Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sterilliğe dikkat etmedikleri için eleştirdiğim devlet hastanesi diyalizden kovuldum!

SARUHAN

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
selam istanbul'daki en buyuk devlet hastanesinden birinde diyalize giriyorum
ben 4 senelik diyaliz hastasıyım haftada 3 gun 4 saat diyalize giriyorum
Bundan 7 gun önce diyalize girdigim devlet hastanesinde yastıklar ve carşaflar degişmiyordu ve diyalizde kullanılan gazlı bezleri hastaların önune konmuş ve hastalar cıplak elle bu gazlı bezleri paketliyolardı. işin en acı tarafı bu gazlı pezleri paketleyen hastalar paketlemek icin kucuk torbaların agzını acmak icin ellerine tüküruyolardı hemşire ve doktorların gözu önünde!
ben de sorumlu hemşireye gittim durumu anlattım bu gazlı bezleri bu sekilde hastalara paketlettiriyorsunuz guzel ama bu hastarın elinde elviden yok ustelik ellerine tükürüp gazlı bezleri tukurdugu eliyle tutup paketliyolar siz bu gazlı bezleri bize kullanıcaksınız bize baskaısnın hastalıgı bulaşırsa ne yaparız biz diye kendisinden yardım iztedim
tamam ben ilgilenicem dedi ve aradan 2 gun gecti.
diyalizden cıkarken bekleme salolunda yine aynı şeyle karşılaştım hem de yine doktorların ve hemşirelerin gözu önunde. ellerine tüküre tükure gazlı bezleri paketliyolardı hastalar

eve geldim 184 saglık bakanlıgı hattını aradım durumu anlattım biz gerekli yerleri arayıp durumla ilgilenicez dediler ve bu cuma gunu diyalizden cıktım tam kapıdan cıkıyorum doktorum geldi elinde bir kagıt ile "saruhan senin epikirizini hazırladım artık burda diyalize girmiyceksin, seni burdan alıp ana binadaki diyaliz bolumune gönderdik" dedi
doktor hanım ben sizden epikiriz istemedim beni burdan kovuyormusunuz diye sordum. suratıma pişkin bir şekilde gülüp onu uzman doktara git sor deyip epikirizi masaya bıraktı. ben de dedim ki doktor hanım ben sizden epikiriz istemedim ben bu epikrizi almam dedim ve almadan eve gittim

eve geldim 184 saglık bakanlıgını aradım durumu anlattım
2 gun önce hijyen kuralarına uymadıgı icin diyalize girdigim devlet hastanesini size şikayet ettim ve 2 gun sonrada beni burdan kovdular dedim ne yapmam gerek diye sordum
ama hala bana geri dönuş yapılmadı daha

burdan gerekli bilgisi olan kişilere soruyorum benim ne yapmam gerek
yarın yani pazartesi sabah saat 8 de diyalize girmem gerekli ?

Beni istemedigim başka binadaki yine aynı devlet hastanesine baglı diyaliz bölümüne Gönderme hakları var mıdır
ne yapmam gerekli ?

ben alo 184'dü arayıp bunları şikayet ettim diye bana bunu yapıyolar hem hijyen kurallarına üymayıp hastaların saglıgını tehlikeye atıyolar hem de bu durumu saglık bakanlıgına bildirdim diye beni resmen kibarca kovuyolar ne yapmam gerekli ?

her 184'dü arayıp yardım istiyen hastayı kovacaklarsa neden saglık bakanlıgı bu 184 hattını kurdu?

Son düzenleme:
Şok [emoji15] oldum resmen hangi ilde hangi devlet hastanesidir bu Allah'ım sen bizlere yardım et nasıl bir tıp personeli bunlar nasıl böyle birşey yapabilirler..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hastane'nin ismini söylemek belki yasal degildir
oyüzden şunu söyluyebilirim
istanbuldaki en büyük Devlet hastanesi

Son düzenleme:
Saka gibi nasil yani aklim almadi igrencc bisey .gerci annemin kaldigi hastanedede kedilerin dolastigini gordum sonra hijyenikden bahsederlerr...pehhhh hepsi hikayee

SARUHAN

Klasik Türk işi!

