hale geldi.
Renault Grand Scenic'in fiyatı 48-49 bin tlyi geçmemiş olsaydı herhalde kafamda bu işi bitirmiş olacaktım ve ilk fırsatta gidip aracıma kavuşacaktım. Şu an ki düşüncemiz gelecek hafta sonu Seat ve Opel bayilerine gidip SW modelleri incelemek olacak. Kararımızı öyle vereceğiz.