Hangi hastane olduğunu bana özelden yazar mısın lütfen.

bugun hastanenin ana binasına diyalize girmek icin gittim ve uzman doktor geldi
bana bagırdı cagırdı hemde oyle bir bagırdıki 4. kattaydık giriş katından
doktorlar hemşireler guvenlik geldi ne oluyor diye
sen bizi şikayet ettin bak bakalım ben senle nasıl oynuycam diyerek
beni ordanda kovdu bagıra cagıra elini masaya oyle bir vurdiki
binada oraya gelmiyen doktor kalmadı
sonra cıkartın bunu ben bunu burda diyzlize sokmam
cok suyu iciyor dedi
doktor bey evet cok su iciyorum ama bilerekmi iciyorum
ben istermiyim saglıgımı tehlikeye atayım sen bilerek iciyorsun deyip
ben cok su icen bir hasta oldugum icin ictigim suyu bana karşı kullandı
nasıl olsa sen diyalize geliyorsun biz sıvını cekiyoruz sende keyfine gore su iciyorsun deyip
ordaki guvenlikten tutanak kagıdı istedi beni diyalizden cıkarttırdı ordaki doktorlar yapmayın
dedi oda sorumluluk tumuyle bana ait cıkratın bunnu burdan burda bu diyalzi giremez deyip
tutanak yazmaya gitti tutanakta ne yazdı bilemiyorum
sonra geldi bunun kanını alın duruma gore diyalize alıcaz dedi
kanımı aldılar ben orda 3 saat kan tahlilini bekledim
kan tahlili geldi potasyumum yuksek cıktı
potasyumum dusuk cıksaydı beni diyalzie almıycaktı
ölum tehlikesi oldugu icin beni diyalize aldı ve sonra tutanagı doldurdu
guvenlige verdi tutanagı icinde yazıyor bilemyorum
diyaliz cıkışında hastane polisine gittim zaten oraya gelen polis ordaydı
tutanaga bakan polis gittim
memur bey tutanagı okuyabilirmiyim veya foto kopisini verimisniz dedim
tutanak bana gelmedi tutanak karakola gitmiştir dedi
karakoldan seni cagrıcaklar dedi
madurken birden zanlı gibi oldum doktorlar işin prosüdürünü bildikleri icin
benden şikayetci oluyor , bide doktor dediki bana o
git beni savcılıga ver ben senin gibi
bizi şikayet edenlerle cok ugrastım savcılık bana ne yapıcak gidicem imza verip gelicem dedi

şimdi ben eve yeni geldim 184 saglık bakanlıgını arayıp
bugun başıma gelenleri anlatayımmı ne yapayım yada karakolamı gidip sorayım mı
nedir ne degildir diye?

SARUHAN

O saygısız doktorun ve bahse konu hastanenin adını vermenizi öneririm. Ben olsam valiliğe de şikayet ederim. Yetmez, BİMER ve cumhurbaşkanlığı'na şikayet ederim. Yetmez hükümete yakın bir gazetede haber olması için girişimde bulunurum.

Hem sağlığımla oynayacak, hem saygısızlık yapacak, hem işini yapmayacak hem de posta koyacak! Ben olsam anasından emdiği sütü fitil fitil burnundan getiririm.

sizden cevap bekliyordum bulent bey yanlışbişey yapmıyayım diye
şimdi hemen 184 saglık bakanlıgını arayıp basına gelenleri anlatıcam
dediginiz gibi yarın dilekce hazırlayıp neresi varsa şikayet edicem
ilginiz icin cok tesekkur ederim bulent bey

aradan tam bir hafta gecti 184 saglık bakanlıgından veya sorumlu hastanenin baglı bulundugu kamu hastaneler birligindende geri donuş yapılmadı
bir haftadır eziyet cekerek diyalize giriyorum sabah 07;00 da gidiyorum hastaneye yer yok öglen saat 12;00 kadar bekle yer olursa alırız diyolar
bir haftadır bu şekilde kendi hastalıgım yetmezmiş gibi birde bu eziyeti cekiyorum

Üst Alt